Adi's Blog

Cel mai genial blog

Burlacii traiesc mai putin?

Posted by Adi pe August 12, 2010

Umbla prin popor voioase mituri cum ca barbatii casatoriti ar trai mai mult si mai bine decat burlacii.

Este un adevar pur statistic, nu unul normativ. Adica ceva de genul faptul ca majoritatea oamenilor se imbolnavesc de o boala nu inseamna nicidecum ca noi ar trebui sa urmarim sa contactam respectiva boala!

Ci acel motiv pentru care majoritatea burlacilor nu se casatoresc este aceasi cauza care le face viata mai scurta sau mai putin fericita. Spre exemplu, cineva care este urat, prost, antipatic (calitati foarte frecvente printre ateisti) are absolut toate sansele sa nu se casatoreasca si, din aceeasi cauza (ca e urat, prost, antipatic) o sa traiasca mai putin si mai prost. Si nicidecum ca din cauza ca ar fi burlac ar trai mai putin!

Este simplu: o cauza comuna (a fi urat, prost, antipatic) genereaza doua efecte distincte (a fi burlac si a trai mai putin). Asta nu inseamna ca unul dintre efecte (a fi burlac) este cauza pentru celalalt efect (a trai mai putin).

E ca si cum daca bei coca-cola, iti distrugi dintii si ficatul. Dar nu o sa concluzionezi ca te-ai imbolnavit de ciroza din cauza cariilor dentare.

Este adevarat ca a fi familist, printre multe altele (a fi religios, a avea animale de companie, a face sport, a avea ereditate favorabila, a fi optimist, a trai intr-un mediu nepoluat, a manca sanatos, a nu fuma, a nu consuma excesiv alcool, sanatate cardio-vasculara), este un factor de longevitate. Dar este unul cu o pondere probabil mult mai redusa decat ceilalti! Dar, chiar daca ar avea ponderi echivalente, sa zicem 2 ani in plus de trait pentru fiecare factor: avem a fi familist +2 an, iar in paranteza +20 de ani!

Si chiar daca casatoria ar prelungi viata cu 20 sau 30 de ani (!), cum ar face-o? Simplu, trebuie sa investesti in casatorie, familie, copii… 20 sau 30 de ani de tinerete, sanatate, voiosie si pofta de viata… pentru a beneficia de 20 sau 30 de ani de batranete si boala!

8 Răspunsuri to “Burlacii traiesc mai putin?”

 1. Florin Iepan said

  Cică era odată un cercetător care făcea experimente pe un purice… acesta i-a spus într-o zi puricelui să sară și acesta a sărit… apoi, a tăiat un picior la purice și la aceași comandă de sărit, puricele a sărit… a procedat la fel cu restul picioarelor până când puricele a rămas fără picioare… la comanda obișnuită puricele n-a mai sărit, astfel cercetătorul a tras următoarea concluzie: „dacă tai picioarele la un purice, acesta nu mai aude”🙂

 2. cristina said

  My God, ce de aiureli.

 3. Lex said

  Cauza e faptul ca femeile dauneaza grav sanatatii fizice si spirituale.

 4. Lex said

  Iisus stia ca femeile is curve asa ca le-a lasat doar sa-l spele pe picioare. Nu le-a lasat sa-i puna mana pe pula.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: