Adi's Blog

Cel mai genial blog

Nu Il vedem pe Dumnezeu din cauza imperfectiunii simturilor?

Posted by Adi pe Octombrie 14, 2010

Faptul ca Dumnezeu lipseste din experienta simturilor noastre materiale este consecinta dorintei noastre de a experimenta controlul asupra energiei materiale. De fapt, noi nu vrem sa-l vedem pe Dumnezeu (Controlorul Suprem), pentru ca situatia ar fi echivalenta cu niste hoti care nu vor sa-l vada pe proprietarul vilei in care ei isi desfasoara activitatile.

6 Răspunsuri to “Nu Il vedem pe Dumnezeu din cauza imperfectiunii simturilor?”

 1. Cris said

  nice said

 2. […] Nu Il vedem pe Dumnezeu din cauza imperfectiunii simturilor? Thu Oct 14, 2010 14:34 pm Faptul ca Dumnezeu lipseste din experienta simturilor noastre materiale este consecinta dorintei noastre de a experimenta controlul asupra energiei materiale. De fapt, noi nu vrem sa-l vedem pe Dumnezeu (Controlorul Suprem), pentru ca situatia ar fi echivalenta cu niste hoti care nu vor sa-l vada pe proprietarul vilei in care ei isi desfasoara activitatile. […]

 3. JeSsYkA86JeSs said

  Adevarat este ca, caracteristicile lui Dumnezeu sunt diferite de cele ale obiectelor fizice obisnuite, Dumnezeu nu poate fi conceput sau sesizat pe cai obisnuite.

  • Adi said

   Obisnuite insemnand perceptie banuiesc! Dar poate fi perceput si prin ratiune sau doar prin revelatie? Si, daca da (sau nu), cum, respectiv de ce?🙂

   • JeSsYkA86JeSs said

    Adi, te salut !
    Exact.
    ”Omul nu este decat ”ambalajul” material al entitatii sale infoenergetice universale(sufletul), pe care, cu cele numai cinci simturi rudimentare ale ”ambalajului” sau biologic nu este capabil sa si-o cunoasca.”
    Drept care, natura intreaga a lui Dumnezeu nu poate fi cunoscuta in limitele intelectului, existand cateva trasaturi care-l disting pe Dumnezeu de alte lucruri, aceste caracteristici permit oamenilor sa cugete, pana la un punct, asupra lui Dumnezeu, iar fara de ele ( – caracteristici), nu ar exista posibilitatea ca oamenii sa-l poata conccepe.
    De pilda, in mod normal, Dumnezeu nu poate fi vazut, atins sau captat cu ajutorul radarului.
    Din aceasta cauza, filozofii si teologii au incercat sa dovedeasca existenta lui Dumnezeu prin efectele sale asupra universului sau prin natura sa.
    Ar fi trei argumente: 1. argumentul planului divin;
    2. argumentul cauzei prime;
    3. argumentul ontologic.
    Asadar, unii ganditori religiosi cred ca o imbinare a acestor argumente – pe langa dovezi, cum ar fi, de pilda, aparitia minunilor si a experientei religioase – arata fara tagada ca Dumnezeu exista.

  • Adi said

   Jess, comentariul tau, desi corect, nu e f original!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: