Adi's Blog

Cel mai genial blog

Putem calatori mai rapid decat viteza luminii?

Posted by Adi pe Octombrie 30, 2010

Am fi putut… daca nu il lasam pe Einstein sa ne convinga ca nu putem!

In Bhagavata Purana se relateaza ca regele Kakudmi a dus-o pe fii-sa Revati la Domnul Brahma (creatorul universului material in care traim, nu Dumnezeu – numeroasele relatari cu personaje mitologice creaza unui ignorant fata de cultura vedica impresia eronata ca hinduismul ar fi politeist), ca acesta sa ii gaseasca un sot potrivit. Acesta locuieste in Brahmaloka, un tinut transcendental fata de spatiul tridimensional pe care il cunoastem. Cand au ajuns acolo, Domnul Brahma asculta un concert, motiv pentru care au trebuit sa astepte cateva minute sa vorbeasca cu el. Dupa concert, Kakudmi i-a spus prezentat Domnului Brahma cererea sa, la care semizeul a ras, spunandu-i ca, in timpul cat au asteptat sa se termine concertul, pe Pamant au trecut vreo 100 milioane de ani.

Interesanta relatare… mai ales ca originea ei se gaseste acum 5000 de ani, cu mult inainte ca Einstein sa formuleze teoria relativitatii speciale.

Putem concluziona cu maxima certitudine ca oamenilor din vremurile respective nu le-ar fi folosit „cunoasterea” noastra ca astazi viteza maxima cu care se poate calatori in Univers este de 300.000 km/s… de vreme ce puteau calatori mult mai repede!

Un argument in plus ca „stiinta” nu este stiinta, ci tocmai nestiinta. Si ca nu exista diferenta intre caracterul descriptiv al legilor naturii si caracterul prescriptiv al legilor omenesti. „Savantii” nu au descoperit legile naturii, ci au impus asupra naturii legile pe care le-au inventat ei… prin urmare trebuie sa ii multumim lui Einstein ca astazi nu putem calatori mai rapid decat lumina!

O paralela interesanta se poate trage vizavi de randamentul surselor de energie: datorita „minunatei descoperiri” ca combustibilii fosili pot fi folositi, prin ardere, pentru productia de energie, acest randament a fost limitat timp de secole in jurul valorii de ?%… pana in anii 50, cand s-au trezit rusii si americanii sa incalce legea randamentului maxim si au inceput productia de energie in reactoare nucleare, cu un randament mult mai mare. Evident ca, daca nu se stabilea ca combustibilii fosili ar fi avut randamentul cel mai mare la producerea de energie, am fi avut energie atomica incepand din vremea lui Eminescu!

9 Răspunsuri to “Putem calatori mai rapid decat viteza luminii?”

 1. involutiaspecieiumane said

  De aceea involuam continu.

 2. […] Putem calatori mai rapid decat viteza luminii? Sat Oct 30, 2010 21:05 pm Am fi putut… daca nu il lasam pe Einstein sa ne convinga ca nu putem! In Bhagavata Purana se relateaza ca regele Kakudmi a dus-o pe fii-sa Revati la Domnul Brahma (creatorul universului material in care traim, nu Dumnezeu – numeroasele relatari cu personaje mitologice creaza unui ignorant fata de cultura vedica impresia eronata ca […] […]

 3. gabriel said

  si basmele romanilor au relatari asemanatoare.vezi P Ispirescu

  • Adi said

   Cu atat mai mult!🙂
   Inevitabil, cel mai amuzant lucru din lume este prostia oamenilor, in special a celor care cred ca viata apare din apa si pietre, maimutele devin oameni, tot Universul apare din nimic, stelele si galaxiile se formeaza din condensarea norilor de hidrogen, dinozaurilor le cresc aripi si incep sa zboare, apoi se plictisesc de zburat si devin mamifere etc.
   Basmele contemporane sunt mult mai originale!

   • Sigur ca nu apare din apa si pietre !
    La fel cum stim cu SIGURANTA ca viata si universul au aparut in urma creatiei acestora de catre o individualitate dotata cu constienta si constiinta, sau cel putin cu ceva apropiat de conceptul acestor notiuni…
    Hai pe bune…:-(( Bine ca stii tu…

  • Adi said

   Bowman Dave, opinia prevalenta pe acest genial blog (si, prin urmare, adevarul) este ca Universul este etern!

 4. involutiaspecieiumane said

  Tu ai zis-o!
  Involutia: stiinta vedica, filosofie clasica, religie crestina, stiinta moderna, materialism, evolutionism, ateism

  Religia crestina!?nu prea cred ca se incadreaza in tiparul de mai sus.

  • Adi said

   Inevitabil, trebuie sa recunosti ca istoria inregistreaza fidel decadenta ideilor filosofice, religioase si stiintifice, cu trecerea timpului! Crestinismul nu e in afara istoriei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: