Adi's Blog

Cel mai genial blog

Intrebari despre reincarnare 3

Posted by Adi pe Februarie 13, 2011

De ce nu imi reamintesc de vietile anterioare?

O intrebare foarte pertinenta! Chestiunea amintirilor este probabil unica care face reincarnarea oarecum contraintuitiva. Reamintesc ca reincarnarea este o teorie (de origine filosofico-religioasa) menita sa explice caracteristicile si destinele fiintelor vii.

Reincarnarea nu este o dogma (asa cum este frecvent prost inteles) in nicio traditie religioasa orientala. Cu siguranta ca nimeni nu este excomunicat dintr-o comunitate hindusa sau budista daca declara ca nu crede in reincarnare. Cu atat mai putin, persoana respectiva nu ar fi amenintata ca se duce in iad pentru ca nu crede in reincarnare sau ca va suferi posesiuni demonice sau alte lucruri tragice in aceasta viata!

Revenind la intrebare, este foarte interesant de meditat… dar de ce ar trebui de fapt sa ne reamintim ceva din vietile anterioare? In fond, a trecut atat de mult timp de atunci (cel putin fata de ultima a trecut… o viata). Cu siguranta ca si doar despre aceasta viata ne amintim foarte putin, relativ la totalul experientelor pe care le-am avut. Cine isi reaminteste ce a mancat in urma cu 3 zile sau cu o saptamana? Sau cine isi aminteste de la 1 an sau 2… sau chiar din burta mamei?

Nici macar visurile din noaptea precedenta nu ni le mai amintim!! Probabil sub 1% din toate experientele vietii supravietuiesc uitarii… la orice varsta, nu numai la batranete!! Si, daca ni le-am reaminti, cum ni le-am reaminti? Nu ni se intampla frecvent sa confundam ce am visat cu realitatea? Sau ce ne-am imaginat? Sau ce ne-a spus cineva sau am citit undeva, vazut la TV? Oare am putea stii cu siguranta ca unele dintre amintirile noastre nu sunt chiar din vieti anterioare, insa noi le percepem ca si cum le-am fi experimentat in aceasta viata?

Raspunsul stiintific este ca memoriile sunt stocate `local` in creier (motiv pt care majoritatea sunt inaccesibile sau se pierd) si, deoarece nu mai avem creierul pe care il aveam in viata precedenta, nu am avea cum sa rememoram evenimente din acea viata!

Insa, daca aprofundam chestiunea, vom vedea ca nu `uitam` chiar totul!

In primul rand, studii recente arata ca unii oameni isi pot reaminti, in mod exceptional, evenimente din viata anterioara. In plus, pot exista semne din nastere care sa corespunda unor evenimente marcante din viata precedenta (cum ar fi, de exemplu, o cicatrice care sa corespunda locului unei injunghieri mortale). Desigur, aceste situatii eludeaza explicatia furnizata de mine, cu privire la stocarea memoriilor local in creier. Ne duce cu gandul la existenta unei memorii `nelocalizate`, colective, care stocheaza intreaga memorie a oamenilor sau chiar a Universului!

Aceasta ipoteza e sustinuta de filosofia vedica, care ne spune ca mintea este o energie mai subtila decat materia, a carei vibratie este receptata de creier (dupa modelul unei retele de telefonie mobila, in care creierele sunt receptorii semnalelor). Dar acest subiect tine oarecum de parapsihologie si nu tin sa intru in speculatii.

Mai important este, insa, ca pastram anumite memorii mai subtile, inconstiente. Acestea sunt anumite trasaturi de caracter, personalitate, inclinatii etc. Astfel, daca in viata anterioara am fost caracterizati de bunatate, compasiune, generozitate, inteligenta, spiritualitate… avem toate sansele ca aceste trasaturi sa le dezvoltam si in aceasta viata. Aceasta observatie explica totodata ideal faptul ca unii copii-minune se pot naste cu talente pe care le pot dezvolta aproape supranatural de repede pana la rangul de geniu (Mozart, da Vinci, Picasso, Pascal, Gauss, Bobby Fischer, Alexandra Nechita doar cateva exemple). Si nici nu am mentionat despre Shankara, care la 8 ani era expert in Vede.

Ceea ce este, insa, surprinzator, e ca raspunsul la intrebare se stia deja de 2500 de ani, dar nu de catre Buddha… ci de catre Socrate! Platon ne ilustreaza, in dialogul Meno, cum Socrate demonstreaza ca un tanar needucat intelege de fapt principiile geometrice… fara ca acesta sa fi primit vreo instructie in acest sens!

Platon este celebru, printre multe altele,  prin `lumea platonica a ideilor`; aceasta este un taram nonmaterial, in care se afla Ideile. Mintile oamenilor au un fel de acces ingradit la acest taram, astfel luand nastere ideile, care sunt cazuri particulare ale Ideilor (ca prototipuri). Putem face paralela ca aceasta lume a ideilor platonice ar fi un fel de Memorie sau Minte colectiva.

Punctul culminant al dialogului este cand Socrate afirma ca o cunoastere in baza careia sa se formuleze definitiile unor concepte fundamentale (in cazul de fata, conceptul de cunoastere) nu exista (asadar, cum am putea avea cunoastere… daca nu avem cunoastere despre definitia cunoasterii); ci aceasta este reamintita dintr-o viata anterioara! Pentru a exemplifica, Socrate il intreaba pe tanarul sclav diverse chestiuni despre geometrie (inclusiv teoria lui Pitagora), pe care acesta le intelege si raspunde corect, fara a fi fost invatat orice fel de geometrie!

Cu cata maiestrie ne-a aratat cel mai mare filosof al Antichitatii ca, de fapt, noi ne reamintim anumite lucruri pe care le stiam in vietile anterioare! (desigur, nu totul, totusi lucruri importante)

Alte intrebari raspunse:

De ce sa fiu pedepsit pentru faptele `altcuiva` dintr-o viata anterioara?

Cum se impaca transmigratia sufletului cu cresterea populatiei?

Este reincarnarea compatibila cu Biblia?

Este reincarnarea ceva supranatural?

O sa ma reincarnez intr-un caine?

200 Răspunsuri to “Intrebari despre reincarnare 3”

 1. Carolina said

  Da Adi,
  filosofii in antichitate meditau
  atunci nu erau preoti care sa ne puna intr-o directie ca suntem pacatosi si si…..
  ori astazi,daca reusim sa aducem mintea in meditatie la starea din burta mamei, fara nici un gind,acolo unde e capatul mintii la Nimic,ne vom gasi si vietile anterioare
  Constiinta ne va face cunoscut

  Papa

  • Fastleppard said

   Eu nu pot sa cred ca tu fiind creztina si cunoscand tainele mantuitorului Iisus Hristos ( Adevaratul Dumnezeu) mai poti sa spui ca crzi in reincarnare sau reintrupare .
   Sufletele mor unele care ajung in iad atarna prin abis sau prin ghena mistuitoare, aletele de buna credinta care sau pocait si au devenit sfinte ajung in rasplata cuvenita in imparatia cerurilor si nimic altceva .
   Reintruparea sau reincarnare cum vrei sa ii spui e doar o treaba teoretica si din punct de vedere criostic este o inselatorie satanica .
   Ca sa intelegi acest lucru trebuie sa cercetezi intai cu mare atentie vechiul TESTAMENT si sa iti dai seama cine era atunci conducatorul pamantului si prin ce legi se manifestau popoarele inainte de venirea Lui Hristos pe pamant .
   Nu inteleg nu e suficinet ca Iisus Hristos este calea adevarul si viata . Multi oameni sunt obisnuiti din plictis sau din lipsa de ocupatie sa isi umple timpul cu chestii inutile, desrte si se invart in cerc sau in spirala fara sa ajunga la un capat sau la Adevar .
   Hristos a spus o chetsie foarte importanta si ia adresat-o si lui Pontitiu Pilat guvernatorul roman in avampostul acela din ierusalim . Si ia zis asa ca in lumea pe acest pamant, nu exista adevar , adevarul vine doar din cer si eu sunt calea adevarul si viata spune Iisus .
   Si nu spune doar odata acest lucru , ci le repeta chiar si ucenicilor aceeias treaba .
   Satana era liderul pamantului si el sa folosit de frica si de amagiri la peste toate pooarele de pe pamant . CEl putin in shambala si agarta aproape de desertul gobi si intre tibet acolo a fost o lupta mare intre ingerii decazuti si ingerii imparatiei lui Dumnezeu .
   Iar cei din azia au foarte multe influente oculte care nu apartin lui Dumnezeu . Sunt amagiri si chestii inutile care nu duc nicaieri .
   Budha, crisna, rama, si asa mai departe u au facut nimic deosebit si nu au revelat cu aboslut nimimica spre binele umanitatii .

   • Adi said

    Cand o sa am inspiratie o sa scriu un articol si despre fundamentul biblic al teoriei renasterii!
    Am toate motivele sa cred ca pe vremea lui Iisus oamenii credeau in reincarnare, inclusiv Iisus si apostolii!!
    Pentru aceasta trebuie cercetate cu atentie si Evangheliile `apocrife`. Daca ai la dispozitie, te indemn!
    `Iisus Hristos este calea adevarul si viata`… asta trebuie sa intelegem ce inseamna! Nu sa ne rezumam la o vorba asa aruncata, care sa tina loc de gandire proprie!!

  • Adi said

   Caro, poate pe vremea aia nu erau oamenii chiar asa pacatosi… ca azi!🙂

   • Fastleppard said

    Erau chiar mai pacatosi oamenii in acea vreme si unii dintre ei chiar foarte sangerosi , chiar extrem de sangerosi tinand cont ca erau dualisti si unii nu aveau pic de simt al moralului .
    Marea majoritate a gloatelor erau semisalbaticiti cu fel si fel de ritualuri pagane si tot felul de asa zice vrajitorii si practici babesti, pe care Crestinismul si apostolii Petru si Pavel l-au interzis asta tinand cont de faptele apostolilor si epistolele lui Pavel .

    Cretsinii adevrati care aveau Duhul Sfant nu mergeau sub legea si spihologia umana, ei erau deja indrumati de Dumnezeu si traiau in har peste legea umana de care ei nu mai aveau nevoie , era de domeniul trecutului pentru apsotoli sipentru cei cu Duh Sfant . Apostolul Pavel spunea mereu ca el traia o viata superioara si indemna pe toti sa vina la crestinism pentru a trai aceasta viata superioara si morala alaturi de Hristos .
    Stiau toate limbile si toate dialectele , vindecau, inviau morti, binecuvantau , invatau evanghelia pentru a cretina neamurile .
    Caci dupa cum Petru spunea ca Hristos a revenit pe pamant sa aduca la adevar neamurile pe care le pierduse cu mult timp in urma din pricina pacatului si influentei satanei .
    Nu a spus nimic Iisus despre eventuala reintrupare sau reincarnare, pentru ca ar fi in zadar invatatura lui si rastignirea sa .
    El a intentionat sa aduca oamenii la un salt maret catre imparatie, si sa scape de jugul acestei lumi pacatoase , care ducea sufletele la moarte, iar moartea isnemna ghena , iadul unde erau inerte sufletele si unele chiar chinuite .
    Dasta zic ca e o amagire grosolana treaba cu reintrupare in alta viata , pentru ca nu era asa, Hristos chiar in evangheliaile apocrife in evanghelia dupa Nicodim spune clar si detaliat cum Hristos coboara in iad si scoate toate sufletele care il asteptau si le aduce la lumina imparatiei care li se cuvenea .
    Jertfa lui pe cruce a demosntrat calea iar el este calea, nu exista alta cale oricat de mult s-ar stradui lumea sa o gaseaca alta cale nu este , decat el .
    Iar vrajeala cu reincarnearea sau reintruparea este facuta pentru a face pe om sa seculce pe o ureche sis a nu lupte pentru perfectiunea sa spirituala ci s acreada ca intr-o alta viata va mai avea vreo sansa – fals, total fals si amagitor .
    Gandeste-te bine la acets lucru . Nu exista decat un singur adevar celelate sunt amagiri si presupuneri deserte .

   • Carolina said

    Da, am fost creștină si am moștenit păcatele celor care ne-au făcut creștini, după cum și-au dorit ei!
    Astăzi sunt o persoană spirituală liberă și fericită, precum martirii care au fost omorâți pentru libertate iubire și adevăr.
    Tu, eși bine hrănit cu Biblia și Evanghelia și foarte bine, dar poți și digera toată această hrană?ori a ramas încă în stomac și DNA ?
    Uităte în Trupul tău și vezi ce zace?
    Uităte în jurul tău, și vezi cine te hrănește și cu ce te hrănește
    Vezi cumva Sacrificii?
    Apoi Realizează!

   • Carolina said

    Adi,
    ai dreptate nu erau păcătoși,erau cred mai puțin educați:-) și mai multă conștiință

   • Fastleppard said

    Da erau putin educati , scoteau sabia din teaca si taiu capul fara pic de regrete , pentru ca atunci ei mergeau pe legea dintre pentru dinte, ochi pentru ochi – lege salbatica dualista , lege ce era pe placul satanei .
    Nu inteleg ce pacate aveau sfintii parinti .
    Cand te referi la sfintii parinti te referi incepand de la apostoli care au fondat crestinitatea prin invatatura lui Hristos si care au dus mai departe credinta prin sfinti si Duhovnici care au avut deasemena Duhul Sfant .
    Ce pacate aveau apostolii si cei indrumati de Duh ?
    Daca un popa e poponar sau curvar in ziua de azi asta isnemna ca eu trebuie sa il resping pe Hristos si sa fug de legea lui cautand alta fara valoare si deserta ?
    S-au infiltrat multi masoni in biserica in ziua de azi care fac crestinismul de ras si spurca legea Domnului , dar asta nu ma impiedica pe mine ca crestin ortodox sa ma dau batut si sa nu lupt contra lupilor imbracati cu blana de oaie .
    Se vor trezi mult proroci mincinosi care vor strica legea si va vor duce pe drumuri gresite , darce legatura are asta cu sfintii parinti si cu credinta In Hristos .

    Ma dau pe tranta ioga, il ador pe Budha , Crishna , si pe Rama , imi fac coliere energetice din diferite diamante ( idoli) si il parasec pe Hristos , din pricina unor curvari tradatori de credinta .
    Ar trebui sa fiu naiv sa fac asa ceva .
    Aleg cu mare ignoranta si fara cercetare teoria reincarnarii pentru ca ma afce sa ma simt mai comod si mai liber, potpacatui orcat si cat vreau ca oricum ma voi reincarna intr-o alta viata in alta epoca si voi avea timp sa ma mantuiesc – FALS amagitor , capcana a satanei – lege fundamentata de catre Duhul Lumii nicdecum de Duhul Sfant a lui Dumnezeu .

   • Adi said

    Tantra yoga este pt cei mai putin dotati intelectual, care nu pot merge pe calea cunoasterii si a divinatiei🙂
    Nu il paraseste nimeni pe Iisus. Tocmai ce ti-am zis ca invatatura lui Iisus este mai bine inteleasa si aprofundata in contextul traditiei orientale!
    Faza cu `pot pacatui orcat si cat vreau ca oricum ma voi reincarna intr-o alta viata` e chiar hilara, deoarece karma va intoarce fiecare pacat impotriva celui care l-a comis!

  • Fastleppard said

   Nu imi vine sa cred ce spui – Da, am fost creștină si am moștenit păcatele celor care ne-au făcut creștini, după cum și-au dorit ei!
   Cum adica ai mostenit pacatele ?
   Ce pacate ai mostenit de la Duhovnici si de la sfintii parinti ?
   Daca ai fi fost catolica as fi inteles acest lucru pentru ca papalitatea care a fost in ravna dupa marea schisma si au creat ordinul cretsin catolic au facut mai tazriu mari schimbari politice si tiranice si si-au creat dogme agresive si pedepsitoare pentru cei carora nu li se inchinau lor . Deci capii biericii catolice de atunci din acea perioada se considerau ei un fel de zei si dizolvasera in intregime adevratul cuvant a lui Dumnezeu care se regasea numai in noul testament si in cateva vereste ale vechiului .
   Dar biserica cretin ortodoxa mereu a fost ca un miel , badjocorit, navalit de micile incursiuni ale tatarilor, marile invazii otomane si slavone, si aceasta biserica a rezistat saraca doar cu Duhul Sfant , iar tu spui ca are pacate , si ca te-ai regasit spiritual in alta religie orientala amagitoare .
   Vei renunta la Hristos si la adevar pentru niste povesti orientale care sunt din spiritul lumesc nicidecum din Duhul lui Dumnezeu .
   Ai mare grija in ce te bagi . Daca nu t-ai fi nascut crestina si n-ai fi avut tangente cu aceasta invatatura si credinta in Hristos nu as fi avut pretentii la tine si as fi inteles alegerea ta . Dar tu prin acest lucru fugi de Duhul Sfant si de lupta sufletului tau impotriva firii pacatului .
   Nu ai cum sa servesti la mai multe culte deodata fiindca se transforma intr-o ciorba totul . Nu ai cum sa servesti la doi Dumnezei , trebuie sa alegi unul ori Dumnezeu ori Mamona .
   Nu ai cum sa fii gri , trebuie sa fii or alba or neagra . Nu ai cum sa fii calie , trebuie sa fii ori rece ori fierbinte .
   Asta vreau sa iti explic ca multi cad repede in aceasta capcana ideologica a religiilor orientale si pagane, iar sfanta si adevrata credinta multora le este greu sa o duca pentru ca cere un moral desavarsit si o cale stramta plina de obstacole si aici recunosc ca asa este . Dar Mantuitorul nea dat spada si scutul si cand spun asta ma refer la credinta , iubire neconditionata fate de semeni, iubire nesfarista pentru Dumnezeu , si rabdarea mantuirii noastre prin faptele morale .
   E greu sa stai langa Dumnezeu , eu zic ca nu e greu , doar ca trenuie sa ai rabdare .
   Hristos niciodata nu a fugit de greutati, el niciodata nu a cautat comfortul si frica , el mereu a cautat sa ne arate ca numai prin ravna asta de a fi iertator si bland indiferent de cea ce ti se va intampla in viata , asta va fi castigul si rasplata ta . Nu fugi de cruce e un mare pacat !

  • Fastleppard said

   In vechime maia les in antichitate oamenii erau aproape salbaticiti si nu aveau simtul moralului dezvoltat , unii nuil aveau aproape deloc . Era o lume dualista si nimeni nu se gandea sa ierte vreun dusmans au sa dea vreo sansa .
   Era mai simplu pntru acei semisalbatici sa scoata sabia si sa faca tandari capul celui care era in cauza, asa ca nu poti vorbi despre – mai putin educati – parca ai spune ca ei nu stiau ecuatii de gradul 3 stiau doar de gradul 1 , cam asa suna faza asta cu mai putin educati .
   Nu aveau educatie deloc mai ales ca erau si curvari majoritatea, orgisti, si nu aveau mustrarea de constiinta bine slefuita .
   Iisus a adus moralitatea desavrsita in lumea asta – pentru ca el vine dintr-un loc sfant fara de pacat si aduce ceva nou pentru lume . Dasta spunea el mama am sa inoiesc toate lucrurile – se adresa fecioarei Maria .

   • Adi said

    Intr-adevar, imoralitatea barbariei e imoralitatea barbariei… intrebarea este daca se compara cu imoralitatea civilizatiei… de astazi!

   • Fastleppard said

    In ziua de azi exista violenta multa si acuma dar acest fapt este datorat tehnologiei si super armamentelor create de om. Dar ca stil de gandire si reprimare oamenii de atunci fata de cei de acuma erau pur si simplu barbari si salbatici .
    Acuma cel putin lumea e distrusa prin manipulare si dezinformare, prin criza, prin camatarie si asa mai departe astea sunt problemele de azi .
    Dar in acea perioada chiar inainte de venirea lui Iisus , era un macel pe fata pentru ca nu existatu reguli si strategii atat de dezvoltate , totul era sa fii cat mai numeros si tare in sabie cand aveai o armata .
    Lumea are violenta si in ziua de azi dar e o violenta manifestat prin inteligenta diabolica .
    Efectiv noi de cand existam traim pe acets pamant in violenta dar acuma se manifesta sub alte forme .

   • Adi said

    Imi pare ca singura concluzie care se poate trage e ca nu stim! Si mai depinde si de la om la om…
    Desigur ca mie imi convine mai mult azi… sub aspectul ca atunci nu puteam citi pe Internet carti budiste… In alta ordine de idei, gasesc complet regretabila distrugerea planetei si toate chestiile de genul… care atunci nu aveau cum sa existe!
    Eu consider ca doar canalizandu-ma exclusiv pe uzul pozitiv al tehnologiei imi pot face viata mai buna… dar nu am certitudinea ca asa este sau sunt eu iluzionat!

 2. Fastleppard said

  • Adi said

   Ma indoiesc ca o sa convingi pe cineva de punctul tau de vedere atata vreme cat il sustii in termenii acestia violenti!
   Adeptii traditiilor religioase orientale opteaza pentru acest stil de viata (inclusiv yoga) din intelepciune, dobandind pace si implinire. Nu au niciun sens pentru acestia amenintarile tale si propaganda fricii. Invatatura lui Iisus este mai profund inteleasa in contextul traditional oriental.

   • Fastleppard said

    Nu e facut de mine acest clip intradevar este putin vulgar ca titlu dar atinge foarte mult adevarul deplin , si asta e important !

   • Fastleppard said

    Yoga e o chestie bolnava si curveasca si degenerata la maxim . Guru bivolaru urina pe adeptii splati la creier, facea sex cu nevestele lor si spunea ca le da energie pozitiva prin madularul lui sfant .
    Deci e o miscare foarte profunda si atinge sufletul . Multi spuneau ca vad demoni si nu stiau ce vad pentru ca ocultistii new age care apartin lui misa nu stiau nici ei ce sa le spuna pentru ca ii depasea situatia si spuneau lasa-te dus de val .
    Daca avea unul vreo problema de obsesie sexuala in intreba pe guru ce sa fac ca sa imi treaca aceasta problema si el ii spunea descarc-te si fa sex nebuneste cu orce femeie intalnesti ca sa te poti linisti – nu e deloc sfant acest lucru !
    Crestinismul e greu de suportat pentru unii pentru ca indemna la sfintenie la infrnare a pacatelor si la post , si pentru unii e teribil de greu si dasta se lasa orbiti de religiile astea malefice orientale conduse de Duhul lumii ( Satana) si nu au nici o legatura cu Dumnezeu .
    Nu face-ti greseala s ail amestecati pe Dumnezeu care este un Duh Sfant in spuraciunile si obsesiile sexuale acceptate de gruparile astea shambalice si agarte .

   • crip71 said

    te rugam sa ne dai exemple bune!

   • Adi said

    Fast nu pare ca ar fi inteles nimic despre yoga.
    Dar cine ce exemplu sa dea?

   • crip71 said

    exemple bune de guru contemporani . Astept cu mare interes

   • Adi said

    ce importanta are??
    Nu cunosc personal… dar, din ceea ce am citit recent, Krishnananda. Desigur, a murit acu vreo 10 ani…

  • Adi said

   Evident ca nu m-am uitat la clip… dar ma refeream la limbajul folosit de tine pana acum!

  • Adi said

   Bivolaru este un exemplu prost🙂

   • Fastleppard said

    Toate organizatiile yoga au iz ocult si nu au legatura cu Duhul Sfant .
    Duhul Sfant insoceste pe omul credincios, moral , si pe cel care isi infraneaza ispitele si pacatele .
    Si Duhul Sfant nu se apropie de nimeni care nu il recunoaste pe Iisus Hristos ca mantuitor caci el este deao fiinta si nu permite prin alta lege lumeasca sa se apropie de el .

  • Adi said

   Probabil cele din Romania.

 3. Carolina said

  -:) nu mi-ai răspuns
  Sfinții au murit, știi tu ca au fost sfinți?de ce sunt făcuți sfinți după ce mor?Iubeste pe cel de lângă tine și vezi cum e să fii Sfânt și nu ai sa mai vorbești de alți sfinți!
  cum îți explici Tu zicala „Isus a murit pentru păcatele noastre? ale cui păcate crezi? ale tale ?sau ale creștinilor?,care religie mai are un Tap Ispășitor?la care să-i puna în cârca toate crimele și desfrânările conducerii creștinismului și restul lor? UN Iluminat Isus. Un Sacrificat!
  El care a venit să învețe și să tămaduiască omul asuprit și îmbolnăvit Sufletește de religia evreilor, care ardeau animale și aruncau cu sânge pe Altar în semn de iubire și dragoste dumnezeeiască Mamona chiar Isus le-a spus.
  Rădăcina creștinismului și a Bisericii cu toate legile ei de unde se trag?Stii?
  Si știi că sângele pe care ei în antichitate îl aruncau pe altar l-au transformat în sângele lui Isus? „dus la moarte ca un Miel nevinovat”îți este milă nu?crezi Tu că isus are nevoie de mila ta a mea sau a altuia?De ce trebuie să cerem milă de la Dumnezeu sau Isus?deștept acest Concept cu Tablou și Imaginea răstignirii, ne conduce de 2000 de ani.Stii câți răstigniți au fost înainte de Isus și după?Si știi că Isus nu a murit pe Cruce?
  Stii că Dumnezeu ne-a lăsat liberi să ne iubim și să ne bucurăm de viața pe Pamânt ca Om?și nu, să suferim?
  Poți să concepi ce înseamnă Dumnezeu și ce este omul In acest Univers?
  Bine ar fi, dacă ai ști să-ți găsești Sufletul și să-l faci Duh Sfânt,vezi că Isus a vorbit despre acest lucru,pune in practică dacă îi urmezi sfaturile.
  Tantra este o Energie Supremă,sunt Vaporii energiei Sufletului și Conștiinței în Trup,este iubire divină!nu sex!Asta fac animalele ori pornografia.Ce a făcut omul ani și ani de-a rândul?Sex și copii, puțini au juns la Orgasm.Stii cum te-ai născut? tot prin Sex.Si toți ne naștem prin acest act,de ce ne este rusine să vorbim despre acest act!Religia ne-a educat să primim copii,dar cum să-i primim nu au avut această educație în program.Apoi vine unul ca Bivolaru și face o Afacerea din Divinitate,pentru cei care nu cunosc și murdăreste Divinitatea așa cum și Religia a făcut-o cu numele lui Isus.
  Cu această Energie Isus a tămăduit pe Pământ și cu aceste Energii Kundalini și Tantra El a fost ILUMINAT părăsind Pământul în Lumina Duhului Său sub forma DUH SI APA!
  Sper să înțelegi!

  • Fastleppard said

   Tu ai vorbit despre Iisus ca despre un simplu profet sau ca de un om care a atins iluminarea nu ai vorbit de el ca de fiul lui Dumnezeu .
   Nu avea treaba Iisus Hristos cu invataturile orientale el era peste orce cultura si spihologie umana, caci el vena din imparatie si el stiea ce isneamna adevarul pur .
   Nu avea el nevoie sa cunosaca sarpele kundalinii care trezeste glanda pineala sau mai stiu eu ce . El le numea simplu, credinta si puritate . Iar glandei pineale Iisus ii spunea aochiul mintii .
   Iisus Hristos era forma de energie de la Dumnezeu, el sia schimbat fata si chipul si sa transformat intr-o lumina imaculata si stralucitoare, si a spus ucenicilor sa nu spuna despre acest lucru decat dupa ce el va invia a 3-a zi dupa rastignire .
   El nu era initiat in nici o taina si nu practica nici un ritual el puterea infinita de la Dumnezeu o avea inca de la nasterea sa cand a luminat toata pestera cu puterea slavei sale cand sa nascut si ia uimit pe toti .
   Nu poti compara pe Iisus cu absolut nici un guru si cu nici un profet pentru ca el ii depasea pe toti din toate punctele de vedere .
   El nea aratat calea esirii din pacat si a spus sa ne detasam de viata pacatoasa si s atraim o viata superioara in Duh Sfant .
   Crucea si rastignirea sa a isnemnat un lucru maret caci el prin acest lucru a demonstrat iubirea fata de oameni pana si in cele mai cumplite dureri si chinuri .
   Iar noi trebuie sa ii urmam pas cu pas invatatura lui pentru ac el este logosul el este adevarul si prin cuvintele lui ne mantuim daca le punem in practica .
   Iisus si-a dat Duhul pe cruce si api a coborat in iad cu slava sa stralucitoare si a scos sufletele care il asteptau de acolo, si lea dus in imparatie unde le era locul, ea scos de sub stapanirea satanei .
   Iisus este calea si Dumnezeul unic si adevarat caci puterea sa toata este de la Tatal ceresc , daca ai da fire umana ar ramane decat Tatal -lumina si dragostea .

   • Adi said

    Nu, imaginea de profet, caracteristica Islamului, imi pare… insuficienta.
    Sunt mai multe perspective superioare din care Il poti privi pe Iisus (cea `crestina` cu doctrina treimii find cea mai proasta):
    -se poate vorbi de Iisus ca Avatar, intrupare a lui Dumnezeu… pentru cei care au evoluat spiritual doar pana la stadiul in care pot dezvolta doar o intelegere dualista;
    -desigur, Iisus un `Hristos` sau un `Buddha` (amandoua fiind titluri, insemnand iluminat, nu referindu-se la persoana lui Iisus sau a lui Siddartha Gautama), aceea personalitate prototipica, specifica budismului;
    -eu prefer insa varianta monista, ca Iisus este o persoana autorealizata, care a realizat unitatea cu Dumnezeu. Vezi tu, Iisus vorbeste de Fiul Omului (persoana de dinainte de rastignire) si Fiul lui Dumnezeu (persoana de dupa rastignire), vestea buna a Evangheliei fiind ca putem deveni si noi din Fii Oamenilor – Fii ai lui Dumnezeu… daca facem ce a facut si Iisus, sa rastignim firea lumeasca.

 4. Carolina said

  Adi,
  îți trimit două Linkuri destul de interesante,tocmai descoperite pe net,la început se vb. pe germana apoi in engleză,sper să ai timp să le asculți.

  Papa

 5. Carolina said

  Sory
  amândouă sunt la fel,nu mi-a copiat corect și văd că nu merge

 6. Carolina said

  Tu ramâi cu părerile tale căci nu prea ne-am înțele din cele ce am scris
  Ce am înțeles eu de la tine este că, ai cunoștințe din ceea ce se relatează în cărți.
  Dacă nu ar fi cărțile și preoții cine ți-ar mai da de mâncare spiritual?l-ai mai cunoaște pe Isus,STII pentru că că așa e scris!
  In legătură cu Energia Kundalini nu ești bine informat.Ea este o energia formei noastre Spirituale de Inger sau Satană în funcție de faptele depuse.
  Depui efort să elimini Karma devii un Duh Sfânt,depui efort să faci fapte de batjocoră, crime și Interese materiale devine Ispită ,Lăcomie și poți deveni tot un Duh dar un Duh Rău!
  Si dacă el e Dumnezeul unic de ce spune pe cruce „Dumnezeul meu pentru ce m-ai părăsit?” Dumnezeu este persoană?Hmmmmmm
  Este Lumină sau persoană?
  Am văzut mai inainte un articol unde scrii că te lupți cu duhuri care îți vin în casă,încearcă să meditezi și să realizezi învățăturile sale și Duhul Lui Isus va veni peste tine,îți va aduce siguranță și încredere pe sine…..
  Mi-a făcut plăcere să dezbatem împreună un subiect interesant.
  Numai bine!

 7. Carolina said

  ……ca Iisus este o persoana autorealizata, care a realizat unitatea cu Dumnezeu”sunt de aceeiași părere cu tine Adi!!
  …..daca facem ce a facut si Iisus, sa rastignim firea lumeasca”.

  Firea lumească este așa și nu se schimbă atât timp cât Omul nu-și schimbă Trupul Minții în Conștiința,apoi să-și realizeze Corpul Astral.Isus pe muntele Tabor avea deja Lumina Duhului Său,nu i-a fost teamă să se împotrivească legilor preoților Evrei.Stia ce-l va aștepta,Stia cine E și își cunoștea Lumina Duhului Său.
  Vezi Tu Mintea omului schimbată,eu nu prea o văd,Se ghidează pe aceleași principii și este agățată în Materie.
  Ce se știa acum 2000 de ani se știe și astăzi nimic nou,doar aparate care ne poate confirma științific,
  Despre Duh și Apa ne-a vb Isus acum 2000 de ani și alții, în funcție de limba și culturile lor, acest lucru rămâne veșnic,omul religios ne-a ascuns, cum ajungem să ne creem acest Trup Duh și Apă .Hocus Pocus sau sacrificii nu poate fi.
  Astăzi Stiința ne confirmă spusele lui Isus că suntem Energii!! Lumină și Apă
  🙂
  Ciao

  • Adi said

   Caro, atunci, pe cruce, ultimele cuvinte ale lui Iisus… nu au fost de fapt cuvinte!
   A zis Ooooooooooooommmmmmmmmmmmm … si n-a inteles nimeni, iar fiecare a interpretat dupa cum a crezut ca ar fi zis!

   • Carolina said

    Ai dreptate Adi,
    am scris in carte că a fost un sunet de mantra numai ca nu am pronuntat cuvântul pentru-ca e greu omului să înțelegă și să digere, se stie că Mantra supremă sau sunetul divin este AUM și se pronunță Ooooooooommmmmmmm,
    dar voiam să îmi dea un raspuns de la Fastleppard !!
    Iți amintești când ți-am spus că ești un Inger….🙂
    Mă bucur tare mult pentru tine!!!!

  • Fastleppard said

   E si normal ca suntem energie, noi la baza avem fizica quantica care explica acest lucru .
   Da mia-au aparut draci in casa si sa stii ca daca ei au aparut nu sa datorat faptului ca eu nu am sprijin din partea Duhului Sfant sau ca nu am protectie din partea lui Dumnezeu , ci ba dimpotriva am ajuns sa vad cea ce putin au vazut am ajuns sa vad ca acolo unde e lupta pentru lumina si adevar ei se manifesta cu disperare si nu stiu cum sa te intoarca din drum . Apoi o lumina impecabila si luminata mia aparut in sufragerie si apoi duhurile necurate au disparut s-au dizolvat pur si simplu si mi-am dat seama ca Dumnezeu este mereu cu mine .
   Iar acveste lucruri s-au intamplat tuturor celor care au ajuns pe calea adevarului , pana si duhovnicilor si calugarilor care traiau in pustie si aveau credinta desavarsita fata de Dumnezeu , si lor leau aparut demoni ca sa ii ispiteasca sau ca sa ii loveasca .
   A avea credinta si Duh nu inseamna a trai in roz sau in comoditate . Lupta de desprindere a firii umane este grea si necesita efort si ravna de puritate ca sa treci de obstacolele pregatite .
   Cu cat devii mai sfant cu atat ispitele sunt mai puternice si tu trebuie sa le faci fata.
   Nu este ca in povesti sau ca in basme unde iti spune ca daca ai ingerul bun langa tine te fereste de orce lucru rau , gresit , Dumnezeu te testeaza sa vada daca reuisesti sa treci de pacatele lumesti si sa le infrunti,asta e scopul omebnirii pe acest pamant, sa ajunga la mantuire .
   Iar aceste speudopresupuneri cu ce a zis Iisus pe cruce sau ce nu a zis nu au nici o valoare daca omul nu pune credinta si obiectivitate fata de cea ce a vrut el sa demonstreze prin rastignire .
   El a venit pe pamant sa ne serveasca pe noi nu sa il servi noi pe el, iar noi suntem datori lui s afacem la fel ca el fata de semeni .
   A spune ca Iisus sai dat seama e o aberatie si o ideologie puerila .
   Iisus nu trebuia sa isi dea seama el stia absolut totul pentru ca el avea in el adfevarul sio comoara Tatalui Ceresc .
   Iisus omul era ca si noi , dar Iisus partea luminata era deja Dumnezeu .
   Ucenicii l-au intrebatu unde este Tatal Ceresc si el lea raspuns e langa voi, chiar in fata voastra .
   Petru cand sa uitat in ochii lui Iisus si la privit dupa ce era prins de sutasi si dus la caiafa, in acel moment Petru a isbucnit in plans pentru ca a vazut in ochii lui Iisus Dumnezeirea , la vazut pe Dumnezeu .

   Iar ca sa spui ca de unde stim noi ca e adevrat ce e scris in noul testament am putea la fel de uosr sa spunem da Iisus e o invenitie, nu e nevoie sa credem in el hai sa ne stoarcem noi creierii si sa ajungem singuri la mantuire dupa stilul nostru personal, cea ce e o aberatie si o imposibilitate spirituala .

   Nici un profet si nici u guru de pe acest pamant nu ii e demn nici sa ii lege sandalele lui Iisus Hrsitos .
   Iar daca tu ai ajusn sa urasti biserica si credinta crestina din cauza unor impostori si tradatori de credinta care au manjit ortodoxia insemna ca teailasat sedusa chiar de duhul care pretinzi tu ca iti e dusman .
   Nu ar fi aflat nimeni de Hristos daca nu ar fi existat biserica ortodoxa, si nuar fi fost nimeni botezat si crestinat daca aceasta biserica nu exista .
   Stii de ce inca se da acest razboi nu din pricina catolicilor ci din pricina noastra a ortodocsilor pentru ca globalistii vor sa ne distruga .

   • Adi said

    Fizica cuantica… nu e prea mare lucru!
    De fapt, intreaga stiinta contemporana e o mitocanie si o mascarada perfecta pentru manipulara oamenilor. Daca ii tampesti cu filme 3D, jocuri in realitate virtuala, telefon mobil cu vibrator, caine robot… evident ca nu o sa mai aprofundeze niciodata esenta spirituala a vietii.
    E foarte bine ca ai subliniat ca aceste speudopresupuneri cu ce a zis Iisus pe cruce sau ce nu a zis nu au nici o valoare daca omul nu pune credinta si obiectivitate fata de cea ce a vrut el sa demonstreze prin rastignire.
    Deoarece aceasta este meteahna cea mai mare a crestinismului – toate credintele astea ca Iisus cutare si cutare… in locul trairii autentice.
    La ce folos sa crezi ca Iisus e Dumnezeu daca nu faci ce a zis si facut Iisus?
    Mai bine de cineva care asculta de Ceausescu!

   • Fastleppard said

    Ai dreptate in ce spui, datoria noastra de crestini e sa facem ce spune Hristos pentru ca asta insemna sa crezi in el adica sa crezi in cuvintele si invatatura lui .
    Nu poti sa spui ca cred in el ca sa ma aflu in treaba si apoi sa dau in cap, nu s epoate spune asa asta e o credinta fatarnica si falsa .
    Dar eu il si iubesc deasemena pe Hristos il simt in inima cand ma gandesc cu profunzime la el ma linisteste . El este cuvanmtulsi cuvantul trebuie s ane patrunda in constinta noastra a fiecaruia ca sa ne zideasca in Duh Sfant .

   • Fastleppard said

  • Adi said

   Ce frumos! Vreau si eu sa citesc cartea!!

  • Adi said

   Ce dragut!🙂

 8. Carolina said

  Eu nu urăsc nimic și pe nimeni,căci nu aș-i putea fi liberă și spirituală dacă ma-și lega de sentimentele inimii și a omului!!
  Căci din cele lumești nu mă mai leagă nimic, sunt liberă și STIU că, credința nu ne va duce la libertate, ci realizarea că STII ceea ce crezi,această cunoaștere ne va duce la libertate.
  Inima lui Isus pe care o vedem pe icoane nu este nimic altceva de cât ca un Simbol, că EA este cea care suferă,sau provoacă suferințe altora.
  Atunci când punem inima în locul sufletului, și asta nu am învățat noi la Biserică ci ei ne-au învățat sa donăm și să întoarcem obrazul,o facem cu dragă inimă noi credem că e din suflet dar încearcă să testezi și vei vedea că sufletul nu-l cunoști deacord?….
  Apoi te întrebi de ce suferi și de ce se repetă „ritualele” ,după cum vezi nu se schimbă nimic, inima moare și moare și iar moare și iar vii și te bați cu tine, cu duhurile sau cu oricare altul precum,că vrei să convingi,credința ta este cea mai adevărată.
  Tu nu vii din creștinism tu vii de la SHAMANI,nu ești degeaba venit aici la creștini, și In Romănia:) o să ți se descopere într-o zi,dar pentru că așă ești educat astăzi, așa crezi.
  Si dacă îți dorești întradevăr să salvezi suflete ale oamenilor ,tea-și sfătui, dar nu vreau căci va trebuie să te descoperi pe tine cine ești,și oricum nu-mi vei lua în seama sfatul.Procesul e lung:)
  Toma necredinciosul este văzut negativ de Biserică pentru-că nu a crezut că Isus a înviat,
  1. Nu era vb de înviere ci de Iluminarea Sufletului atunci când Sufletul devine Duh și se separa de trup.
  2. credința ne-a ținut în minciună,întuneric și suferință
  3. Toma a avut dreptate să nu crezi în tot ce se vorbește, ci să crezi în realizare,dar pentru asta avem nevoie, nu de Legi ci de Libertate!!!!!!
  4.Libertatea ne aduce experiențe și nu fanatism,gelozie ori mândrie
  5.Acest Video cu Isus pe care l-ai atașat ce-ți inspiră „Vocea celui care îl laudă” este foarte tare si betonată ca la campaniile electorale
  6.Stii cum a venit Dumnezeu la Ilie în Pădure acum mii de ani,îți amintești doar, printr-un VANT USOR PLACUT și PACE
  7.CE are această VOCE? NOI SUNTEM CEI MAI BUNI PE NOI SA NE ALEGETI cam așa sună
  8.Impărăția lui Dumnezeu este in noi nu acolo și acolo,fiecare om o are, indiferent de naționalitate și religie,numai că din Religie nu ies Fii ai lui Dumnezeu,căci cine ar mai rămâne pe acest Pământ sa-i mai susțină pentru generația următoare,dacă Omul va reuși să separe trupul de suflet și sa plece înapoi în Univers:)
  Omul s-a făcut stăpân peste suflete prin educația religiilor și organizațiilor.
  Isus a fost liber spiritual nu religios,ca și alți Iluminați,ei au adus cunoștințe despre Dumnezeu Lumina Universului,nu Religia! omul l-a numit pe Dumnezeu „CUVANT” „Si cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi” omul a creat Religia, nu Profeți sau Iluminați și tot omul a ucis Lumina din gelozie.
  Stii ar fi multe de spus,………ce e bine sa știm este:
  că tot ce vine de la Dumnezeu nu este suferință, ci este Libertate,Iubire și Cunoaștere și această Cunoaștere nu o găsești în Biblie.
  In Biblie cunoști anumite Informații de educație bune, și o educație proastă cum că Dumnezeu ne testează….,OOOOOfffffffffffff,mai bine te-ași vedea în fața mea
  Educația este una și Cunoașterea este alta.🙂

  • Fastleppard said

   Ai si dreptate atingi si adevarul dar te inseli in anumite chestii . Probabil ca si eu exagerez cand spun anumite chestii dar daca nu l-am cunoaste pe Iisus Hristos din evanghelii si epistole atunci de unde l-am putea cunoaste .
   Au fost multi oameni dealungul secoleor si mileniilor care au tot incercat sa gaseaca o explicatie pentru existenta si pentru natura sa spirituala din interior si tot nu au ajusn acolo unde trebuie.
   Au fost destui care au primit cuvantul si indrumarea Domnului prin profetii si ei sunt relatati istoric si in biblie . Eu sunt de parere ca vechiul testament are foarte multe indrumari gresite si cam false si foarte salbatice si dure , pentru ca il caracterizeaza in foarte multe vesrete pe Dumnezeu ca pe un pedepistor, sangeros si iubitor de sacrificii si ritualuri .
   Eu nu sunt de acord cu acel tip de Dumnezeu sub nici o forma si daca e sa fi fost un astfel de Dumnezeu e sigur Satana .
   Eu stiu ce sa aleg ca sa imi fie mie bine si sa ma indrume pe calea care trebuie ,dar de asemenea stiu ca mai am drum lung pana a ajunge la mantuire in adevratul sen al cuvantului .
   Repet daca credinta nu ar fi buna si adevrataatunci ce am face noi ca oameni , am fi ca niste oite fara pastor care merg oarbe si atrag si pe altele inspre ratacire .
   Omul nu se naste cu aceasta capacitate morala in care sa isi faca o autosugestie atat de perfecte incat sa ajunga lailuminarea desavarsita . Nu are cum e imposibil asa ceva si singurul care a fost deosebit din nastere a fost chiar Fiul lui Dumnezeu , Iisus Hrsitos .
   Pentru noi sufletele mici , pentru noi trebuie sa existe o indrumare nu cu frica, si cu pedepse ci cu sfintenie, bunatate si iubire neconditionata fata de semeni , pentru ca omul trebuie si el indreptat spre o cale , si e alegera lui cand o sa ajunga acolo .
   Adevratul scop al umanitatii si in general al fiecarui individ de pe aceasta planeta este sa se mantuiasca sa dobandeasca Duh Sfant .
   Pentru mine credinta este adevrata si evanghelia este adevrata pentru ca o vad ca un cuvant viu care mia schimbat viata .
   Eu nu doarcitesc acele exemple si invataturi date de Mantuitor eu le si practic , caci numai prin fapte ajungi mare .
   Eu am avut niste viziuni am vazut si lucruri frumoase si interesante si am vazut si lucruri rele si intunecate dar intotdeauna tot lumina am avzut ca a fost langa mine si a dominat cu desavarire partea intunecata .
   Satana incearca sa ne amageasca pentru a ramane aici prinsi in lumea asta a pacatului unde nu exista dreptate si adevar .
   Uit-te si tu cum traim si ne chinuim si oamenii nu se respecta nu din vina lui Dumnezeu ci din ignoranta lor pentru ca nu il cauta pe Dumnezeu si nu isi dau seama ca exista un dusman printre ei care ii chinuie cu ispite, pacate pofte, si avutie extrema , astea consuma sufletul il sting .
   Acel tip care vorbeste in clip intradevar are o voce cam dura dar nu asta e important , important este mesajul si valoarea pe care o are .

   • Carolina said

    Bună dimineața,
    eu nu mă Inșel ,Eu Stiu, așa cum Isus, alți Maeștri și alți Iluminați au știut,când au vorbit!!!
    Si mai știu ca Tu ești pe drumul cel bun !!chiar dacă nu vrei să recunoști🙂, Eu îți cunosc Sufletul,pare straniu poate pentru tine dar așa e.
    Tr. sa plec la lucru,o să adaug restul diseră când vin
    O zi bună

   • Carolina said

    Daca te-ai naște în pădure vei ciripi ca păsările cerului sau vei scoate sunete precum animalele și vei mânca viermi poate,plante și frunze căci nu ai altă educație, ești deacord?Stii povestea lui Mugly este adevărată.
    așa e și cu religia te naști în creștinism cunoști și ești educat după legile lor,te naști în china vei fi educat despre Buda și iluminare sau Nirvana,te naști în arabia,turcia vei fi educat precum că profetul musulmanilor Mohamed a citit cu toate că era analfabet și nu ai nevoie de educație,te naști în India vei vedea multe religii,meștri,iluminați sau profeți unii adoră vaca,guru,temple și le respectă ca pe Dumnezeu, așa cum se întâplă în natură, Un pom care crește dă roade și în absența omului uneori.
    Acum uităte și analizează toate aceste religii și vieți prin care trece omul,găsești alte deosebiri între ele decât Educația și limbajul? care aparțin tradițiilor și obiceiurilor oamenilor,cum s-au creat aceste religii prin ce mijloace și ce scopuri au avut?
    Concluzia:omul când se naște preia Mintea cu tradițiile și obiceiurile omului, acolo unde este născut!!!
    Omul reușește sa ajungă la Mintea sa proprie care de fapt îi și aparține, Conștiința, doar atunci când meditează și lasă sufletul să crească în trup precum semința pe ogor.El acceptă Universul cu tot ce este în el și inima va întreține trupul fără Karmă.
    Doar Conștiința în Suflet se aseamănă Universului,Omul este materie și materia omului putrezește indiferent de religie și naționalitate.
    Caută să înțelegi căci religia creștină nu are nimic în plus de cât altă religie,căci ei s-au inspirat de la celelalte religii,au schimbat doar personajele si au facut alt Concept,alte legi,dar realizări și modele precum Isus nu au fost și nici nu vor fi, căci nu vor altceva de cât numai sufletele noastre, prin diferite metode la care omul se lasă schimbat și manipulat de ei.
    Preoții, sa fie primii care să ceară schimbarea la Conducere și sa înceapă direct cu ei,nu să cerșească pentru întreținerea scaunelor lor și legilor lor, să-și schimbe Mintea cu Conștința
    știi zicala românului „Să nu faci ce face preotul ci să faci ce zice preotul”
    Te-ai întrebat de ce au venit acele duhuri rele peste tine?Stii?
    Isus nu ne-a îndemnat să gândim cu inima și sufletul căci inima ne ține strâns emoțional de lucruri lumești,iar menirea sufletului este să-l descoperim la noi în trup ca să ajungem la iluminarea conștiinței.
    Mintea este cea care gândește,ea este instrumentul trupului și a sufletului,
    Dumnezeu nu are legi nu înțelegi?omul le-a făcut pentru interesele lor și ne-au educat așa ,
    cine are Conștiință nu are nevoie de lege căci El este „Legea”
    Deci nu ar mai fi suferință și nici durere pe Pământ,dacă fiecare religie ar recurge la Conștiință,și „voi suflete mici care vă credeți că sunteți mici” pentrucă așa v-au educat, veți fi mari în Univers,atunci când veți reuși să nu mai fiți dependenți de CUVANTUL lor!

  • Fastleppard said

   Si Iisus ne indeamna sa gandim cu inima si cu sufletul pentru ca de acolo izvoraste bunatatea , dar sa mentinem vie acea inima nu sa o tinem impietrita , adica legea lui Dumnezeu care este adevrata si buna sa fie pusa in fapte nu in vorba teoretica .
   Iisus a spus asa – Eu sunt Dumnezeul lui Avram , Isac si Iacob , el stia ca parte aumana este doar un invelis ce ii ascunde Dumnezeirea si lumina , dar aa ales sa fie om prin nastere din om ( fecioara Maria) pentru a intrat direct cu oamenii in contact ca sa poata sa il asculte toate gloatele .
   El a mai trimis proroci in trecut dar ei au fost dispretuiti,hului si omorati cu pietre si in alte moduri meschine .
   Aasa ca a ales sa se nasca printe acets popor evreu pentru a repara rautatea lor pentru ca rautatea si instabilitatea lor si lipsa de credinta era ca o boala si avea nevoie de un doctor , iar Iisus era acel doctor .

   Iisus in tineretea lui inainte sa se apuce de propovaduit simtea tot timpul pe cat se poate de viu in Sine dumnezeirea atot puternica . El stia ca sufletul Sau , ca tot cea ce cuprindea infinitul , trebuia sa slujeasca in cel mai mic semn al Sau , si asta in vecii vecilor .
   Spre aceata a avut cea mai mare pornire sa domneasca peste toate – mandria, dorinta dea domni, simtul pntru o viata mai buna , dorinta de femei si multe altele si furia au fost slabiciunile vietii sale din cazua corpului pacatului in care se manifestase .
   Dar el a luptat cu desavarsire in dorinta sufletului sau impotriva acestor dorinte marete si ucigatoare ale sufletului Sau .
   Mandria a umilit-o el prin saracie , dar ce misjloc crunt a fost pentru acela caruia i-au apartinut toate de la bun inceput si totusi el a putut sa numeasca nimic al ,Meu .
   Dorinta de a domni a domolit-o el prin ai asculta pe saraci si pe aceia slabi care nu erau nimic in comparatie cu el dar el sa supus sub ei si ia servit in toata plinatatea .
   Vesnica si inalta Sa liertate a infarnt-o el chiar daca a fost nemarginit de greu acest lucru. El insa-si sa dat pe mana oamenilor in cele mai grele lucrari .
   Impotriva dorintei de a trai bine a luptat el prin posturi- de nevoie, si chiar din propria vointa a spiritului sau vesnic .
   Dorinta de femei a rupt-o el prin mancare slaba, , prin rugaciuni si prin compania barbatilor intelepti .
   Da in acest punct a avut el mute de indurat deoarece infatisarea si tonul vocii sale erau cat se poate de placute , iar din acest motiv cele 5 fete ale lui Cireniu erau foarte indragostite de El si se intreceau intre ele care sa ii fie lui mai mult pe plac .
   Lui i-au placut aceasta dragoste dar de fiecare data el lea refuzat si a spus catre ele – nu ma atingeti caci sufletul sau era sfant iar Dumnezeirea din el nu permitea sa se intineze cu femei pentru ca era imposibil pentru Cel din infinit sa faca asa ceva .
   Si pentru ca printre altele el vedea viclenia si siretenia oamenilor de la prima vedere citindu-le gandurile lor invividioase si rele .El putea fi de adesea suparat foarte repede si cu usurinta putea fi jicnit si suparat dar el isi linistea firea umana prin dragostea desavarsita din interior si apoi urma stare de iertare .
   Nu putea sa tina dusmanie pe nimeni chiar daca ii mustra pentru greselile lor .
   Si asa sia trait el viata prina de obnegatie pentru a putea restabili ordinea vesinca care fusese deranjata .
   Sufletul sau infinit era incatusat in lanturile firii umane si cu greu se abtinea si suferea din aczua pacatelor pe acre le respingea mereu . In le[adarea fiecarui lant consta aici cresterea sufletului si puterea Duhovniceasca care este aici intelepciunea si milostivirea (care este aici renasterea) – si oameniitrebuie sa treaca prin acelasi proces .

   • Adi said

    Si mie imi repugna complet ideea asta ca `Dumnezeu ne incearca`. E una dintre explicatiile puerile si stupide ale crestinismului vizavi de problematica raului. Alaturi de satana… pur si simplu nu poti sa arunci pe altcineva responsabilitatea raului pe care il faci si se intoarce asupra ta.
    Iisus a ilustrat ideal acest lucru prin faptul ca nu i-a blamat pe cei care l-au torturat si executat, ci i-a iertat. Nu s-a apucat sa injure de toti dracii si a fost neclintit in fata tuturor necazurilor si tentatiilor.
    Asta este karma lumii… intotdeauna va fi rea! Pentru ca altfel nu ar putea sa existe… lumea este opusul lui Dumnezeu.
    Cu siguranta ca daca ne vom da silinta sa lucram tot binele de care suntem capabili, atunci nu ne va incerca nici Dumnezeu nici dracu!

   • Fastleppard said

    Daca nu ar exista aceste spirite rele care sa ne invrajbeasca contra invataturii bune si drepte atunci cuvintele si invatatura lui Iisus nu ar avea nici un rost, pentru ca el lupta impotriva satanei si a demonilor lupta impotriva pacatului si il desfinteaza brin sfintenie si dragoste .
    Daca as spune ca rautatea oamenilor este proprie si nu cazuata de spiritele malefice isnemna ca atunci satana a caztigat acets razboi contra lui Dumnezeu iar el ca ctmiminal nu va mai fi indentificat niciodata iar tabla de sah ii va apartine lui daca intelegi ce vreau sa iti spun .

   • Adi said

    Dar, daca dai vina pe spirite rele si pe draci, atunci te supui riscului sa nu prinzi adevaratul vinovat, oamenii!
    Iisus nu a luptat impotriva nimanui. Ci doar ne-a prezentat prin exemplul personal lupta pe care trebuie sa o ducem cu firea noastra lumeasca (concept ilustrat si prin termenul jihad). Iisus a biruit lumea, trebuie si noi sa incercam si sa reusim!
    Daca Iisus ar fi luptat impotriva dracilor si a spiritelor rele, iar acestia inca conduc lumea, ar insemna ca Iisus ar fi fost invins.

   • Fastleppard said

    Lumea Satanei si a dracilor sau demonilor este lume amateriala in care traim si noi . Firea lumeasaca nu inseamna decat carnea corpului uman, firea lumeasca isneamna tot ce tine de pacate ispite , curvie, hotie,materialism, calicie, badjocura si neadevar – asta isnemna firea lumeasca punctata prin dualism, si intretinuta cu disperare de catre satana . El a bagat omul in pacat pentru al domina aici pe pamant si orirce lepadare de aceasta fire lumeasca este un pumn dat satanei .
    De ce crezi ca acei calugari si duhovnici care au ales viata lui Hristos in toate amanuntele si au in ei Duhul , acei oameni mereu au ispitele intensificate si si ii chinuiesc iar cad ei reusesc sa le depaseaca uneltitorii acelor ispite se materializeaza si incep sa ii bata pe duhovnici, unii dintre ei au avut lupte grele cu demonii materialismului .
    Si apostolul Ioan spune cercetati :
    1. Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.( ioghini,maestrii guruu, duhuri ispititoare lumesti ) .
    2. În aceasta să cunoaşteţi duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturiseşte că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu.
    3. Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume.
    4. Voi, copii, sunteţi din Dumnezeu şi i-aţi biruit pe acei prooroci, căci mai mare este Cel ce e în voi, decât cel ce este în lume.( cel din lume – satana)
    5. Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume şi lumea îi ascultă.(demonii , si falsii prorici)
    6. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaşte pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaştem Duhul adevărului şi duhul rătăcirii. (Duhul Adevarului este cel Sfant , duhul rtacirii este cel intinat si spurcat care este satana ) .
    Taim dat aceste exeple ca s astii ce isnemana lup alui Iisus contra pacatului pentru ca pacatul este isnusi unelta Satanei – iar Iisus il va invinge pe acesta prin sfintenie, iubire, iertare si mantuire a neamurilor .
    Pacatul lumesc fire lumeasca este scena de lupta a demonilor si a stapanului lor dualist .

 9. Fastleppard said

  Punctul culminant al epistolei lui Pavel. Acesta începe, vă aduceţi aminte, vorbind în capitolul întâi despre planul de mântuire al lui Dumnezeu, plan care-şi are originea în trecutul veşnic. A arătat cum Dumnezeu, ducându-şi la îndeplinire scopurile, şi-a desfăşurat planul în venirea lui Isus Hristos şi în alegerea unui nou popor care să fie al Lui. Şi nu s-a oprit aici, ci a mers mai departe, aşa cum am văzut, vorbind despre ce înseamnă aceste lucruri în termenii unor relaţii inter-umane strânse. Iar acum, în încheiere, vorbeşte despre războiul care va caracteriza viaţa noastră creştină până la sfârşit. Cu siguranţă apostolul Pavel a considerat acest lucru foarte important deoarece, dacă aş putea rezuma foarte scurt, el spune că războiul creştinului este o realitate iar noi vom putea ieşi victorioşi din acest conflict spiritual numai în măsura în care vom uza de armura pe care Dumnezeu ne-a pus-o la dispoziţie şi numai dacă vom purta această bătălie prin puterea Lui.
  Există printre noi un soi de creştinism care nu consideră important acest lucru şi aceasta din mai multe motive. Există un soi de creştinism care priveşte la creştin, nu atât de mult ca fiind implicat într-un conflict, ci ca unul care a ieşit din mijlocul luptei. Este un gen de filozofie care priveşte credinţa creştină ca fiind soluţia tuturor problemelor noastre. Dacă ai vreo problemă, vino la Isus. Isus va rezolva problemele tale. Eşti descurajat? Isus te va face fericit. Eşti deprimat? Isus te va ridica. Bineînţeles, există o parte de adevăr în toate aceste răspunsuri. Însă, uneori, acest adevăr este prezentat într-un mod atât de simplist încât unii ar putea crede că a deveni creştin înseamnă pur şi simplu să porneşti pe o cale uşoară şi plăcută. Sau să porneşti într-o călătorie pe nişte mări liniştite şi plăcute. Pavel spune însă că viaţa creştină este, de fapt, un război contra stapanitorilor acestei lumi si contra satanei .

 10. Fastleppard said

  Cred că Pavel echilibrează perfect lucrurile chiar de la începutul pasajului. Am să vă atrag atenţia în special asupra celor două porunci pe care le găsim în versetele 10 şi 11. Prima poruncă: „Întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui.” A doua poruncă: „Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.” Pasajul pe care îl studiem şi combinarea celor două porunci ne spun că suntem complet neajutoraţi în luptă. Dumnezeu este Acela care trebuie să câştige bătălia. Însă Dumnezeu o câştigă prin noi, în măsura în care ne îmbrăcăm cu armura şi ne angajăm în lupta pe care el o pune înaintea poporului Său. Acesta este lucrul pe care îl spune Pavel. El spune că trebuie să privim lumea aceasta ca pe un câmp de luptă, aşa cum putem să şi observăm. Ceea ce putem observa este că anumiţi indivizi îşi exercită puterea asupra altora iar anumite forţe îşi exercită puterea asupra altora şi aşa mai departe. El mai spune că trebuie să observăm şi să recunoaştem, creştini fiind, dincolo de aceste lucruri, că adevărata luptă care se dă nu este cea vizibilă, de natură fizică, ci acea luptă spirituală care se află în spatele ei. O luptă pe care el o descrie ca fiind, nu împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac şi împotriva duhurilor răutăţii care se află în locurile cereşti.

  • Carolina said

   Nu ai priceput nimic,o să te mai lupți mult pe acest Pământ!
   Iți urez succes la Victorie, împotriva duhurilor rele ca să-ți găsești liniștea,
   Să știi că pe Stiința și Cunoștințele Yoginilor s-au creat Religiile.
   Yoghinii nu vorbesc de luptă,trebuie să cunoști și să pricepi totodată diferența dintre „liniște și pace a sufletului Yoghin” cu „luptă și dezbinarea sufletului”, pe care o găsim la omul călugăr sau religios.
   Un Yoghin niciodată nu va vorbi că Religia este ceva satanesc ci dimpotriva spune urmați ce se scrie de bine!!
   Un Yoghin nu va trăi niciodată sub corupție!!
   Religia vorbește despre Spiritualitate ca o luptă ,Yoghinii vorbesc despre spiritualitate ca o Cunoaștere a Fericiri,la care mulți călugari creștini și-ar dori să ajungă,Dar nu ajung și știi de ce? căci nu au Recunoștință Divinității,nu se supun nici poruncilor și legilor lor și calcă Divinitatea,astfel vin spiritele peste ei să-i necăjească,mustrându-le conștiințele,de fapt se joaca cu ei ,cu Inconștientul lor,este un joc Intern între voi luptătorii.
   De cele mai multe ori chiar Inconștientul lor devin spiritele care se luptă cu Sufletele lor proprii!!!
   te sfatuiesc să cântărești Inconștientul și Conștiința 🙂

 11. Carolina said

  Si ca sa întregim discuția o să-ți spun ca vocea are o însemnătate deosebită atât în societate cât și în Univers.
  Tonul face muzica!!
  Sunetul de Tunet și Fulgere în Natura aduce Nori și ploaie
  Cântecele preoților „Doamne miluește-ne” aduce milă și supunere unui Dumnezeu, care nu ne este cunoscut Conștiinței
  Vocea nu minte, dar Cuvântul este atât de complicat are atâtea teorii nu, și acestui Cuvânt îi poți găsi atâtea sunete și melodii până ajungi la rezultatul dorit.
  Cuvântul „Te iubesc” alături de un buchet cu flori are altă rezonanță, pe lânga sticla de vin.
  Cuvântul și materia este doar influență asupra inimii și minții.
  In Evanghelii ni se spune că Isus vorbește omenirii”eu îmi cunosc oile mele și ele îmi cunosc „glasul”, deci Tonul oriunde în Univers ar fi nu ne amăgește indiferent de cine este pronunțat,dar Creștinul a schimbat însemnătatea Tonului și glasului cu globarizarea de a fi Creștin și să urmăm stăpânul „Biserica si Cuvântul, precum oile,concluzia era alta,von cunoaște omul care vorbește despre adevăr fără interese după Voce și Ton!
  Omul religios
  Omul spiritual
  Tonul Sufletului în Conștiință este Unul, pe chipul oricărui Om din Lume și nu ne înșeală!căci nu atinge Interese și nici Influențe dinafară.
  Isus nu s-a luptat cu spiritele pe El îl cunoșteau Spiritele,a scos duhuri rele din oameni cu Degetul și „Pacea Duhului Său”
  Eu nu am văzut nici un Exorcism la preoți creștini să scoată un Duh Rău prin Pace,așa cum Isus a făcu-o,știi care e cauza?îți dai seama….
  Atât Dumnezeu cât și Satana au partenerii lor „Omul” fără OM, nu ar fi nici unul nici altul…………🙂

  • Fastleppard said

   Dumnezeu la creat pe om si nu omul pe Dumnezeu dar prin legea materiei Domnul ia dat omului liberul arbitru ca sa aleaga pentru ca el cazuse intr-o lume diferita de cea a imparatiei o lume dualista de unde poate alege intre bine si rau .
   Gresesti mult cand spui ca calugarii si Duhovnicii nu au ajuns la o adevrata desavarsire , ba mai mult ei au Duhul Sfant in ei si cunosc chiar chipul stralucitor a lui Iisus le apare din cand in cand .
   Sunt Duhovnici care sunt aproape asemena apostolilor care vad si gandurile oamenilor, scot duhurile din ei si reusest sa ii coneasca prin puterea Duhului Sfant .
   Acei ioghini sunt niste mincinosi daca ei considera ca prin lene si meditatie cum o numesc ei armonioasa se vor mantui . Mantuirea insemna curatire si desavarsire insemna sa treci prin suferinta si sa nu te dai batut asia isnemna mantuire sa te multumesti cu putin sa fii desavarsit in dragoste si iertare chiar daca altii tehulesc si te resping . Si Iisus souen ca cine va merge pana la capat si nu s eva clinti s eva mantui si nu spune ca gata puteti s aleneviti toti si sa meditati , asta e o amagire , numai prin fapte daruire suferinta si acceptare se curata sufletul si ajunge in imparatie .
   Iisus nici nu a cerut foarte multe el a zis asta e calea mea cine vrea s ama urmeze sa isi ia crucea si sa o faca .
   Cand un demon ajune sa se materializeze si sa ameninte fizic persoana in cauza isnemna ca acela a ajuns la disperare si nu mai poate sa il ispiteasca pe respectivul care are Duhul in El .
   Calugarii cu har observa spiritele rele si stiu exact ce fac si ce au de gand .
   Cea mai gresita imagine pe care omul o poate avea in minte este Dumnezeu”, spunea in urma cu cateva decenii sfantul parinte Arsenie Boca.

   M-am gandit sa scriu cateva cuvinte despre o teorie care circula prin lumea intreaga, prin documentare si filme. Exista o speculatie care poate duce omul, zdravan, pe aratura si ca sa o iei pe aratura cu mintea nu este nevoie decat de un singur neadevar amestecat in adevar. Anumite religii pagane afirma ca Dumnezeu nu este alceva decat suma creatiei sale, urmand ca la sfarsitul timpurilor , Dumnezeu sa se reintregeasca . Cu alte cuvinte Dumnezeu este numai liantul cosmic, inteligenta cosmica manifestata in parte sau in parti, El neexistand ca entitate suprema, coordonatoare a tot ceea ce misca nu numai in universul material. Se mai spune ca Dumnezeu este energia care ne inconjoara, energia ce sustine universul, noi fiind mai departe, parte clara din Dumnezeu putandu-ne considera cu totii fii directi ai lui Dumnezeu asa cum a fost si Iisus Hristos. Dupa moarte noastra urmand ca Dumnezeu sa se „compuna” din aceasta energie interioara corpului uman si anume sufletul.

   In concluzie Dumnezeu nu este alceva decat…un fel de energie inteligenta care exista peste tot in univers si cam atat.Evident ca in urma acestei teorii ar fi inutil sa te rogi pur si simplu unei energii, asa ca dezvoltarea omului se bazeaza, in aceste conditii, pe propriile puteri fara a fi nevoie de ajutorul cuiva…Si daca e vorba de vreo revelatie, ea se produce in urma conexiunii totale cu energia universala sau in termeni mai noi, cu matricea. Adica ne contopim cu informatia pura din “tot”, ajungand in acest fel ca acest “tot” sa ne umple de adevar.
   Aceste idei au umplut lumea la ora actuala. Poate parea total nevinovata aceasta expunere, nu? In coditiile acestea, fata de cine sa ne smerim? Pentru ce sa luptam in esenta? Numai pentru o dezvolatre morala a omului? Mai este nevoie oare sa recastigam vreo conditie angelica pe care se spune ca am avut-o inainte de cadere? Mai este nevoie de vreo “impacare” cu Dumnezeu? De vreo slujire fata de Dumnezeu ? Mai este nevoie sa picam in genunchi in rugaciune ca forma de smerenie in fata creatorului ? Mai spune cate unul : “ ce nevoie este sa pici in genunchi?” , “ omul nu trebuie sa slujeasca nimanui, ce prostie mai este si asta? “ ; “ de ce sa-mi cer iertare, Dumnezeu nu ma judeca! “ ; “ si eu pot deveni Dumnezeu, doar sunt o parte din el “ ; “ Dumnezeu este lege si atat “ si cea mai intalnita : “ Dumnezeu vrea omului binele asa ca trebuie sa cautam a iesi in afara suferintei, sa cautam binele, confortul, dezvoltarea fara suferinta caci suferinta nu face decat sa coboare omul, sa-l inraiasca! “

   Dar oare cine vorbeste in spatele acestor cuvinte? “Da-I cezarului ce-I al cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu” , parca asa era, nu? Ca sa-I dam cezarului ce este al cezarului, atunci trebuie sa o facem tot prin caile cezarului si tot cu ajutoul lui, caci daca cezarul nu ar fi, nu ar mai fi nevoie sa ii dam ceva, nu?Si ca sa-I dam cezarului ce este al sau, el trebuie sa se aplece putin ca sa primeasca tributul tau.Chiar daca e vorba de institutii, ghisee, birouri…el se apleaca sa ia ceea ce ii este cuvenit.

   Pai nu este asa si cu Dumnezeu? “Zecimea” noastra sufleteasca si chiar mai mult decat atat, tot sufletul, trebuie darit lui Dumnezeu cu constiinciozitate dar prin caile aduse de Tatal nostru.Noi nu putem da nimic lui Dumnezeu fara directa colaborare cu lumea Sa si cu El. Noi nu putem lua “liftul” singuri direct catre El. Si ca sa lucram pentru acest dar, acest tribut de recastigare a conditiei noastre supra angelice ( caci este spus de Sf.Ap. Pavel ca oamenii ii vor judeca pe ingeri la sfarsitul timpurilor ) avem nevoie de esenta primordiala….iubirea de Dumnezeu! Din iubirea de Dumnezeu vine si smerenia si toate celelalte virtuti minunate, semn ca Dumnezeu incepe sa-ti vada tributul. Important este ca in adevar nu vede decat El acest lucru, omul nu poate vedea.Atunci cand omul vede, apare mandria si strica totul. Probabil ca despre acest tip de “vedere” este vorba si in geneza atunci cand Adam iese din orbire.

   Deci printr-o lucrare continuua, prin actiune sa spunem, prin rugaciune si dialog permenent cu Cel ce ne-a creat, putem reveni la Adamul fara de pacat. Meditatia vine ca o completare a acestui lucru.Dar nu meditatia astrala ci cea din duh, din traire si iubire dedicata fata de Dumnezeu.Acest dialog permanent si sincer il reveleaza in inima pe Dumnezeu Tatal, Hristos si Sfantul Duh.
   Din acest motiv, oricat am medita si am calatori prin fel si fel de lumi astrale sau oricat de morali am fi, fara acest dialog, adevarul ramane in urma noastra. E ca si cum am spune ca morala tine de religiozitate si sufletul de credinta. Religiozitatea este in van atata timp cat credinta sufletului nu se manifesta…
   Dummnezeu nu poate fi nici macar imaginat sau banuit cu o minte limitata intr-o adunatura de oase, avand in vedere ca Dumnezeu este nelimitat.Pana si adevarul suprem il percepem in parte. Din acest motiv nici un om de pe pamant oricat de sfant, luminat si revelat ar fi fost, nu a putut cuprinde intreg adevarul, nu l-a putut percepe in totalitate pe Dumnezeu.Si asta pentru ca omului ii este imposibil datorita limitarii lui intr-un cadru spiritual nelimitat, infinit. Nu l-a putut cuprinde nici Lucifer care era cel mai frumos si luminos inger din ceruri una dintre creatiile marete ale lui Dumnezeu.

   In momentul in care Lucifer a vrut sa cunoasca tainele creatiei si sa-l “descopere” in mintea lui pe Dumnezeu, dupa cum stim cum totii, a picat in dizgratie devenind diavol. In afara Sfintei Treimi, nimeni nu poate avea habar de intreaga minunatie a tainelor lui Dumnezeu.Si vorbim aici de ingeri, arhangheli, virtuti, puteri, heravimi, serafimi si toate cetele ingeresti….si acum ganditi-va la omul de pe pamant, acela sfant. Dar ce sa mai zici de noi, cei care bajbaim prin viata si incearcam sa scoatem capul la suprafata?! Putem intelege noi oare prin mintea noastra toate aceste lucruri marete?Sa ne uitam catre capatul acestei scari si sa vedem real unde ne situam noi ca oameni si de aici sa vedem si pretentiile pe care le avem in cunoastere…caci distanta asta si maretia ar trebui sa ne smereasca.
   Din acest motiv, noi, Crestinii, sustinem ca Hristos este Calea, Adevarul si Viata, adevarul fiind revelat de Dumnezeu Fiul cel din Treime. Legea noua inseamna si legea revelata, de aceasta data direct de la sursa. Nu poti compara pe nimeni cu Dumnezeu insusi, cu Hristos, oricat de revelat a fost acel om. In concluzie adevarul nu s-a putut manifesta in toata splendoarea sa pana la venirea lui Hristos. Iar, eu daca cunosc acest lucru (vorbind pentru orice crestin) , sa nu tin cu dintii de adevarul pe care Dumnezeu mi l-a revelat? Brancovenii au dat dovada de acest lucru pana la capat si s-au sfintit.

   • Adi said

    Exemplul lui Constantin Brancoveanu este, din nefericire, foarte foarte foarte prost!
    Asa, mai bine, puteai sa zici de Tepes…
    Daca vrei sa Ii urmezi lui Iisus, vezi episodul cu postul din desert… care are mult mai mult a face cu practica ascetica si meditativa a yoghinilor decat cu lumanarile, cantarile, rugile si toate ritualurile din Biserica!
    Daca vrei sa Ii urmezi lui Iisus tine post toata viata, asa cum fac yoghinii, care sunt vegetarieni… nu doar la Craciun si Pasti!
    Daca vrei sa Ii urmezi lui Iisus, pune-ti tot sufletul si toata mintea in serviciul lui Dumnezeu si foloseste tot timpul sa contemplezi pe Dumnezeu… in meditatie!
    Nu doar cateva ore duminica dimineata!

   • Carolina said

    Minunat un răspuns, mai înțelept de atât nici nu se putea Adi!!!

   • crip71 said

    fastleppard
    Dumnezeu sa-ti dea intelepciune in continuare si putere si mai ales rabdare in ispitele ce vin de la vrajmasul ,de la trup si de la lume , mai ales in zilele acestea in care lumea se leapada de adevar si fuge in bratele antihristului .
    Chiar daca unele locuri din Sfanta Scriptura ti se par absurde si de neinteles , eu cred ca e bine sa ai rabdare , si in timp Dumnezeu iti va da puterea sa intelegi .
    Doamne ajuta!

  • Carolina said

   Fastleppard,
   Daca nu ar fi omul care sa vorbeasca cine ti-ar spune ca exista un Dumnezeu?animalul?pasarea sau copacul?
   Asa ca, te rog gindeste si fii intelept ca sa intelegi macar omul muritor
   „Dumnezeu la creat pe om si nu omul pe Dumnezeu” spui tu: Eu zic, DA Da pe acest „Dumnezeu” exact el omul la creat,
   omul a spus: Dumnezeu este CUVANTUL il cunoaste omul altfel?
   Nu incalca cuvantul domnului: care a iesit de fapt din gura omului.
   Il poti realiza pe Dumnezeu fara Cuvant?

 12. Fastleppard said

  Eu ma rog la Dumnezeu in ficare zi si nu ma rog la el ca la o icoana sau ca la vreun idol ci ma rog cu sufletul si cu toata inima ca s aii cer ajutorul si protectia sa divina .
  Iisus Hristos nu nea interzis s amancam carne ci a spus in felul urmator : Nu ce intra in gura spurca pe om , ci cea ce iese pe gura spurca , – adica insultele , faradelegea, necredinta , hula si tot ce graieste omul nasol cu gura .
  Iar la mancare a zis sa postim intradevar ca sa ne si insanatosim caci postul este bun si pentru sanatate si detoxifiere e o chestiune stintifica .
  Nu ar putea sta orce om fara mancare si fara apa 40 de zile cum a stat Iisus Hristos, dar sunt unii care pot face asta de ex Sf. Antonie Cel nebun a stat si el asa nemancat si nebaut si cand manca cate ceva manca paine uscata si fierbea ierburi si manca ierburile zi zeama .
  Sf antonie cel nebun era foarte puternic in Duh Sfant si vorbea si cu Domnul, el a stat 20 de ani in pustie retras .
  Iar cat despre brancoveni mai repet – Cel mai important este sa nu impui, sa nu vrei sa dovedesti ceva, sau sa nu obligi pe nimeni in nici un fel si chip cu credinta ta.Dovedeste-o practic, aplicat, pana la capat si oricine il va respecta pe Dumnezeul in care tu crezi.Asta este cel mai important! Daca L-ai descoperit, apara-ti adevarul pana la capat asa cum au facut si Brancovenii.Au tinut de sigiliul lor de crestini curati, au urmat verticalitatea sufletului, caci cea morala oricat de verticala ar fi, la un moment dat tot se indoaie putin.
  Discutiile de convingere sunt doar o irosire de energie de multe ori angrenate de fel si fel de entitati energofage. In fata unui ateu niciodata nu ai argumenete care sa-l convinga si asta pentru ca problema nu este una de natura mentala ci sufleteasca. Si cel mai bun pansament este rugaciunea pentru sufletul lui.
  Noi cu totii avem nevoie de pansamente si in noi cu totii exista acel doctor al rugaciunii care poate veghea asupra celor din jur.Ce minunatie ar fi ca tot omul sa se roage pentru seamanul sau, ce tesatura frumoasa ar fi aceasta lucrare a rugaciunii. Elibereaza energii uriase.
  Trebuie sa lucram unii pentru altii asa cum si Hristos spunea :” Eu nu am venit ca sa mi se slujeasca ci sa slujesc” . Deci calea catre Dumnezeu este prin cel de langa tine si prin slujirea ta fata de el. Nu sunt povesti ci adevaruri pe care toate lumea le simte si le cunoaste in strafundul ei dar nu le accepta din mandrie.

  • Adi said

   Nu sunt de acord cu modul cum ai pus tu problema… de fapt, ai vreun pasaj in Biblie unde indica ca Iisus ar fi mancat vreodata carne sau ca ar fi permis-o explicit (cu exceptia pestelui, desigur)? Sectantii sunt cei mai inegalabili la rupt pasaje din context care sa le justifice viciile si pacatele.
   Postul (corect si stiintific) nu se refera la postul negru. Iisus a tinut post negru pt ca se pregatea pt cea mai dificila misiune cu putinta. De vreme ce noi nu trebuie sa ne rastignim, nu avem de ce sa tinem post negru.
   Dar asta nu inseamna ca avem dreptul sa mancam spurcaciuni spre deliciul pantecelor si lacomiei.
   `Sigiliul` ala de care zici tu nu a ramas curat, ci patat cu sangele familiei Brancovenilor!
   Mai bine de 1000 de ori daca se supunea sultanului!

   • crip71 said

    spui ca esti devotat numai sufletului si vietii spirituale , insa mai bine te lepezi de Dumnezeu de 1000 de ori , numai sa nu-ti pierzi viata biologica ,decat sa-i fii credincios pana la capat si dincolo sa fii vesnic alaturi de el .

  • Adi said

   spui ca esti devotat numai sufletului si vietii spirituale … ca sa evit demonetizarea termenului de Dumnezeu
   cum ar fi sa duci numele lui Dumnezeu in desert… folosindu-l anapoda

   Nu stiu de ce nasti dileme artificiale: sultanul nu l-ar fi pus sa se lepede de Dumnezeu, ci de religia romaneasca.
   Uite, vezi ce pagubos e modul vostru materialist de gandire: nu te lepezi, ci doar declari ca te lepezi.
   E mai mic sacrificiu sa minti decat sa mori, nu?
   Si nu o faci din egoism, ca sa iti pastrezi tu viata… ci ca sa eviti suferinta si pierderi de vieti in general.

   • crip71 said

    EXTRAORDINAR CUM POATE DIAVOLUL SA LE PERVERTEASCA PE TOATE!
    Scuze pentru ce am scris , nu doresc sa te jignesc , insa e un adevar . Tu nu-ti dai seama cum prin aceasta mica speculatie filosofica( sa zicem) , dovedesti ( pentru a nu stiu cata oara ) ca nu-L cunosti pe Dumnezeul Cel Adevarat , ci crezi in parerile unor oameni ( destul de inteligenti ce-i drept ) , dar totusi oameni .
    Ar trebui sa citesti Biblia mai des , insa nu ca sa-ti gasesti raspunsuri la parerile tale despre viata vesnica , ci ca sa afli Adevarul .

  • Adi said

   Si n-ai inteles nici macar ce inseamna sa nu interpretezi `dupa mintea ta`
   E vorba sa faci abstractie de whimsicalitatile, inclinatiile, preferintele, gusturile si mofturile proprii.
   Sa gandesti drept si sincer… nu capricios si interesat.
   Starea ta de pacatosenie te impiedica sa vezi adevarul
   Si, daca ai vedea adevarul, ai putea sa iesi din ea… altfel ramai in acest cerc vicios, in care va arunca pe toti crestinismu!

   De parca parerile tale despre evenimente istorice relativ moderne ar avea vreo legatura cu Biblia…
   Nu stiu daca realizezi, in falsa smerenie, ca viata ta biologica e un bun extrem de important!! E la fel de valoroasa ca viata oricui altcuiva si ma indoiesc ca te-ai incumeta sa sacrifici viata altcuiva pt credintele si parerile proprii!
   Cata ipocrizie, totusi, sa consideri ca ai fi indreptatit sa o faci insa cu a ta!

   • crip71 said

    pai dragul meu , tu chiar nu intelegi ce scriu eu?
    Cu adevarat , Starea mea de pacatosenie ma impiedica sa vad Adevarul . Sunt capricios si interesat …..Nu pot sa fac abstractie de inclinatiile , preferintele , gusturile si mofturile proprii ….
    Tocmai acesta este motivul pentru care atunci cand vreau sa ma apropii de Dumnezeu , cand vreau sa aflu Adevarul , recurg la Sfanta Scriptura si la scrierile Sfintilor .
    E atat de greu de inteles?
    Dumnezeu ne-a invatat sa nu ne lepadam de El in timpul prigoanelor ci sa-L marturisim cu curaj , chiar daca vom fi omorati pentru aceasta . Mai citeste evangheliile . Viata mea biologica nu are nici o valoare . Daca ai fi luminat de Dumnezeu ai intelege …..

  • Adi said

   A apela la autoritatea altuia, in loc sa faci efort propriu, e capriciu, lene si, prin urmare, pacat!
   Daca toti sfintii se rezumau sa dea copy-paste la ce au zis altii inaintea lor… azi nu mai aveai `sfanta traditie`

   Nu te lepezi de Dumnezeu, ci de atasamentul fata de niste credinte.
   Din cauza pacatoseniei tale si a atasamentului nu poti sa faci diferenta si consideri mofturile tale la rang de lege!

   • crip71 said

    ca sa intelegi pe sfinti si pe Dumnezeu trebuie sa faci un efort propriu . Orice cunoastere este precedata de un efort din partea credinciosului de a se apropia de Dumnezeu .
    Din pacate din tot ce citesc eu aici vad ca nu intelegi cestinismul . E normal , daca ai intelege nu ai mai fi yoghin .
    Nici un Sfant Parinte nu a venit cu pretentia ca lui i-a descoperit Dumnezeu nus’ce lucru . Toti au citat din Evanghelie si din sfintii de dinaintea lor si nu au venit cu lucruri noi si straine de Sfanta Traditie . Astfel s-a putut pastra in Biserica Adevarul .
    Cu adevarat sunt pacatos , insa mergand la Biserica , Dumnezeu ma lumineaza si-mi descopera adevarul ca sa ma pot mantui .
    Insa te rog , nu mai spune ca mofturile mele le ridic la rang de lege . Esti baiat istet , chiar nu poti intelege ? Eu spun numai ce a spus Hristos si sfintii .
    Biserica are milioane de martiri!!!!!

  • Adi said

   Ma iau cu mainile de cap cand remarc ca oameni care se considera religiosi vin cu asemenea monumentalisme!!
   Daca un dement s-a martirizat prin secolul 2… o fi fost sfant dupa standardele de atunci… dar asta e motiv sa faci acelasi lucru astazi ??
   La asta ma refer prin efort… sa intelegi macar lucrurile cat de cat simple… nu sa iei de bun doar pt ca zice cineva ceva.
   Nici milioane de sfinti daca ar zice un lucru pe care nu l-ai intelege, mai castigat ai fi sa nu il crezi decat sa il crezi!

   Traditia aia e ceva dinamic… care a crescut si s-a imbogatit pe parcursul timpului. Or fi pornit de la texte scripturale, dar interpretarile le-au bagat de la ei!

   • crip71 said

    ei vezi , asta e diferenta intre noi doi : tu nu crezi in Sfanta Scriptura si consideri ca unii sau altii facut ceau vrut cu ea . Eronat . Hristos a zis : „iata Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacurilor „. El a trimis pe Duhul Sfant in Biserica . Prin lucrarea lui Dumnezeu , Sfintele Scripturi , ( care sunt Cuvantul lui Dumnezeu ) nu au fost modificate , ci s-au pastrat asa cum le-a scris sfantul luminat de Dumnezeu . Atunci cand , totusi , unii oameni au incercat sa le schimbe dupa mintea lor cea pacatoasa , Biserica s-a adunat si a cercetat problema , dupa care luminata de Dumnezeu , a luat hotararea cea buna . Dumnezeu a avut grija de aceasta .
    Cand Dumnezeu a venit pe pamant in Persoana lui Iisus Hristos nu a zis niciodata ca Sfintele Scripturi ar fi fost scris gresite sau modificate . El s-a plans doar de nebunia oamenilor care strambau sensul cuvintelor . Dumnezeu va avea grija asa cum a zis ,ca pana la sfarsitul veacurilor cine vrea sa Il cunoasca cu adevarat , sa aiba acces la Sfanta Scriptura asa cum a lasat-o El prin Sfintii Apostoli .

  • Adi said

   Pai Biserica e prima care a corupt cartile biblice🙂
   Si nu ma refer la evrei ca au schimbat VT… probabil erau suficient de piosi, in prostia lor… ingropau letopiseturile… cum le zice la alea, pergament… alea pe care erau scrise.
   Nu de evrei se pune problema… ci blestematii de `sfinti ierarhi`, care au adunat ce carti au vrut ei, le-au modificat cum au vrut ei… la celelalte le-au dat foc, pe eretici i-au persecutat, pe Arie l-au asasinat…

   Cea mai mare performanta spirituala este sa renunti insusi la Dumnezeu!
   Se intelege ca a da foc Bibliei e un lucru cel putin de bun simt…

  • Adi said

   Hm… nu stiu daca cunosc `toate religiile`. In acest sens, nu pot raspunde foarte strict intrebarii tale.
   Apoi, trebuie sa intelegi ca nu religia te duce la Dumnezeu, ci tu singur te duci. Religia doar iti lumineaza drumul.
   In acest sens, poate putem elogia si credintele aborigene ale africanilor sau papuasilor… nu ma aventurez🙂
   E interesant de dezbatut relatia intre persoana si religie… de exemplu, cineva poate fi foarte sfant si sa se nasca in circumstante foarte neauspicioase, cum ar fi in crestinism. Va fi el mai castigat sau mai putin castigat decat cineva care este `lukewarm` intr-o religie exceptionala, cum ar fi budismul?
   Crestinismul este cea mai proasta cale spre desavarsire spirituala. Pt ca in crestinism au existat mereu gloate de prosti, care au distrus complet perceptia invataturilor lui Iisus.
   Atunci trebuie sa concluzionam ca este karma persoanei respective… insa asta nu-l deroga de la a face tot posibilul!
   Nu ai absolut nicio scuza (ca m-am nascut intr-o traditie, ca toti prietenii mei sunt…), ce a fost a fost, ce va fi depinde exclusiv de tine.
   Oricum, nu o sa dau niciodata nimanui niciun alt sfat decat sa isi caute singur adevarul.

  • Adi said

   Apostolii s-au mantuit prin `crestinism`?
   N-am spus suficient de clar ca EXCLUSIV ceea ce faci este esential pt mantuire? As putea chiar afirma ca nu conteaza deloc forma credintei…
   Desigur, este f improbabil in aceasta viata… dar poate ai mai mult spor in cea viitoare :))

  • Adi said

   O duce… 1 dintr-1000🙂
   Pe restul de 999 ii duce la cele mai mari atrocitati imaginabile! https://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/01/01/cine-i-diavolul/

 13. Fastleppard said

  Iar mandria ii va departa pe multi De cale lui Hristos si de Dumnezeu . Degeaba te dai mare ioghin si as mai departe daca tu ca ioghin nu il cunosti pe Dumnezeu . Dumnezeu nu e simpla energie cosmica acre sa se adune din toti oamenii, el este o fiinta suprema, puternica si nemarginita care se extinde peste capacitatea universului .
  Numai Hristos la facut cunoscut pe Dumnezeu, si numai prin el ajungem la Dumnezeu nu prin ioghini si prin fel si fel d eritualuri pagane care nu se leaga de Duhul Sfant .
  Pentru evrei Iisus Hrstos este o piatra de poticnire, pentru neamuri ( pagani ) o nebunie iar pentru crestini este calea , adevarul si viata .

 14. Fastleppard said

  Manifestarea ultra religioasa a unoranu este buna , sau discutiile incrancenate pe fel si fel de subiecte cu impunere si dictatorialism, chiar daca se afla si in sanul bisericii, nu trebuie sa ne departeze in nici un fel de credinta noastra reala si adevarata si nici de biserica. Lucrul ingerilor cazuti este sa te intoarca de la drumul catre Dumnezeu. Sfantul cuvios Andrei cel nebun pentru Hristos povestea ce vedea in spatele valului in biserica, cum incercau ingerii cazuti sa-I scoata din biserica pe oameni cu fel si fel de ganduri si impresii sa chiar stari de rau fizic.Nu uitati ca lupta nevazuta dintre aceste doua planuri se duce acolo unde este sursa de intoarcere catre Dumnezeu, acolo unde se afla lumina binecuvantata a Domnului pentru om, chit ca e vorba de Biserica, de manastire sau de alt loc in care sufletul se afla in comunicare cu Tatal.Cu cat este mai multa sfintenie cu atat ispita vine mai puternic si in forme mai dure.Sa nu uitam cazul multor sfinti, printre care si Iacov Talikis de la manastirea Sf David in Grecia care in urma posturilor si vietii dure pe care o ducea pentru eliberarea de sub robia patimilor si a pacatului in trup, diavolii ii apareau fizic in camera si-l luau la bataie intr-un asemenea mod incat il lasa imobilizat la pat saptamani intregi. Calugarii din manastire erau de-a dreptul socati sa-l vada pe batranel intrand in chilie sanatos si nevatamat ca dupa un timp sa-l descopere intins in pat plin de rani si lovituri serioase.Fericitul parinte povestea ca numai atunci cand aparea Sfanta Fecioara, diavolii dispareau.

 15. Fastleppard said

  Daca esti crestin, descalca mai intai itele credintei in care esti botezat. Spun asta pentru ca multi ne avantam in a cunoaste mai mult alte religii si alte gandiri si moduri de a percepe lucrurile, fara ca macar sa avem cunoastere despre complexitatea credintei in care suntem botezati.Daca nu pornim cu o temelie, cu o structura, ne putem pierde foarte usor in toate impresiile din jur si mai ales in cele ale altor credinte cu alte moduri de gandire total diferite noua. Ca vorba aia, daca nu ai clasele 1-4 si cineva te convinge ca 2×2 egal cu 12 si tu de acolo incepi si le spui si altora la fel de nestiutori ca tine ca 2×2 egal cu 12, atunci nu faci decat sa o tii pe aratura!

  • Adi said

   Ca sa descalici itele nu ajunge sa te uiti la noduri, ci sa urmaresti traiectul… de unde au pornit itele respective, cum s-au incurcat cu altele etc.
   Analog, ca sa intelegi invatatura lui Iisus, trebuie sa o pui in contextul mai amplu al spiritualitatii umanitatii, nu doar in cadrul rastrans in care te-ai nascut si ai crescut!

   • Fastleppard said

    Despre amfora lui Hristos sau XP ul crestin parintele Arsenie Boca spunea ca este cel mai puternic simbol fiind din natura lui Hristos.

    Lupta dintre bine si rau ( agonia satanei )
    „Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan, şi a fost dus de Duhul în pustie. Cuvintele lui Marcu au un înţeles mai adânc. El spune: „Îndată după aceea Duhul a mânat pe Isus în pustie, unde a stat patruzeci de zile, fiind ispitit de Satana. Acolo stătea împreună cu fiarele sălbatice”. „N-a mâncat nimic în zilele acelea”.

    Când a fost dus în pustie pentru a fi ispitit, Isus a fost mânat de Duhul lui Dumnezeu. El nu a chemat ispita. S-a dus în pustie ca să fie singur şi să mediteze asupra lucrării Sale. Prin post şi rugăciune, El avea să-Şi oţelească sufletul pentru cărarea însângerată pe care trebuia să meargă. Dar Satana ştia că Isus S-a dus în pustie şi a socotit că acela era timpul cel mai potrivit pentru a se apropia de El.

    În lupta care se dădea între Domnul luminii şi mai marele Împărăţiei întunericului, aveau să se hotărască lucruri mari pentru lume. După ce a ademenit pe om la păcat, Satana avea pretenţia că pământul este a lui şi şi-a dat titlu de domn al acestei lumi. Pentru că părinţii neamului omenesc primiseră firea lui, el voia să-şi aşeze împărăţia aici. El spunea că oamenii l-au ales ca domnitor şi astfel, câştigând stăpânirea asupra primilor oameni, el şi-a întins puterea peste lumea întreagă. Hristos a venit să respingă pretenţia lui Satana. Ca Fiu al omului, Hristos avea să stea hotărât de partea lui Dumnezeu. În felul acesta se dovedea că Satana nu stăpânea întregul neam omenesc, iar pretenţia lui asupra lumii era falsă. Toţi cei care doreau să fie eliberaţi de sub puterea lui aveau să fie liberaţi. Stăpânirea pierdută de Adam prin păcat avea să fie recâştigată.

    Încă de când s-a spus şarpelui în Eden: „Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei” (Gen.3,15.), Satana a ştiut că nu are o stăpânire absolută asupra lumii. Se vede că în oameni lucrează o putere împotriva stăpânirii lui. Cu interes profund el a urmărit vorbele aduse de Adam şi de fiii lui. În ceremoniile acestea el a întrezărit simbolul unei legături între pământ şi cer. S-a hotărât să se interpună în această legătură şi s-o rupă. El a prezentat în mod fals atât pe Dumnezeu cât şi formele care duceau pe oameni la Mântuitorul. Oamenii au fost făcuţi să se teamă de Dumnezeu ca de Unul care avea plăcerea să-i distrugă. Jertfele care ar fi trebuit să descopere iubirea Sa erau aduse numai ca să potolească mânia Lui. Satana aţâţa pe oameni la patimi urâte ca astfel să-i poată stăpâni mai bine. Când s-a dat Cuvântul scris al lui Dumnezeu, Satana a studiat profeţiile cu privire la venirea Mântuitorului. El a lucrat din generaţie în generaţie ca să orbească pe oameni faţă de aceste profeţii, şi ei să-L lepede pe Hristos la venirea Lui. La naşterea lui Isus, Satana ştia că venise Cineva care avea o împuternicire divină ca să lupte pentru a-i lua stăpânirea. El a început să tremure când a auzit cuvintele îngerului care adeverea autoritatea Împăratului nou născut. Satana cunoştea bine locul pe care-l avea Hristos în cer, ca Preaiubit al Tatălui. Faptul că Fiul lui Dumnezeu trebuia să vină pe pământul acesta ca om, îl umplea de uimire şi temere. El nu putea să pătrundă taina acestei mari jertfe. Sufletul lui egoist nu putea înţelege o aşa iubire pentru neamul omenesc. Gloria şi pacea din ceruri şi bucuria legăturii cu Dumnezeu era numai slab înţeles de oameni, dar ele erau prea bine cunoscute de Lucifer, heruvimul acoperitor. De când pierduse cerul, se hotărâse să se răzbune, făcând şi pe alţii să-i împărtăşească soarta. Lucrul acesta căuta el să-l realizeze, făcându-i să subaprecieze lucrurile cereşti şi să-şi lege inima de lucrurile pământeşti.

    Nu fără piedici urma să câştige Cârmuitorul cerului inimile oamenilor pentru Împărăţia Lui. El a fost atacat de cel rău fără încetare, chiar de când era un prunc în Betleem. În Hristos se manifesta chipul lui Dumnezeu, şi pe motivul acesta sfaturile diavoleşti luaseră hotărârea să-L doboare. N-a fost fiinţă în lumea aceasta care să scape de sub puterea înşelătorului. Forţele confederaţiei răului au fost împinse să lupte cu El şi, dacă va fi cu putinţă, să-L biruiască.

    La botezul Mântuitorului, Satana se găsea între cei de faţă. A văzut slava Tatălui umbrind pe Fiul Său. A auzit glasul lui Iehova adeverind dumnezeirea lui Isus. De la căderea lui Adam în păcat, neamul omenesc se desprinse de legătura directă cu Dumnezeu; legătura între cer şi pământ se făcuse direct prin Hristos .

  • Adi said

   Tu citezi din Arsenie Boca acum?🙂

   • Fastleppard said

    Citez din cea ce stiu si eu, citez si din Ellen G. White am citit cartile ei sfinte despre Hristos , am citat si din Arsenie Boca pentru ca e un mare stalp al crestinismului .

  • Adi said

   Bine ca citesti! Dar poti sa iti exprimi si opiniile proprii… mai ales vizavi de ce ti-am raspuns mai sus🙂

   • fastleppard said

    Pai cam in tot ce am scris eu pe acest blog in proportie de 90 la suta sunt ideile mele bine ca mie imi place sa extrag si paragrafe originale din noul testament ca sa arat ca exista o mare tangenta intre cea ce stiu eu si cu cea ce scrie in cartile sfinte .
    Nu cunosc adevarul absolut si nu cred ca il voi cunoaste prea curand sau poate niciodata, dar cred eu ca cunosc destule incat sa imi cladesc drumul spre Imparatia lui Dumnezeu .
    Si sper ca pe cat mai multi oameni sa ii ierte Domnul si sa le dea sansa care li se cuvine .
    24. La cei care din ziua naşterii lor nu au căutat să strângă bogăţii pământeşti ci s-au privit ca un spirit călător pe pământ.
    23. Aşa se purtau ei şi totuşi Dumnezeu i-a pus la numeroase încercări, dar spiritele lor au fost totdeauna găsite curate şi nevinovate, pregătite să ÎL binecuvinteze pe Domnul, am însemnat în cărţile mele toată răsplata pe care o vor merita ei pentru că au iubit lucrările cereşti mai mult decât pe ei înşişi. Iată ce a zis Domnul: Când erau asupriţi de oameni răi, acoperiţi de ruşine şi jigniri ei nu au încetat să mă laude. Acum eu voi ridica spiritele lor până
    Cartea lui Enoh
    67
    la lăcaşul luminii, îi voi schimba pe cei care sunt născuţi în întuneric şi care nu le-au oferit onoarea la care le dădea dreptul credinţa lor. 24. Eu îi voi conduce în lăcaşul splendorilor pe cei care au iubit Numele Meu, îi voi face să se aşeze pe tronul gloriei şi îi voi face să simtă o bucurie veşnică, căci judecata lui Dumnezeu este plină de dreptate.

  • Adi said

   Inca o data, foarte bine ca citesti! Iti recomand insa sa iti diversifici spectrul… daca o sa citesti doar autori crestini care turuie ca crestinismul e singura religie adevarata, atunci automat ca iti vei insusi aceasta opinie.

   • fastleppard said

    Pai crestinismul este singura cale , nu ca ar fi singura religie adevrata altii au transformat-o intr-o religie ca sa poata sa apuce mai multi oameni indemnurile ei .
    Iisus Hristos e singura cale, iar daca vei citi viata ascetilor si a marilor sfinti iti vei da seama ca asa este .
    Citeste neaparat cartea despre viata Sfantului Serafim de Sarov si o sa te uimesti ce viata sfanta a dus inca din copilaria sa acest om si prin cate a trecut si sa imbatat cu dragostea si cu virtutea la care a ajuns , un om nebun dupa Iisus Hrsitos , pe care nu il mai interesa nici propriul corp era practic egal cu 0 pentru el si statea cu nerabdare in anii lui petrecuti in pustie asteptand mantuirea . Un om ca asta ajuns la un foarte mare grad de sfintenie si tot nu considera ca e suficient .
    Cartea aceasta explica ca adevratul tel al vietii crestine este dobandirea Duhului Sfant .
    Daca de pilda rugaciunea si privegherea va da mai mult har , rugati-va si privegheati . Daca va da mai mult har postul ,postiti . Daca milostenia va da mai mult har atunci dati milostenie . La fel ganditi-va pentru fiecare alta virtute care se face intru Hristos .

    Viata ascetica a Sfantului Serafim avea consecventa si ravna . Diavolul nu suporta asa ceva deaceea a tabarat asupra lui cu diferite ispite .
    A inceput cu viclenie , cu cele mai usoare si ii provoca ascetului diferite sperieturi si ganduri .
    Alteori iarasi , si ziua , dar indeosebi noaptea , in momentul rugaciunii i se parea ca chilia se prabuseste din toate partile si de pretutindeni navaleau racnind fiare infuriate .
    Pe parintele Serafim nu-l speriau aceste lucruri si de acea diavolul , cu ingaduinta lui Dumnezeu , desigur , recurgea la atacuri mai dure .
    Il ridica sus in aer si il lovea de pamant cu o asemena furie , incat dac nu l-ar fi pazit ingerul sau , i-ar fi rupt toate oasele .
    Insa Sfantul nu se temea nici de asta , desi cu ochii Duhovnicesti le vedea in ceasul ispitei pe insusi duhurile viclene .
    El spunea ca sunt oribile , spunand asta chiar zambind pentru ca era plin de desavazrire si nu mai avea frica .
    Asa cum pacatosul nu suporta sa vada lumina ingerilor , la fel de infricosator este sa ii vezi pe diavoli caci sunt scarbosi .
    Mai tarziu pentru o perioada mare de timp traia in pace si liniste si multumita Domnului care il acoperea cu lumina si cu Duhul Sfant .
    Toate ispitele le respingea cu puterea semnului crucii .

    Sunt lucruri adevrate pentru ca aceste istorisiri sunt foarte multe prin preajma ascetilor si sfintilor, mai alesi la cei ajunsi la mare desavarsire, au viata grea pe acest pamant prin opera sfanta pe care o duc la fel cum si Hristos a avut , pentru ca nici lui nui dadea pace satana si a tot incercat sa il ispiteacsa si sa isi bata joc dar fata de Mantuitor cam atata putea sa faca , pentru ca nu se putea compara cu slava sa .

  • Adi said

   Sunt intrutotul de acord ca Iisus este singura cale… dar trebuie sa clarificam ce intelegi prin asta!
   Este util ca ai dat exemplele respective, ilustre prin ascetism… ca sa intelegem ca a urma exemplului lui Iisus (rastignirea firii lumesti, meditatie si asceza) este ce trebuie sa se inteleaga din `Iisus e Calea` sau `Iisus e Adevarul`.

   • fastleppard said

    Pai cand spunem calea ne referim la faptul ca trebuie sa calcam pe urmele invataturii lui , apoi adevarul este cuvantul lui Dumnezeu din imparatie si lupta bine si rau . Pentru a putea sa evitam acest rau si sa il invingem prin sfintenie si bunatate .
    Iar viata este putera si slava sa care este in Duh Sfant ca rasplata si loc de veci in imparatia cerurilor , in lacasul splendorilor . Si cam asta e explicatia mea pentru importanta si semnificatia lui Iisus Hristos – calea , adevarul si viata .

   • crip71 said

    toate religiile lumii ( afara de cea crestin ortodoxa) sunt concepte pur omenesti despre ceea ce este dincolo de lumea aceasta . Nu neg ca firmituri de adevar poti gasi si in aceste cautari dupa Dumnezeu ( pentru ca omul de dupa caderea adamica nu i-a fost intunecata mintea in totalitate ci numai partial) , insa adevarul adevarat si mantuitor nu il au decat crestinii .
    Cum se poate verifica aceasta ? Foarte simplu . La cea mai simpla analiza vedem ca religiile pagane nu tin la Adevar . Ele se impaca repede cu orice filosofie care apare la un moment dat . Dintre toate , filosofiile orientale sunt cele mai ingaduitoare , astfel s-a ajuns ca parerea fiecaruia sa fie luata drept adevar , ceea ce este o mare gogomanie . Trebuie sa intelegem ca lumea de dincolo nu se schimba dupa parerile noastre . Adevarul este unul , nu mai multe .
    Singura religia crestina ortodoxa invata ca omul nu se va mantui decat prin Smerenie . Smerenia este opusul mandriei , starea in care omul cazut se simte bine si i se pare ca fiind ceva normal (incepand cu Adam si pana la ultimul care se va naste pe pamant) . In nici o alta religie nu se vorbeste despre smerenie (si nici macar in celelalte secte crestine ) , ceea ce arata ca nu este descoperita de Dumnezeu ci numai in imaginatia omului .

   • Adi said

    Nu stiu de unde scoti tu afirmatiile astea cu caracter absolut🙂
    Cu siguranta ca nu din studiu profund…
    Doar daca pornesti cu ipoteza ca o anumita dogma e in mod absolut corecta poti elogia faptul ca nu se schimba.
    Dar asta trebuie demonstrat…

   • crip71 said

    e o nebunie sa admiti ca o dogma se poate demonstra .
    Ca sa intelegi dogma ( atat cat se poate omeneste ) , trebuie mai intai sa-ti vezi limita ta umana in a cuprinde infinitul . Poti cere unui copil de 2 ani sa-l inteleaga pe Einstein ? Poate un om sa-L cuprinda pe Dumnezeu ? Nu se poate !
    Noi , chiar daca suntem maturi (si unii au chiar o minte stralucita) , trebuie sa avem o inima de copil fata de Dumnezeu , adica sa primim Dumnezeiasca Invatatura ce se afla in Biserica , si apoi , in functie de efortul spiritual al fiecarui credincios se pot intelege dogmele( mai mult sau mai putin ), insa nici atunci nu pot fi demonstrate , pentru ca dogma se Traieste nu se vorbeste.

   • Adi said

    Faptul ca trebuie sa fii sincer si smerit ca un copil nu implica ca trebuie sa fii naiv ca un copil!
    Ma indoiesc eu ca vreun sfant crestin a solicitat cuiva sa il creada pe cuvant… si nu si-ar fi indemnat discipolul sa descopere singur adevarul!

   • crip71 said

    Intr-adevar , nu trebuie sa fii copil si la minte . Aceasta este intelepciunea : minte de batran in suflet ( inima ) de copil .
    Indoiestete , insa nu stai in adevar . Sfantul nu insista sa fie crezut , insa cine are urechi de auzit , atunci sa auda .
    Niciodata in crestinism credinciosul nu este indemnat sa descopere singur adevarul ( este o impingere spre mandrie a ucenicului ) . Daca nu vrea sa primeasca cuvantul , atunci duhovnicul poate mijloci la Dumnezeu sa-i dea puterea de a intelege .

   • Adi said

    Ceea ce spui este foarte grav… si eretic🙂
    Daca nu ai nicio valoare, esti un incapabil inapt sa descopere adevarul… atunci chiar nu ai nicio valoare.
    Religia trebuie sa iti lumineze viata, sa te ridice spiritual, nu sa te transforme intr-un incapabil lenes.

   • crip71 said

    eu ma refeream la actul pe care il face un duhovnic fata de ucenic . Bine-nteles ca si ucenicul trebuie sa depuna un efort fizic si spiritual pentru a se putea uni cu Dumnezeu .

   • Adi said

    Singurul act pe care il face un duhovnic fata de unenic este sa isi dea viata pt el, sa se dedice exclusiv iluminarii acestuia.
    La fel si discipolul fata de Guru… voi ati pervertit toate relatiile interumane!
    Nu exista relatie cu un om in care sa intri fara sa fi indatorat sa iti dai viata pt respectivul!

   • crip71 said

    aaaaaa…… deci pentru guru iti dai viata , insa pentru Dumnezeu nuuuuuu.
    Curioasa filosofie . Acu inteleg si eu cum ii prosteste Bivolaru pe discipoli .

   • Adi said

    Pai normal ca nu iti dai viata pt Dumnezeu… cu ce beneficiaza Dumnezeu din faptul ca iti dai viata pt El?🙂
    Nu stiu daca te faci ca nu intelegi… Brancoveanu si toti istericii si-au dat viata ca prostii… degeaba, pt beneficiul nimanui.
    Eu cand folosesc aceasta sintagma (desigur, nu ma refer obligatoriu sa mori), ma refer ca investesti tot ce ai (inclusiv propriu-zis viata) in scopul care aduce cel mai mare beneficiu, atat tie cat si celorlalti.

   • crip71 said

    si daca iti pastrezi viata , ce beneficiu are Dumnezeu ?
    Calcul omenesc , tipic evreiesc . ce castig am eu din toata afacerea ? Da Dumnezeu ce castiga ? Si te crezi spiritual , da gandesti ca precupeata din piata .
    <>

    Vezi dragu meu , cea mai mare este dragostea….Nu stiinta , nu minunile ….Insa dragostea nu o poti intelege daca esti rupt de Hristos si de Biserica.

   • Adi said

    Asta e o dihotomie de romantici din-aia de habar n-au pe ce lume traiesc… una e sentimentul, alta e gandirea.
    In realitate nu exista nicio deosebire de esenta.
    Mintea functioneaza chiar mai bine in modul intuitiv, emotional… decat in cel rational.
    Ratiunea este mai mult o corvoada🙂
    Dar iti repet: tu nu folosesti nici ratiunea, nici sentimentul… tu doar te iei dupa ce zic altii!

   • crip71 said

    mai dragule, da tu dupa cine te iei ?
    Te rog sa ma crezi , si eu am gandit ca tine ……
    Am practicat si eu yoga , si am crezut ca L-am apucat pe Dumnezeu de picior .
    Mi se parea ca eu stiu adevarul , iar crestinii nu sunt decat niste bieti ” romantici” , vorba ta . Pe sfinti ii vedeam ca niste batranei simpatici , care s-au straduit ei sa faca ceva bun , insa din cauza cunoasterii limitate ce le-o oferea religia erau destul de inapoiati . Cata nebunie din partea mea . Nici acum nu prea imi dau seama cum a fost posibil sa ma schimb , dupa ce am fost convins ca toata viata voi face yoga .
    Singura explicatie este Puterea lui Dumnezeu . Atunci cand vine harul Duhului Sfant in suflet , te schimbi cu adevarat .
    INSA NIMENI NU POATE INTELEGE ACEASTA , DACA NU A EXPERIMENTAT PERSONAL HARUL DIVIN.
    Ca sa pastrezi harul lui Dumnezeu in suflet este necesar un singur lucru : sa fii Smerit . Din aceasta cauza multi credinciosi ce se lupta pentru mantuirea lor le par celorlalti prosti , pentru ca ei prefera sa se smereasca decat sa piarda harul lui Dumnezeu . Caci in momentul in care te-ai mandrit ( chiar si numai putin ) harul Te-a parasit , si apoi este foarte greu sa vina inapoi in suflet.

   • Adi said

    Eu nu ma iau dupa nimeni!
    Daca ar fi ca `religia mea` sa aiba vreo dogma, aceea ar fi ca omenirea este diavolul!
    Atunci cum as putea sa ma iau dupa cineva?

    Nu mai stiu daca ai raspuns cand am impus clarificarea, pare-mi-se pe blogul ala cu nume ciudat… deoarece expresia `a face yoga` e destul de suspecta.
    Yoga este un mod de viata, nu o activitate pe care sa o faci.
    Sau, si mai bine spus, este o abordare filosofica a sfinteniei.

    Mie nu imi par crestinistii `bieti romantici`, ci pe marea majoritate ii percep chiar ca RAI (evil) !
    Eu consider ca oricine isi dedica viata religiei merita apreciere, chiar indiferent de rezultate. Nu numai cei pe care tu ii numesti `sfinti`. De fapt, de `sfinti` ca Stefan cel mare si Ctin Brancoveanu… mai bine ma lipsesc!

    O alta explicatie, mai probabila in optica mea, este ca nu ai suferit nicio schimbare… ci ai plonjat dintr-o neintelegere in alta! Ca si cum tie ti-ar fi foame, insa, in loc sa mananci, te imbraci cu o alta haina!

   • crip71 said

    esti amagit rau de satana …
    in primul rand pentru ca sustii ca nu te iei dupa nimeni . Asta arata o mare superficialitate in cunoasterea de sine . Nu exista om pe pamant care sa nu aiba un model de viata . Modelul tau este invatatura hindusa , in special yoga .

    Omenirea este diavolul . Intr-adevar , omul lipsit de comuniunea cu Dumnezeu se inraieste pana acolo ca se poate asemana cu demonii. Iar in zilele noastre , din pacate , oamenii fac tot mai mult ce le soptesc aceste duhuri necurate . Un sfant parinte din secolul IV a zis ca mirenii de la sfarsitul lumii vor fi ca demonii , iar calugarii vor fi ca mirenii. Omul poate deveni foarte rau , insa asta nu te poate impiedica sa-l iubesti . Ai grija , ca daca mai meditezi mult o sa-ti strice diavolul mintile .Si nu ai fi primul .

    stiu si eu ca yoga este un mod de a trai . Insa e cel mai prost cu putinta . L-am experimentat si eu .

    este normal sa-i vezi pe crestini rai din moment ce tu te inchini satanei . Iata religia ta mincinoasa care te indeamna sa vezi raul chiar si acolo unde nu este .Cum poti sa vezi rau pe cineva care se lupta cu sine insusi sa devina mai bun?

    psalmul 95 ” ca toti dumnezeii neamurilor sunt idoli „

   • Adi said

    Iar tu esti nebun!
    Desigur ca am, intr-un fel, diverse modele vizavi de diverse domenii… in stiinta pe Newton, in filosofie pe Shankara, in sport pe Arnold🙂 In politica nu mai stiu pe cine…
    Dar asta nu inseamna ca `ma iau` dupa ei… studiez ceea ce este bun despre fiecare, in domeniul de interes, si trec cu discernament prin filtrul mintii, avand in gand ca niciun model nu poate fi perfect.si trebuie sa preiau doar ceea ce este bun.
    In fond, ASTA SI-AR FI DORIT ORICE GURU, INVATATOR, SFANT, MAESTRU: CA DISCIPOLII SA II DEPASEASCA IN INTELEPCIUNE !
    Spre deosebire de tine, care, daca iti spune cineva ca sfantu cutare a zis ceva… tu, chiar daca nu intelegi, preiei mecanic… ca a zis sfantu…

    `Modelul tau este invatatura hindusa` pur si simplu este o afirmatie tampa… odata te referi la persoane, altadata la scoli filosofice.
    Intr-adevar, dintre toate produsele gandirii umane, filosofia vedica este cel mai bun produs si o consider demna de urmat.

    `asta nu te poate impiedica sa-l iubesti`
    E regretabil ca bati campii! In primul rand ca identificarea omenirii cu diavolul nu se refera ca fiecare om in parte este diavol. Ci ca umanitatea ca un tot unitar este demonica. Parca tie ti-am dat raspunsul ala inspirat, legat de relele provenite din complexificarea societatii…https://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/01/01/cine-i-diavolul/#comment-11293

    `daca mai meditezi mult o sa-ti strice diavolul mintile`
    Asta e din ciclul daca te masturbezi iti creste par in palma si orbesti🙂

    `cel mai prost cu putinta` `religia ta mincinoasa`
    `tu te inchini satanei` – eu nu ma inchin nimanui
    Este a doua oara cand iti solicit sa afisezi macar un minim de educatie si respect.
    Cel mai prost cu putinta este modul de viata ateist, urmat indeaproape, pana la confundare, de cel crestinist!
    Religia ta idioata te impiedica sa vezi raul acolo unde este!
    Sa te iei orbeste dupa spusele altora inseamna lupta sa devii mai bun? Nu, inseamna lasitate si prostie. Comoditate si cel mai mare pacat!

   • crip71 said

    bine a i zis ca sunt nebun!!
    OOooooo , si inca nu sunt nebun cu adevarat , inca mai am prea multa ratiune in trupul asta nemernic !
    Draga Adrian , daca n-as intelege ce spun sfintii m-as face sectar.
    Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui!!!

    Imi este foarte greu sa discut cu tine . Cum sa explic eu ce vrea Hristos de la noi , unui tanar dornic de a se afirma intr-o lume pe care el o neaga , dornic de a fi iubit de oamenii pe care el ii ignora , dornic de a se ridica deasupra tuturor fara sa inteleaga ca ” cel ce se smereste se va inalta si cel ce se inalta va fi smerit ” ?
    N-ai sa poti sa-L intelegi pe Dumnezeu atata timp cat ai sa fii dornic sa-ti arati muschii si ai sa te crezi genial .
    Dumnezeu sta ascuns in sufletele smerite .

   • Adi said

    Poate n-ai inteles, dar din compasiune pt voi va impartasesc din genialitatea mea🙂 Cred ca esti de parere ca toti oamenii luminati din istorie, de la Socrate, inclusiv Iisus Hristos… ii apreciezi pt ca au comunicat ceea ce gandeau, nu? Ma indoiesc ca ii apreciai daca nu ai fi aflat ce gandeau!
    Desigur, recunosc ca imi aduca si multa satisfactie, sub forma de amuzament🙂
    Si, mai mult, este un excelent exercitiu intelectual! Sa porti dialog, sa iti supui ideile atacurilor altora, sa le aperi, sa le intaresti…
    Acum, daca imi explici, prin prisma acestor 3 observatii, ce este eronat in atitudinea mea…

    Deci ai inteles exact pe dos intentiile mele… si eu neg aceasta lume!
    Si credeam ca e evident acest lucru, de vreme ce cu fiecare spusa a mea o critic cu toata puterea!!

   • crip71 said

    o fi un excelent exercitiu intelectual , insa pe plan duhovnicesc nu are valoare discutia doar de dragul discutiei.
    Daca ai fi genial cu adevarat , atunci ai veni si tu cu ceva nou. Insa nu faci decat sa repeti toate fantasmele acestei lumi decazute .
    Singurii care merg impotriva valului sunt crestinii , pe care ii urasti atat de mult.

    <>

   • crip71 said

    Iar nouă ni le-a descoperit Dumnezeu prin Duhul Său, fiindcă Duhul toate le cercetează, chiar şi adâncurile lui Dumnezeu.
    11. Căci cine dintre oameni ştie ale omului, decât duhul omului, care este în el? Aşa şi cele ale lui Dumnezeu, nimeni nu le-a cunoscut, decât Duhul lui Dumnezeu.
    12. Iar noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul cel de la Dumnezeu, ca să cunoaştem cele dăruite nouă de Dumnezeu;
    13. Pe care le şi grăim, dar nu în cuvinte învăţate din înţelepciunea omenească, ci în cuvinte învăţate de la Duhul Sfânt, lămurind lucruri duhovniceşti oamenilor duhovniceşti.
    14. Omul firesc nu primeşte cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt nebunie şi nu poate să le înţeleagă, fiindcă ele se judecă duhovniceşte.
    15. Dar omul duhovnicesc toate le judecă, pe el însă nu-l judecă nimeni;
    16. Căci „Cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-L înveţe pe El?” Noi însă avem gândul lui Hristos.

   • Adi said

    Care crestini merg impotriva valului?
    Ca crestinii fac vantul care face valul!
    Pai stai relaxat… ar fi imbecil sa consideri ca as considera ca mi-e benefic cu ceva dpdv spiritual acest exercitiu🙂
    Exercitiul este doar intelectual…
    Nu stiu de unde ti-a venit ideea cu repetatul… ce repet eu? Pe cine ai mai auzit zicand ce zic eu?

   • crip71 said

    am spus : unui tanar dornic de a se afirma intr-o lume pe care EL O NEAGA .
    Atitudinea ta demasca filosofia ta. Deci nu atitudinea este eronata , ci credinta .
    Imi aduci aminte de colegii mei yoghini . Vorbeau despre spiritualitate insa erau oameni profund trupesti , vorbeau despre iluzia Maya insa o iubeau cu patima nebuna .
    Eu stiu ca nu te pot face sa crezi in Dumnezeul cel Adevarat , si pe mine au incercat multi sa ma faca sa-mi schimb religia( a se citi yoga ) . Filosofia hindusa are raspuns la orice gand si idee despre viata .
    Dumnezeu este cel ce aduce omul la cunoasterea adevarului . Insa depinde de tine sa fii sincer in cautarile tale .

   • Adi said

    Prin `el` te refereai la Iisus sau la mine?🙂
    `Atitudinea ta demasca filosofia ta`
    Asta este o afirmatie hidos de tendentioasa. Atitudinea mea este de afisare a filosofiei mele… nu `demasca`, ci prezinta.
    Nu stiu daca tu pari capabil de a face difrenta intre modalitatea de prezentare si continutul prezentarii.
    Sunt eu profund trupesc? Iubesc eu patima?

   • crip71 said

    pe toti ii aud ca spun ce spui si tu . Afara de crestini .Si daca vrei poti sa incepi sa-ti expui ideile si am sa-ti demonstrezi ca tu nu vii cu nimic nou , ci faci parte din new age .
    Oricum ideile tale le au majoritatea tinerilor si mai ales cei care stau prin baruri si pierd timpul pe la chefuri . Cunosc lumea asta destul de bine ,nu vorbesc din auzite .

   • Adi said

    Iarasi vrei sa sintetizez `in 2 cuvinte`?
    Citeste articolele de pe acest blog… si poti sa comentezi, ce ai mai auzit si la altii, ce nu esti de acord.
    Pana acum am remarcat ca, vizavi de un articol despre homosexualitate… singurul lucru pe care l-ai intrebat a fost de orientarea mea sexuala… nicidecum ceva vizavi de continut. Este o vadita indicatie ca esti obsedat de forma, nu de fond.

    Hai sa facem un exercitiu de oripilatie logica:
    1. ideile cutare le au majoritatea tinerilor si mai ales cei care stau prin baruri si pierd timpul pe la chefuri
    2. eu am aceleasi idei
    3. deci eu stau prin baruri si pierd timpul pe la chefuri
    Din 1 si 2 rezulta 3, lol. Nici macar nu trebuie sa ma mai obosesc sa neg P1🙂

   • crip71 said

    El esti TU .
    Am folosit demasca nu ca ceva negativ,ci pentru ca oricat ar incerca un om sa ascunda ceea ce are in suflet, nu va reusi niciodata .Ceea ce este inauntru se vede inafara . Toti actionam conform gandurilor noastre .
    Asa ca , daca tu incerci sa separi modalitatea de prezentare fata de continutul prezentarii , nu o faci decat in mintea ta , pana la urma continutul tot iese afara .
    Esti profund trupesc si iubesti patima ca toti cei pe care ii judeci .
    Cel putin pe vremea mea cei care traiau yoga nu se fuduleau in asa hal cu calitatile lor fizice.
    Cum poti sa sustii ca esti spiritual cand iti expui trupul asta imaginar si astepti sa fii apreciat ?

   • Adi said

    Ce te face sa crezi ca eu am ceva de ascuns??
    Ce nu intelegi ca modul violent de exprimare (forma) are legatura cu firea mea umana, iar continutul invataturii (fondul) are legatura cu firea mea spirituala?
    `Esti profund trupesc si iubesti patima ca toti cei pe care ii judeci .`
    Mai ai si alte argumente decat ca am pozat dezbracat acu 4 ani (cand eram ortodox convins si intens practicant)?🙂

   • crip71 said

    iarasi vii cu logica asta imbatabila.
    Te grabesti la tras concluzii si ar trebui sa stii ( ca un traitor de yoga ce esti) ca in in filosofie rabdarea este capitala . Eu am zis majoritatea tinerilor , nu toti tinerii . Sunt si oameni ca tine, care din diferite motive nu cauta distractii ( dupa cum spui , insa imi aduc aminte ca te-am vazut prin baruri cu paharul in mana …), insa si acestia nu reusesc sa se desprinda de duhul acestei lumi si merg pe acelasi drum . Cand o sa am timp o sa intru sa-ti citesc articolele si o sa-ti arat ca esti in duhul lumii , iar spiritual nu esti decat in parera ta .

   • Adi said

    In ce baruri m-ai vazut??
    Rabdarea este capitala pt progresul spiritual… exercitiul intelectual de fata nu are nicio legatura cu rabdarea. Nu inteleg de ce le tot amesteci!!
    `din diferite motive nu cauta distractii `
    Care ar fi acele diferite motive?

   • crip71 said

    vroiam sa inchid , insa m-ai dat gata cu : ortodox convins si intens practicant. Primul minut te-am crezut si eram uimit, insa apoi mi-am adus aminte de faptul ca nu stii nimic despre ortodoxie , asa ca te rog sa nu minti

   • crip71 said

    in pozele de pe netstai la o masa cu un pahar in mana

   • Adi said

    Ce sa inchizi? Te duci la culcare🙂
    Daca opinia ta este ca eu nu stiu nimic despre ortodoxie, ar trebui sa concluzionezi ca este din cauza ca, ani de zile cat am participat la biserica, pur si simplu aia nu-si fac datoria, daca nu am invatat nimic.
    Rectific, atunci: ma consideram ortodox convins si intens practicant.
    Banuiesc ca si tu te consideri la fel.

   • Adi said

    tstai la o masa cu un pahar in mana :)))))))))))))))))))))))))))
    Ce tare a fost asta!!
    Eram la un restaurant prin Buzau, unde ne invitase Peste, pare-mi-se, manelistul ala din Pitesti… dupa un job de i-am inregistrat un concert… extrem de nefericita concluzia cu pierdutul timpului prin baruri :)))

   • crip71 said

    eeei , acu te inteleg mai bine.
    Atunci , este foarte greu de discutat cu tine .
    Sfintul ap Petru zice un cuvant dur: <>
    Insa te rog sa nu dai vina numai pe preot .Pana la urma adevaratul vinovat esti tu , daca nu ai invatat nimic in Biserica . Asta arata ca nu ai cautat . Sunt si preoti care smintesc oamenii , insa nu e o dovada ca invatatura Bisericii nu ar fi buna sau adevarata . Ce sa ne miram ca in vremurile acestea tulburi , dupa doua mii de ani de crestinism sunt preoti care nu-si fac datoria , cand astfel de oameni au fost si pe timpul lui Hristos.
    Preotul este un mijlocitor intre credincios si Dumnezeu . Iar Dumnezeu lucreaza prin preot dupa credinta credinciosului si nu a preotului !!!E bine totusi , sa ai un povatuitor -preot- bun , ca sa-ti poata da sfaturi intelepte in lupta cu puterile intunericului . Inca exista preoti cu viata sfanta – si calugari si mireni- daca ai fi cautat ai fi gasit.
    Apropo , te-a dus mama la Biserica , sau te-ai dus din proprie initiativa?

   • Adi said

    Dc este foarte greu de discutat cu mine?
    Eu n-am zis ca n-am invatat nimic… tu ai zis ca n-am invatat nimic. Deci e presupunerea ta… eu doar ti-am explicat circumstantele… poate intelegi sa nu mai faci speculatii stupide.
    De altfel, nici nu am fost de parere ca respectivii preoti nu si-ar fi facut datoria… dimpotriva, ii respect si apreciez f mult. Nu as mai fi mers atat de indelungat la biserica respectiva, daca nu i-as fi stimat.
    Ma indoiesc ca exista cineva sa imi dea sfaturie MIE !
    De fapt, sigur exista… prin padurile Indiei, dar ma refer din perspectiva ta.
    Ce legatura are mama? Cred ca decat cand eram mic de tot ma duceam cu mama la biserica.

   • crip71 said

    nu a fost o concluzie ca stai prin baruri , ci am vrut sa-ti zgandaresc putin orgoliul .
    Eu ma consider crestin ortodox convins ( cu toate ca a fi credincios lui Hristos e ca si cum atarna de un fir de ata ) , si un prost practicant , poate cel mai prost cu putinta .

    Tu spui de fratii Peste care cantau manele prin anii optzeci? A fost o perioada cand o luasem razna rau de tot si ma imprietenisem cu tiganii interlopi si cantam manele .

   • Adi said

    Ce frati Peste? Eu abia eram nascut in anii 80… ma refeream la Florin Peste… sau cum ii zice, contemporan.
    `prost practicant` – ce inseamna si cum se impaca cu convingerile ortodoxe?

   • crip71 said

    Adrian a zis: „ani de zile cat am participat la biserica, pur si simplu aia nu-si fac datoria, daca nu am invatat nimic.” Eu fac speculatii stupide in functie de ce spui tu .
    Mama nu are nici o treaba ( insa cinste ei pentru ca te-a dus la Biserica ) . Cat mi-as fi dorit sa am si eu o astfel de mama … As fi fost ocolit de multe necazuri , banuiesc.
    Eu sunt convins ca nu exista cineva care sa-ti dea sfaturi TIE . Nici macar prin padurile Indiei .
    Totusi , iti propun ceva : ce-ar fi sa faci rugaciunea lui Iisus ” Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu , miluieste-ma ” ,jumatate de ora pe zi , cateva luni , si sa vezi ce efecte are . Singura conditie este sa o faci cu credinta ca Hristos te aude si iti va raspunde .
    Ce zici?

   • crip71 said

    am crezut ca e unul dintre frati .
    Ca sa intelegi ce inseamna prost practicant trebuie sa fii crestin ortodox practicant ( cu toate ca acest cuvant „practicant ” se potriveste ca nuca in perete )
    Acu ma duc la lucru .Doamne ajuta!

   • Adi said

    `aia nu-si fac datoria, daca nu am invatat nimic.`
    Daca nu este asa ca nu am invatat nimic, atunci inseamna ca nu este adevarat ca aia nu isi fac datoria. CPM?!?!
    Ce e mai probabil, ca ai sa nu isi faca datoria sau ca tu sa te inseli in speculatiile tale?
    Nu zic nimic… ce-ar fi tu sa contempli asupra faptului ca mai toate religiile din istoria `universala` au devenit niste culte ale intemeietorilor lor! Cultul lui Krishna, cultul lui Buddha, cultul lui Iisus, cultul lui Dumnezeu!
    Este dovada suprema a unei leni metafizice create de pacatosenie, incapacitate intelectuala, imoralitate… toate relelele posibile!
    Cand oamenii o sa inteleaga sa renunte la aceasta lingere in fund spirituala… abia atunci o sa poata fi vb de mantuire.

  • Adi said

   N-am inteles nimic!

   • fastleppard said

    Poate ca n-ai vrut sa intelegi Adi!
    Si poate pentru asta esti atat de genial pentru ca stii sa maschezi explicatiile altora , prin a spune ca nu ai inteles nimica .
    Si eu as face la fel daca as vrea sa scap de vreo idee sau o problema care ma depaseste .

  • Adi said

   Pai nu asta este problema… dar si la tine si la toti cei animati puternic de exprimarea artistica de tip crestin… tu ai o idee si o imbraci atat de gros in concepte ca `adevar`, `har`, `Duhul Sfant`, `imparatia cerurilor`… si nu se mai intelege nimic din ideea de la care ai pornit!

 16. Berilă said

  Adi, esti cel mai genial!

 17. Berilă said

  Adi, esti cel mai genial!

 18. Berilă said

  Adi, esti cel mai genial!

 19. Aris said

  Adi, esti cel mai genial!

 20. Aris said

  Adi, esti cel mai genial!

 21. Aris said

  Adi, esti cel mai genial!

  • fastleppard said

   Da am inteles ca Adi e cel mai genial si nu contest acest lucru , dar intrebarea mea este tu ce ai de adaugat in acest context? Doar simple laude repetate fara pic de argumente . Daca esti asa obiectiv fata de Adi explica acest lucru prin diferite argumente .

 22. Chiar_Eu said

  🙂 reincarnarea…mi se pare totusi un subiect..daca nu…”tabu” pentru un anumit gen de persoane..
  Nu am citit tot ce ai scris, deoarece mi se pare plictisitoare partea cu acei oameni celebrii…despre care stim cu totii!!!
  Ce vroiam sa iti spun este ca…te uimeste sau nu…eu am inca amintiri de la o varsta foarte frageda…gen o zi de nastere de cand aveam cred ca 3 ani…si nu imi mai storc creierii acum, pentru ca nu are rost [asta legandu-se de afirmatia ta (sau nu) despre stocarea amintirilor in creierul uman].
  Eu personal cred in reincarnare si mi se pare o aberatie cand altii spun ca deja-vu-urile ar fi „trairi” sau „amintiri” din trecut. Ce e aia ??? O chestie refulata sau cum?! :)))
  Acum…reincarnare, reincarnare…dar ….sufletul unde se duce…spre ce se indreapta? Un suflet care paraseste trupul unui om sa intre intr-un caine?!!??!?! Sau viceversa?…asta pana si mie mi se pare „tabu”..si cu toate astea uite ca mentionez despre..
  Nu sunt Dumnezeu sa stiu ce se intampla cu adevarat si prefer ca acest subiect REINCARNAREA sa ramana retoric ………………………………………………. end

  • fastleppard said

   Daca vorbetsi de reincarnare te poti referi la faptul ca sufletul uman sepoate duce in alta viata intr-un fluture, musca, sobolan, veverita, rama si asa mai departe ce ace e absurd total .
   Cuvantul cel mai apropiat este reintrupare . Si de ce zic reintrupare pentru ca sufletul omului e foarte complex spre deosebire de sufletul celorlate animale si nu ar fi capabil sa se ”reincarneze” intr-o fiinta ce nu ii permite locomotia necesara si nici inteligenta de a fi manifestata .
   Iar reintruparea nu se face milenii la rand pentru ca pentru unii nu ar fi necesar .
   Gndest-te la sufletele sfintilor si ale duhovnicilor calugari si asceti care dobandesc o spiritualitate mareata din partea Duhului Sfant care este ca un cadou de la Dumnezeu pentru ei , gandeste-te ca acel om poseda o superioritate neta fata de tot ce se manifesta pe pamant iar corpurile atunci devin ineficiente si fara importanta si nu mai au nevoie de o astfel de lume , ci se duc in planul maret si superior al imparatiei lui Dumnezeu , asta insemna defapt si mantuirea .
   Un suflet evoluat niciodata nu va mai calca in mocirla ce o are in spate, sa eliberat sa curatat si a ajuns in lacasul splendorilor de unde nu va mai pleca , pentru ca din acel loc dupa cum spunea si Sfantul Serafim de Sarov , ca in acel loc este o sensatie de iubire ce nu poate fi descrisa, o imbatare duhovniceasca ce duce la nesfarsit si nu se mai termina si un loc unde simti pacea si siguranta eterna .
   Iar el a spus ca a simtit acel loc pentru cateva momente pentru ca Dumnezeu ia permis acest luru inca de cand traia . Si el a ajuns la concluzia ca pe acest pamant merita sa te dai prada lupilor si sa stai sa te manace si viermii si sa suferi orce boala si sa o duci pana la capat pentru a ajunge in acel lacas al splendorilor care nu poate fi comparat cu nimic din ce exista aici pe pamant .

   • Adi said

    Remarc aici o neintelegere generalizata… expresia `sufletul uman`.
    Sufletul nu este uman sau animal sau oricum altcumva… sufletul nu are nicio caracteristica! Ci trupul uman este o posesiune a sufletului!
    Tu, cand te referi la tine, zici `eu`… nu te referi la trupul tau… zici trupul MEU. Deci `tu` propriu-zis esti sufletul si nu ai nimic in comun cu trupul decat relatia temporara de posesiune. Acestea fiind spuse, este evident ca nu e nicio problema ca intr-o alta viata sa fii o faptura cu totul distincta de om… aceasta nu schimba cu nimic sufletul!

    Intr-adevar, termenul cel mai firesc ar fi probabil cel de `renastere` (este interesant ca in Biblie se vorbeste frecvent de `nastere din nou`). Oricum, conceptul de reincarnare este pe nedrept asociat cu toate tampeniile New Age, insa este probabil printre cele mai respectate concepte din istoria religiilor. Reamintesc ca inainte de aparitia crestinismului si a Islamului, toata lumea credea in reincarnare!

    Sunt perfect de acord vizavi de mantuire si calugari, cu observatia ca este teoretic posibil ca, in imensa generozitate de care un sfant ar putea da dovada… sa se reintoarca intentionat pe pamant sa ii ajute pe alti oameni!

  • Adi said

   Intr-adevar, afirmatia cu stocarea memoriilor in creier am scos-o din burta… mai mult ca sa impac pe cei cu inclinatii biologiste🙂
   Auzisem ca cineva primise un transplant de inima si avea viziuni si inclinatii in legatura cu fostul posesor al inimii!
   Dar memoria constienta nu are nicio importanta!
   Memoria inconstienta e cea mai importanta… chiar daca vei avea amnezie brusca… asta nu iti va sterge personalitatea, foarte probabil vei continua sa fii acelasi gen de om… in ciuda absentei amintirilor constiente!
   Intr-adevar, nu are prea mare scop a teoretiza reincarnarea… decat poate pentru a le explica conceptul celor care nu il inteleg (in fond, tocmai asta e magnificul ideilor religioase rationale… ca nu sunt dogmatice, asa cum se cearta sectantii ca `Sfantul Duh a fost dat la penticost sau cu alta ocazie…`). Dar procesul reincarnarii nu are importanta in sinea lui (e doar o cunoastere de background)… important este ce trasaturi construim in aceasta viata (care automat ne vor insoti si in cele viitoare), desigur, principala preocupare fiind eliberarea.

 23. fastleppard said

  Ma cam indoiesc ca spiritul tau ar intra intr-o rama sau intr-un fluture . Tu ai capacitatea de creatie in tine, esti esemenea ingerilor numai ca prin decadere ti-ai pierdut slava si sufletul trebuie iarasi reindrumat spre stralucire si spre viata vesnica .
  Spiritele umane sunt speciale si nu pot sa intervina in acest plan decat probabil prin alt corp uman, asa cum a facut sufletul lui Ilie care sa reintrupat in Ioan Botezatorul .
  Dar repet asta nu e valabil pentru orce om, atea este o chestiune permisa doar de ordinea imparatiei ceresti si de catre Tatal .
  In cartea lui Enoh scrie despre Fiul omului (Iisus Hristos) ca este prea iubitul si desavarsitul Tatalui Ceresc si ca in el isi vede toata plinatatea si lui ia lasat toate cheile comorilor ascunse ( logosului si invataturii ) .
  Iar Fiul Omului este de dinainte de crearea universului si a stelelor , asa spune in cartea lui Enoh , evanghelie apocrifa .
  Dar nu va cobora pe pamant decat atunci cand ii va veni vremea si asta s aintamplat acum 2000 de ani si se va mai intampla cand va fi ordinea finala .
  Despre suflete in cartea lui Enoh mai scrie ca Dumnezeu la facut pe om ca pe un inger pe acets pamant, stapan peste toate animalele si ia creat lui partea umana care moare si se pierde pentru lumea materiala, si partea spirituala a duhului pentru a se putea intoarce la Dumnezeu .

  • Adi said

   Deci `spiritul meu` nu e al meu. Spiritul nu e al cuiva… daca vrei este al lui Dumnezeu, dar trupul pe care il imbraca la un moment dat nu are nicio legatura cu spiritul in sine!
   Desigur, ca si oamenii care vor sa fie la moda identificandu-se cu hainele pe care le poarta… dar tocmai in asta consta mantuirea, sa iti realizezi statutul spiritual.
   Desigur ca ar fi de mirat ca `eu` sa renasc ca fluture… deoarece te-ai astepta de la mine sa progresez in urmatoarea viata… nu sa regresez la stadiul animal🙂
   Intr-adevar, un trup are o oarece legatura karmica cu `precedentul trup` (de genul daca te comporti ca un porc, vei primi in viata viitoare trup de porc), dar nu are nicio legatura cu sufletul!
   Cu siguranta ca nu te intrebi de ce unii oameni se imbraca in politisti, altii in doctori, avocati, mineri etc. Toate aceste variatii sunt numai capacitatea mintii umane… insa imbracamintile sufletului nu cunosc limita!
   Desigur, Ilie era mentionat in Biblie ca un om deosebit, un mesager al lui Dumnezeu, evident ca avea sa progreseze pe calea desavarsirii, reintrupandu-se in Ioan Botezatorul, care era cel mai virtuos om conform declaratiei lui Iisus.

   • fastleppard said

    Un suflet uman nu are cum sa regreseze . Pentru ca inca de la inceputul creatiei umane se spune ca omul a fost pus stapan peste tot ce e sub el in lantul trofic , stapan peste toate animalele pamantului . Deci el e din start superior pentru ca e asemena elohimilor care sunt ingerii lucratori ai creatiei . Elohimii supun asa – sa facem omul dupa chipul si asemanarea noastra . Omul era perfect si avea linistea si pacea la inceput dar dupa cadere a aflat multe chestii pentru care nu era pregatit . Dumnezeu a pedepist o parte din acesti elohimi pentru ca au tradat imparatia si au stricat calea omului iar ingerii buni si drepti au luptat impotriva acestora si s-a dus un mare razboi pana in perioada lui Noe .
    Oricum Deja prin cadere omul sia pierdut legatura cu Dumnezeu si a fost condus si manevrat de catre duhurile primordiale si rele care erau decazute pe pamant dinainte .
    Apoi grupul Satanei de decazuti – Azazel , Samayaza si ceilati 200 de ingeri au creat multe probleme pe pamant si s-au dat ei drept stapani ai neamurilor si au indepartat si mai tare pe oameni de Dumnezeu .
    Pana la venirea Domnului Iisus Hristos care a adus din nou adevarul si legatura dintre cer si pamant .
    Iar Sfatul Ilie s-a intrupat in Ioan Botezatorul cu acordul lui Dumnezeu pentru a pregati calea Domnului pe pamant .
    Dar despre spiritele oamenilor din vechime Hristos a spus ca ei sunt in lumea cealalta si ca dorm iar unii din ei sunt prinis in inchisoare ingerilor razvratiti din cazua Satanei au ajuns acolo .
    El dupa ce a murit pe cruce 3 zile pana la inviere a fost in iad si a scos toate sufletele de acolo si lea adus in imparatie , si eru suflete care il asteptau pe domnul de cateva milenii .
    In evanghelia apocrifa dupa Nicodim spune mai detaliat despre aceste intamplari .
    Deci intruparea nu o fac toti ci numai anumite suflete destinate , iarsufletul omului cat de regreziv ar fi nu ar fi capabil sa intre intr-un porc pentru ca ar fi prea evoluat pentru acel tip de animal .
    Inca de la creatie sufletele umane au fost considerate peste cele animale .
    Animalele nu au nevoiede judecata , doar omul e judecat pentru ca are constiinta si cei ce dobandesc Duh Sfant sunt deja ca si mantuiti .

   • crip71 said

    si acuma cum il cheama Ioan Ilie Botezatorul Tesviteanul ? Sau i se mai adauga si celelalte nume din intruparile anterioare ? Dar daca o fi fost un animal domestic si stapanii iau pus nume , i se pastreaza si acestea ? L-o fi chemand si Joiana Murgu Coco Azorel ?
    De fapt acu inteleg eu de ce isi pun latinii astia cate zece nume. Astia isi aduc aminte toate vietile lor anterioare .

   • Adi said

    Uite ca la asta nu m-am gandit🙂
    Dar nu este nicio dificultate… nu stiu daca ai retinut ca `sufletul` nu are nicio proprietate, deci nici nume.
    Numele este atribuit complexului trup+minte.

   • crip71 said

    Nu are proprietate , Nu are nume , Nu are valoare .
    Filosofie pagana……

   • Adi said

    Nu, ma, nu mai bate campii… are `proprietati absolute` daca ma fortezi sa folosesc un barbarism, sa se inteleaga in terminologie crestina.
    Atman este inefabil… nimic din lume nu are ceva in comun cu sufletul. Asta trebuia sa intelegi tu. Tot ce apartine lumii este imperfect, insa sufletul este perfect.

  • Adi said

   Interesante elementele relatate despre geneza… am citit si eu ceva similar in cartea unui mistic musulman… Sufi Bawa Muhaiyaddeen.
   Imi pare insa ca tot nu este clar un lucru: Sufletul (este impropriu spus `suflete`, deoarece entitatile nonmateriale nu sunt numarabile) este pur si simplu… de aceeasi natura cu Dumnezeu, sat-cit-ananda (eternity, consciousness, bliss). Faptul ca `un suflet` imbraca un corp, de om, inger sau de animal, nu schimba cu nimic sufletul respectiv!
   Deci sufletele nu sunt `suflet de om` sau `suflet de animal`. Intr-adevar, sufletele care imbraca trupuri umane sunt situate cel mai sus pe scara evolutiei (spirituale) si, implicit, li se pun la dispozitie mijloacele pt atingerea desavarsirii – respectiv un agregat trup-minte propice, precum si inclinatiile samskarice adecvate.
   Evident ca poti privi un animal ca un fost om, pe cale sa devina alt om si apoi sa dobandeasca mantuirea. Sunt de parere ca doar ideile religioase de aceasta natura pot constitui fundamentul unei relatii corecte si durabile a omului cu natura.

   • fastleppard said

    Probabil ca unele scantei spirituale primordiale care au trait cu zeci de milioane de ani in urma or fi ocupat pe pamant pozitii mai primitive fiind in corpul fiecarei fiinte animale .
    Dar sufletele sunt scantei independente , cel putin cele umane au de ales in liberul pentru ca li s-a dat liberul arbitru .
    Dumnezeu ii observa si le urmareste fiecare miscare pe care o fac . Suntem parte din creatia Domnului , dar asta nu insemna ca la nivel spiritual suntem conectati cu el in asa fel incat sa spunem ca suntem una cu el . Nu asta e o parere gnostica si filosofica falsa . Daca am fi fcaut toti parte din Dumnezeu insemna ca ne mantuiam automat fara a necesita anumite eforturi si suferinte ce dobandesc virtutile .
    Noi in aceasta lume suntem pe un teren minat si trebuie sa ne ferim de acele mine . Trebuie sa trecem acest test pe care l-am ales prin ignoranta si decadere .
    Suntem intrat intr-o lume a haosului unde numai Dumnezeu ne poate indrepta , pentru ca dasta exista rugaciunile si meditatia asupra lui .
    Noi fara Dumnezeu suntem ca niste pesti pe uscat , nu avem cum s ane mantuim de la sine , pentru ca nu ai cum pe un copil de 3 ani sa il pui sa conduca o masina sau sa dirijeze circulatia in trafic .
    Dar invatatorul asta face , ne invata si ne ghideaza ca sa dobandim calea spre a iesi dina cest taram minat .
    Dumnezeu este in noi doar daca noi il chemam, el ne priveste isi intinde bratele spre noi si ne cheama , dar problema e daca noi acceptam aceasta imbratisare, aceasta revenire la parintele nostru pe care l-am pierdut candva dar avem ocazia sa ne reintalnim cu el prin calea care nea oferit-o prin cuvant ( Iisus Hristos) .
    Noi nu facem parte din Dumnezeu decta prin alegere, suntem niste fiinte individuale si avem avem un plan spiritual superior si diferit de cel animal, cel putin cei care se nasc in oameni au un potentialmare de intelegere si de acumulare a informatiilor .
    Mintea umana este foarte mare numai ca nu e folosita cum trebuie, de acea sespune ca suntem asemena lui Dumnezeu inca din creatie .
    Si Iisus Hristos a spus ca daca am avea credinta macar cat un bob de mustar , am putea spune muntilor sa sa se mute in mare si s-ar muta .
    Iisus Hristos ne cunostea perfect natura noastra pentru ca el ne facuse si El ne crease si voia sa ne ia din gheara vrasmasului si a jugului pacatului si materiei .

   • fastleppard said

    Daca am fi una cu Dumnezeu atunci nu ar trebui sa mai savarsim pacate, si nu ar trebui sa mai existe egoism, ura, desfrau, minciuna, ipocrizie, lacomie, si dualitate , dar ele exista pentru ca asta e o lume decazuta in care pacatul este instalat cu multa patima si pofta in oameni, iar acest pacat al omenirii a transformat viata insasi intr-un dezastru . Omul se lasa pacalit de tentatiile demonice ale Satanei care cu asta se ocupa tot timpul . Bombardeaza efectiv secunda dupa secunda sinele uman si ne duce in ispite grele si daunatoare . Satana de asemena e si un foarte bun paras, care te arata cu degetul spunand uite ce pacate au si ce raiau devenit merita bagati in iad la chin si la pedeaspa , cu toate ca tot el creaza aceste ispite si pacate nu le recunoaste pentru ca asta este calea lui . Capcane plantate peste tot , o ordine diabolica extrem de bine pusa la punct care efectiv imbolnaveste sufletul uman si il duce la pierzanie.
    Dumnezeu spune asa – pacatosii care vor refuza iertarea mea si nu vor vrea niciodata sa se ciasca de pacatele lor vor fi damnati osandei !
    Deci mare atentie vor fi damnati , adica aleg singuri calea . Nu spune ca ii voi osandi eu personal, Dumnezeu nu a spus lucrul asta niciodata pentru ca el nu lucreaza asa, el doar compatimeste sufletele ratacite care nu vor ajunge la lumina din cauza ignorantei si a placerii pacatului .
    Dumnezeu nu e dualist pentru ca daca ar fi asa ar intra in totala contradictie cu invataturile lui Iisus Hristos .
    Adevarata cale a omului pe acest pamant si singura este sa dobandeasca Duh Sfant si sa ajunga la mantuire , pentru ca fara acest castig omul ramane ca o rama arsa de soare .

   • Adi said

    Liberul arbitru al animalelor este incapacitat.
    Si la oameni se vede usor acest fenomen… daca te afunzi in preocuparile lumesti, nu mai gandesti tu pt tine ci gandesc altii pt tine!
    Dependenta de viciu e alt exemplu…

    Daca am fi facut toti parte din Dumnezeu insemna ca ne mantuiam automat… prin analogie, un om bun nu poate avea un vis urat?

    E interesant ca ai mentionat credinta cat un bob de mustar! Este o maxima magistrala… dar oare cata lume se intreaba ce inseamna cu adevarat?
    Ce inseamna a avea credinta? Ce credinta anume trebuie sa ai?
    Pur si simplu credinta in Dumnezeu? Daca ai credinta in Dumnezeu inseamna ca ti se pot indeplini toate dorintele? Fireste ca nu asta inseamna…
    In fond, daca ai avea o convingere 100%, o credinta absoluta in Dumnezeu, atunci de ce anume ti-ai mai dori ceva? Ce rost ar avea? Ai beneficia de cel mai minunat lucru posibil: cunoasterea lui Dumnezeu. Sa iti doresti sa muti un munte ar fi… blasfemie!
    Asta este una dintre problemele dualismului (sufletul este diferit de Dumnezeu): daca iti pui credinta in ceva care este in exteriorul tau… atunci nu ai nimic de facut. Nu ai niciun drum de parcurs, niciun efort. Pur si simplu viata te va duce automat acolo!
    DAR! Daca intelegi ca pe Dumnezeu il poti gasi doar in interiorul tau… atunci ai efortul cel mai mare de facut… viata nu te va duce din bucurie in bucurie, la judecata si apoi in rai! Ci viata te va duce in mormant si la renastere… daca nu faci tot efortul sa il gasesti pe Dumnezeu in sufletul tau!

  • Adi said

   Iti recomand https://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/01/06/succint-despre-filosofia-lui-shankara/

 24. fastleppard said

  Animalele nu sunt judecate , ele sunt nevinovate pentru ca ele tin de indrumare naturii si de stilul de adaptare .
  Ele nu au ratiune si nici discernamant, nu se pot scuza si nici nu pot ierta pe nimeni sau pedepsi . Ele sunt asa cum Dumnezeu lea lasat ca sa fie stapanite de noi si sa ne fie noua in folos .
  Iar unele dintre ele sunt facute pentru a fi prada altora ca sa supravietuiasca .
  Legea junglei este baza lor de existenta nu si a noastra . Dar Satana la facut pe om din splendoare si perfectiune sa intre in legea asta duala si salbatica pentru as bate joc de el si pentru al indeparta de Tatal care la creat .
  Amagitorul este puternic in tentatii , tocmai dasta a creat valoarea metalelor pentru a le numi pretioase si pentru a face clase si ierarhii ce au stapanit lumea si l-au privat libertatea .
  Ingerii cazuti si lucratori ai satanei au invatat pe oameni fauritul armelor, sabii, platose, scuturi , si chestiile ce tin de magie si vrajitorie tot de la ei le au .
  Apoi au ajuns atat de departe cu rautatea incat i-au invatat pe oameni sa creeze tehnolgii care la un moment dat au fost atat de daunatoare ca s-au distrus diferite cetati una contra alteia exemple sunt destule in toate culturile – Sodoma si Gomora distruse intre ele prin explozii si pucioasa , Lemuria si Atlantida distruse intre ele peste noapte tot din aczua unei explozii ce a generat o lumina ca cea a soarelui pe pamant ( BOMBE NUCLEARE ) , apoi lupta dintre Anunaki si Inunaki doua imperii dezvoltae ce s-au decimat una pe alta neramanad nimic din ele – toate aceste intamplari au asemanari izbitoare si in esenta este vorba de acelasi lucruri dar cu diferite denumiri si intamplari in functie de neamul si limba in care au fost traduse .
  Omul a avut tehnologie si in trecut a ajuns in declin si uite ca acuma se va repeta din nou .

  • Adi said

   Stii ce e cel mai interesant si totodata dificil de realizat!
   Ce este, de fapt, aceasta dualitate… de ce este ea doar aparenta?
   De ce putem intelege doar daca avem + si -, bine si rau, adevarat si fals, existenta si nonexistenta, subiect si obiect, relativitate etc?
   Eu, in mod naiv, am ajuns la anumite realizari: in raport cu tot pacatul si ignoranta din lume… eu ma bucur ca nu sunt afectat de ele🙂
   Cu siguranta ca, daca nu ai fi fost capabil sa identifici raul in altii, atunci ai fi avut dificultati in a te bucura de propriul bine!
   Vezi tu, raul nu este posibil de eradicat… daca elimini cel mai rau lucru, atunci cel mai putin rau lucru devine cel mai rau!
   Nu stiu daca am putea sa inlocuim logica noastra binara cu logica absoluta a lui Dumnezeu!

   Sunt foarte interesante paralelele alea cu alte mitologii… o sa studiez si eu! Si la indieni e o relatare despre o arma nucleara pe care o incearca un demon sa o foloseasca impotriva lui Krishna!

   • fastleppard said

    Pai in vedele indiene se vorbeste de vimana , o nava sferica care ataca cu o energie nucleara si super distrugatoare .
    Facea explozie ca de soare pe pamant asa este explicat si din cauza acestor rzboaie s-au distrus cele doua civilizatii atlantida si lemuria una sa parjolist si cealalta sa scufundat . A fost razboi intre civilizatii din cazua influentei demonilor asa cum se intampla si acuma .
    Ariel este un inger rebel decazut care face parte din oastea satanei . Ariel a comunicat cu unii ocultisti masoni de grad 33 si lea dat formula armei nucleare , este o formula oculta combinata cu fizica matematica si kabala .
    Kabala este o invatatura demonica oculta iar ei prin acest proces au aflat de spargerea atomilor .
    Ai sa vezi ca ariel este si o firma de dero , si are ca simbol ocult niste cercuri suprapuse , e acele cercuri reprezinta atomul .
    Sa te uiti si o sa observi ca este exact atomul reprezentat pe punga de dero .

   • Carolina said

    fastleppard și daca tot s-a implicat sufletul tău în a căuta, merg mai departe și îți mai dau o explicație referitor la Ingerul Ariel.
    In Univers sunt 4 culori foarte importante care devin ca Ingeri pentru mintea sau conștiința noastră.
    Ariel are o coluoare rozie și El te aduce din Inconștiință la Conștință și Cunoaștere.Asta e menirea lui și mai ales in pragul morții când fiecare om moare inconștient și regretă ce-a lăsat în viața lui și cu aceste moșteniri el vine din nou pe pământ.
    Ariel nu e ocult,cei care rămân inconștienți prin voința lor,nu au recunștință de Dumnezeu și nici de ei însuși căci nu au Voință să recunoască și rămân să asuprească sufletele în special pe cei religioși căci ei nu se por dezvolta singuri fiind amenințați cu Frica.
    cercetează și vezi cine se folosește de numele ingerului Uriel,Ingerii toți sunt divini și ne aduc bucuria,Omul profita și uită prin corupția trupului și lăcomiei,apoi conștiința mustră și suferința e mare.Vezi tu de unde vine curățirea și suferința?noi le facem noi le curățim dar dacă nu ne recunoaștem nouă însuși va fi foarte greu cu subconștiința și psihicul!!!

  • Adi said

   Ma intreb ce mai face Constantin…

   • fastleppard said

    Nu stiu ca nu l-am mai avzut pe blogul tau .
    Dar stiu ca i-am explicat ultima data si lui ceva de genul legat de cea ce vorbeam mai sus , si na mai raspuns de atunci .
    I-am spus ca e cam imposibil ca oamenii sa se traga dintr-un mare incest , e imposibil , pentru ca ar fi o mare degenerare .
    Nu zic ca na existat Adam si Eva , cu siguranta au existat dar nu au fost primii oameni .
    Oamenii au fost si inainte pentru ca si spune in geneza acest lucru .
    Omul era demult stapan pe pamant , inca din a 6-a zis de creatie care in timp real nu s estie cat a insemnat defapt .
    Treaba e ca explicatia despre Adam si Eva incepe brusc dupa odihna Domnului , si spune ca la creat din pamant si asa dar nu spune daca ei erau primii oameni sau nu .
    In primul Cain dupa ce a fost izgonit de Dumnezeu din neamul sau care era Adam , sa intalnit cu femeia sa care nu spune din ce neam este si de udne vine, si avand in vedere ca evreii sunt atat de rasissti au avut toate motivele sa ascunda informatii despre celelate popoare si sa se creada doar ei oameni .
    Nu e vina nici a lui ADAM si nici a lui Dumnezeu ca aceste texte sunt scrise asa .
    Ele sunt foarte vechi scrise cu un anumit interes etnic si de ritual si cam asta este . Abia la venirea lui Iisus pe pamant aflam ca defapt Dumnezeu iubeste pe totioamenii nu numai pe evrei asa cum aclamau ei din interes etnic .
    Numai ca aceasta iubire a lui nu este fortata , el isi tine bratele dechise catre orcine si cine il cauta si il slaveste este cu el frate si sora si fiu , cine nu il cauta si il respinge Domnul nu are ce sa le faca .
    Si cam asta e treaba care i-am zis-o si lui Constantin , si nu a mai zis nimica .

   • crip71 said

    fastleppard
    imi place ceea ce scrii , ma bucur ca mai sunt tineri ca tine , insetati dupa Adevar . Insa te rog sa nu interpretezi Biblia dupa propria parere . Incearca sa intelegi ca limitele pacatului sunt hotarate de Dumnezeu . Mantuirea omului nu consta in respectarea unor porunci , ci in salasluirea Duhului Sfant in sufletul omului . Dumnezeu a conditionat impartasirea Harului de catre om prin ascultarea fata de El . Daca Dumnezeu doreste ca pacatul incestului sa nu mai fie pacat , atunci nu mai este . Insa El asa a vrut sa fie si asa va fi pana la sfarsitul veacurilor . Insa la inceputul creatiei , cand era numai Adam si Eva , pana s-a inmultit lumea , incestul nu a fost socotit pacat de catre Dumnezeu si se casatoreau frate cu sora . Pentru noi ni se pare aberant , insa sa nu uitam ca hotarele pacatului le socoteste Dumnezeu , nu omul .
    Din aceasta cauza multi se smintesc cand vad in Vechiul Testament cum Dumnezeu da legi mai tolerante fata de pacat , comparabil cu Noul Testament .
    Pentru omul salbaticit de pacat din acele vremuri era un urcus spiritual foarte mare .

   • Adi said

    Crip, tu insuti interpretezi Biblia dupa propria cutuma!
    Nu e adevarat ca atunci incestul nu era pacat… dar atunci nu era definit ca incest🙂

   • crip71 said

    din pacate Tu nu intelegi Crestinismul….
    Eu nu interpretez Biblia dupa mintea mea ( pentruca as cadea din adevar ) , ci tot timpul ma raportez la Sfanta Scriptura si la scrierile sfintilor . In momentul cand nu as mai asculta de acestia , atunci ma limitez la propria-mi cunoastere si cad in idei gresite .

   • Adi said

    ba, tocmai, ca inteleg prea bine!
    Smerenia asta e prost plasat!
    Eu nu inteleg ceva, prin urmare iau de bun ce zice altul…
    Daca nu intelegi ceva, trebuie sa faci efort, chiar sai ti dai viata daca e necesar… ca sa intelegi!
    O dogma adoptata papagaliceste nu are nicio valoare!

   • crip71 said

    iata ca incepi sa te contrazici……
    Deci trebuie sa-ti dai si viata ….interesant cum reusesti sa sustii teza si antiteza , insa nu ma mira , cu ratiunea umana coruptibila putem demonstra orice .
    La Dumnezeu nu este asa , dragule . Adevarul are o valoare suprema , pentru ca insusi Dumnezeu se identifica cu Adevarul . Nu putem sustine teorii care ne satisfac numai propriile noastre orgolii . Stii de ce Hristos nu a raspuns nimic atunci cand Pilat din Pont L-a intrebat ce este adevarul ? Pentru ca nu a pus bine intrebarea . Trebuia sa intrebe Cine este Adevarul si atunci Hristos ar fi zis : Eu .
    Si tu faci la fel . Pui aceeasi intrebare ca bietul Pilat .
    Mai dragutule…. daca te-ai gandi putin mai mult ai vedea ca peste 90 la suta din informatiile pe care le primesti in viata sunt acceptate prin intermediul credintei .
    Orice adevar primit indiferent cum are o valoare imensa .

   • Adi said

    Daca Iisus i-ar fi raspuns lui Pillat `Eu sunt Adevarul`… ATUNCI AR FI FOST O MINCIUNA!
    Daca Adevarul este fix, atunci Iisus nu ar fi avut libertate de manevra, ori sa zica ceva, ori sa zica altceva sau sa nu zica :))
    Sa-ti dai viata pt o prostie nu are nicio legatura cu a-ti investi viata… poate retii faza cu cine vrea sa isi pastreze viata o va pierde.
    Sunt de acord ca mai toti oamenii nu au gandire critica… spre dezastrul lor. Inclusiv al tau.
    Intr-adevar, e mai primejdios sa crezi ceva decat sa nu crezi ceva!
    Prin urmare… decat sa inveti dogme ca pe poezie… mult mai avantajat ai fi chiar ateist!!

    De fapt, ii fac o necinste poeziei punand-o in comparatie, chiar in aceeasi propozitie cu dogma!
    Am inceput sa retin versuri din poeziile lui Eminescu doar cand m-am contopit cu trairea si identificat cu ideile exprimate!

   • crip71 said

    Ti-am mai zis ca dogma nu poti sa o intelegi decat daca o traiesti .
    Vezi ca nu cunosti Evanghelia . Hristos a spus : Eu sunt calea Adevarul si Viata . Deci Adevarul este o Persoana , sau mai bine zis este o Fiinta ce se manifesta in Trei Persoane .
    Hristos a spus : cautati Adevarul si Adevarul va va face liberi . Cu alte cuvinte cautati-L pe Dumnezeu , singurul care stie adevarul despre voi si Acesta va va darui libertatea .
    Dar care libertate , in nici un caz nu cea despre care scria biata Carolina , ca ea are un super-ghiveci in cap , ci libertatea de a nu mai fi rob pacatului . Libertatea de a fi numai cu Hristos .
    Atunci cand omul nu-L cunoaste pe Dumnezeu Cel Personal, nu poate intelege nici importanta adevarului . Daca Dumnezeu e o masa de energie impersonala tragem tot felul de concluzii , dupa cum avem chef , ca nu avem cui da socoteala .
    Dumnezeu se identifica cu adevarul , cu iubirea ( Dumnezeu este iubire ) , cu smerenia , etc . , insa El este cu desavarsire liber de aceste atribute . Daca vrea sa fie rau , tiranic , crud, etc. nu-L poate impiedica nimeni pentru ca El este mai presus de toate si nu e constrans de nimeni . Dumnezeu are adevarata libertate , pe care noi oamenii nu o putem avea , insa ne putem impartasi de ea .

   • Adi said

    Iisus nu a spus asa ceva… este o interpretare originala a lui Ioan.
    Sunt in principiu de acord ca natura fundamentala a adevarului, a realitatii, este personala, constiinta.
    Dar nu sunt de acord cu a-i atasa o personalitate, 3 sau cate vrei tu.
    Iti recomand sa fii elegant in exprimare, in special vizavi de femei.
    Nimeni nu sustine ca `Dumnezeu e o masa de energie impersonala`. Asemenea afirmatii denota foarte multa ignoranta…
    Imi pare rau ca tu intelegi ca adevarata libertate se poate manifesta prin a fi rau… apoi vii si zici ca oamenii rai sunt sclavii pacatului.

   • crip71 said

    unde dau si unde crapa ! Parca am vorbi doua limbi straine !
    Insa te rog macar sa ma lamuresti si pe mine cum este vazut Dumnezeu in hinduism . In cateva cuvinte .
    Si apoi de unde stii tu ce a zis Hristos , de ai curajul sa il contrazici pe Ioan Evanghelietul.

   • Adi said

    Pai… asta e impertinenta, sa imi solicit sa prezint cea mai complexa traditie filosofico-religioasa… `in cateva cuvinte`🙂
    Vezi ca nici tu nu iti vezi lungul nasului… il cunosti tu personal pe Ioan, de stii ce-a zis?
    Nu cumva `stii` ce zice Biserica ca a zis?
    Ai primit tu dedicatie scriere cu autograful lui Ioan? Sau citesti la mana a 20-a, dupa copieri, traduceri, editari etc.
    Apoi, stii exact cu ce intentie a scris Ioan ce a scris? Esti sigur ca el avea intentia ca relatarile lui sa le numesti Cuvantul lui Dumnezeu?
    In nicio scriere evanghelica autorii nu au pretentia asta… mai mult, nici macar nu par avea ideea ca asa ceva ar fi de conceput!
    Cu atat mai putin sa fi fost vb despre chestiuni interpretabile direct… scrierile evanghelistilor au fost vadit menite ca tratate teologice, nu relatari istorice. Cu o cantitate moderata de studiu poti ajunge sa fi capabil sa pui in context scrierile si sa intelegi cat de cat intentiile autorilor…
    Asa ca eu nu contrazic pe nimeni, dimpotriva, am pretentia ca il inteleg mai bine decat il intelegi tu… care, de fapt, nu faci niciun efort sa il intelegi, de vreme ce reproduci ca papagalul niste citate…

    Hai, din bunavointa, si cu `cateva cuvinte`: poate cea mai celebra sinteza a filosofiei vedice ii apartine lui Shankara: Lumea este ireala, doar Dumnezeu este real. Pt detalii: https://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/01/06/succint-despre-filosofia-lui-shankara/

  • Adi said

   Nu vad de ce se pune ditai accent pe exactitatea si interpretarea strict literala a relatarii din Geneza?
   Geneza este plina de invataturi fundamentale prezentate alegoric, despre responsabilitate, despre dorinta si ignoranta, despre pocainta… insa toti se agita sa interpreteze Geneza ca relevanta pentru crearea lumii si neascultare… https://adrianarvunescu.wordpress.com/2010/11/14/de-ce-au-mancat-adam-si-eva-din-pom/

  • Adi said

   “This entire universe is pervaded by me, in that eternal form of mine which is not manifest to the senses. Although I am not within any creature, all creatures exist within me.” (Bhagavad Gita 9:4) Sargeant is a bit more on target: “This whole universe is pervaded by Me in My unmanifest aspect. All beings abide in Me; I do not abide in them.”

   It is a mistake to think of creation and Spirit as two “layers” of reality like oil and water. Rather, Unmanifest Spirit (Avyakta) pervades everything. There is no point of existence where Spirit is not. On the other hand, there is the vast realm of Spirit in which there is nothing–or no thing–at all. Spirit pervades matter, but matter does not pervade Spirit. Nevertheless, there is an intimate connection between the two, for all relative existence exists within the Unmanifest.

   The word translated “abide” is sthani, meaning a place of residence. Krishna is saying that all beings abide in the Unmanifest, for It is the basis of their existence. Without the Unmanifest they would not exist. But the Unmanifest Spirit does not depend upon those beings–It would remain unchanged if they ceased to exist.

   Krishna’s purpose is to give us an order of priority. Spirit is not only first, it is all-encompassing. If we attain Spirit we will attain mastery over relativity. But if we only possess relative matter we will be “nothing” in the ultimate sense.

   “I do not mean that they exist within me physically. That is my divine mystery. You must try to understand its nature. My Being sustains all creatures and brings them to birth, but has no physical contact with them.” (Bhagavad Gita 9:5) Krishna is giving a profound teaching here. Created things–including relative existence itself–never “touch” Spirit. In the same way, our energy bodies never “touch” our Self (atman).

   If that is so, then how does creation exist? For I have said that it not only exists, it exists within God (Brahman). Creation is also called Maya–Cosmic Illusion. Creation “exists” within Brahman as a mirage, an illusion. A mirage is real, but what is seen (water, buildings, etc.) is not. Maya is like a motion picture. The epic begins, unfolds, and ends, but really nothing has “happened.” We were just watching images that were only light moving on a background. It was all an illusion. We could not see the motion picture if it was not projected onto a neutral background. We see the movie of Maya projected onto the “background” of Consciousness. Neither the background of the movie screen or that of Conscious are in anyway really touched or affected by the images. But without the screens there would be no movie or creation.

 25. […] Yogananda – “Practica Realizarii Sinelui” – vol I De asemenea poti citi acest blog post: https://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/02/13/intrebari-despre-reincarnare-3/ Tags: constiinta divina, inteligenta universala, universalitatea constiintei […]

 26. crip71 said

  ” Reincarnarea nu este o dogma (asa cum este frecvent prost inteles) in nicio traditie religioasa orientala. Cu siguranta ca nimeni nu este excomunicat dintr-o comunitate hindusa sau budista daca declara ca nu crede in reincarnare. Cu atat mai putin, persoana respectiva nu ar fi amenintata ca se duce in iad pentru ca nu crede in reincarnare sau ca va suferi posesiuni demonice sau alte lucruri tragice in aceasta viata! ”
  S-ar putea sa ai dreptate , insa nu bag mana in foc . Dar daca le-ai spune ca esti crestin , cum ar reactiona . Poti sa fii sigur ca te taie bucati si te pun la saramura.

 27. crip71 said

  foarte multi misionarii crestini au fost martirizati de asiatici . Cei ce au scapat cu viata au fost batuti , alungati . Dintre paganii care au trecut la crestinism au suferit multe umilinte din partea semenilor lor.
  L-ai citit pe Sundar Sing?

  • Adi said

   Cati sunt `foarte multi` aia?
   O estimare ar prinde bine… ca sa ilustrezi daca e vorba de victime strict pe motiv de discriminare religioasa…
   Asa poti sa zici ca au fost 20 de victime in 10 de ani… care ar fi probabil rata obisnuita de criminalitate in zonele respective… un exemplu.
   Exista multe comunitati crestine in Asia… insa `misionarii crestini` de genul englejilor, spaniolilor, olandejilor, americanilor… si altii care au mai avut colonii in zona… au subjugat timp de secole populatiile locale. Acum nu stiu daca poti compara magnitudinea victimelor…
   De cruciade nici nu mai zic!
   Nu stiu ce-i cu Sundar Singh.

 28. crip71 said

  http://www.infocrestin.com/indiaun-pastor-baptist-injunghiat-de-catre-hindusi-extremisti/

  http://stiri.resursecrestine.ro/44773/patru-crestini-arestati-in-madhya-pradesh-india

  http://stiri.resursecrestine.ro/44642/credinciosi-batuti-in-mumbai-india

  http://stiri.resursecrestine.ro/44581/crestin-asasinat-de-militieni-in-somalia

  http://stiri.resursecrestine.ro/44537/pastor-omorat-in-sri-lanka

  http://stiri.resursecrestine.ro/44487/atacurile-si-calomniile-continua-in-orissa-india

  http://stiri.resursecrestine.ro/44436/inceputul-unei-noi-persecutii-marian-si-luiza-india

  http://stiri.resursecrestine.ro/44176/pastor-batut-in-fata-familiei

  http://storico.radiovaticana.org/rom/storico/2010-07/407569_india_misionar_care_conduce_doua_scoli_constrans_sa_plece_din_kashmir.html

  http://www.semneletimpului.ro/stiri/Intoleranta-religioasa-este-noul-rasism–discriminarea-minoritatilor-religioase-in-lume-1011.html

  http://old.cotidianul.ro/n_orient_crestinii_sunt_aruncati_in_groapa_cu_lei-60919.html

  astea sunt numai o picatura din noianul de crime impotriva celor ce iubesc pe Dumnezeul cel adevarat.

  • Adi said

   Remarcabila varietatea de surse. Par a fi cateva situri specializate cu scandaluri🙂
   Iti reamintesc ca populatia Indiei depaseste 1.2 miliarde de oameni. Am luat 2 dintre linkuri, si erau din 2008 si 2010.
   Consider ca nu ai intrunit pretentia mea sa ilustrezi proeminenta fenomenului!
   Sa nu mai zic ca, daca ai fi fost musulman, ai fi avut infinit mai multe plangeri vizavi de indieni!

 29. crip71 said

  nu stii ce-i cu Sundar Singh , insa ii scrii corect numele …..te credeam mai sincer…

  • Adi said

   Desigur, exista posibilitatea sa am cunostinte despre cum se ortografiaza unele nume indiene… de vreme ce am luat mult contact cu autori indieni…
   Am dat search pe Wikipedia… nu vroiam sa par incult, in caz ca era vreo personalitate:)
   Dar nu mi-a sunat ca nimic remarcabil… motiv pt care am recunoscut ca nu stiu despre ce este vb.
   Totusi, ce treaba are?

 30. crip71 said

  subiectiv ca intotdeauna . imi ceri fapte , ti le dau . Acuma strambi din nas , ca vrei alceva . … oricum , la nivel mondial , anual sunt omorati zeci de mii de crestini din cauza religiei lor ( era o statisica pe un site ). Iar cei mai multi sunt ucisi in Asia . Te rog sa-mi arati si mie cati crestini omoara pe cei de alte religii !!!
  Sundar Singh este un hindus bogat ce a fost alungat din casa lui de catre familie pentru ca s-a facut crestin . A suferit multe chinuri din partea hindusilor . Pe la inceputul sec XIX a venit prin Europa , fiind foarte dezamagit de slaba credinta a crestinilor . Pacat ca nu a venit si pe la ortodocsi . Ar fi avut si motive de bucurie.
  Iti recomand sa-i citesti cartea . A fost un adevarat traitor in Hristos .

  • Adi said

   Ti-am cerut fapte reprezentative… precum si sa ilustrezi reprezentativitatea faptelor.
   Poti sa gasesti fapte sa ilustrezi orice idee ai avea: ca romanii omoara unguri, ca romanii omoara tigani, ca albii omoara negri, ca negrii omoara albi.
   N-am zis ca nu se intampla DELOC asa ceva… dar pana la a demonstra ca este un fenomen demn de luat in seama…
   Iti reamintesc afirmatia ta initiala: `Dar daca le-ai spune ca esti crestin , cum ar reactiona . Poti sa fii sigur ca te taie bucati si te pun la saramura.`

   Pur si simplu nu ai demonstrat deloc asa ceva. Chiar si victimele invocate de tine… erau persoane cu activitati mult mai importante si provocatoare, in opinia agresorilor, decat simplul fapt de a declara ca esti crestin.

   Uite, iti propun o sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_india#Conflicts
   In India, 2.3% din populatie sunt crestini, 30 milioane de oameni! Mai multi decat populatia Romaniei…
   3-4% din populatia Chinei sunt crestini, alte 60 de milioane de oameni.
   Tu cate victime mi-ai aratat?

   `Te rog sa-mi arati si mie cati crestini omoara pe cei de alte religii !!!`
   Asta este penibil. Uite-te doar la razboaiele din Iraq, Afghanistan etc.
   De cruciade si colonialism vad ca ai uitat. Zeci de milioane de victime! Insa tot dai cu cateva zeci de misionari batuti…

   • crip71 said

    bine , bine , si acuma ce vrei , sa ma duc in India si sa fac cercetari la fiecare caz in parte . Acolo scrie clar , ca pentru religia lor sunt agresati . Vrei sa-ti dau mai multe exemple , nici o problema , insa nu are rost sa-ti umplu blogul numai cu asa ceva .
    Tu idealizezi India , insa eu te inteleg , ca am trecut prin asa ceva .
    Ce treaba are Hristos cu cruciadele , colonialismul , Irakul , etc. , acolo e POLITICA pura , interese economice , etc. Cand Hristos i-a trimis pe apostoli la propovaduit in lume nu Le-a zis sa faca razboaie . Cu asta se ocupa Mohamed , Vishnu , Krishna .
    Apropo de cruciade , cei mai multi care au suferit din cauza lor au fost Bizantinii care erau ortodocsi .

  • Adi said

   Vai… ce observatie deosebita: articole scrise, pe situri de propaganda crestina… despre crestini ca au fost agresati… pentru ca sunt crestini!
   Sunt impresionat pana la lacrimi… ce mai era daca aduceai articole scrise de musulmani ca crestinii sunt persecutati!
   Tot felul de oameni sunt persecutati, in toate tarile din lume, pentru tot felul de lucruri, de la religie, teorii stiintifice, orietnare sexuala, statut socio-economic, etnie…pana la fotbal!
   Tu ai facut o afirmatie si astept sa o argumentezi cu seriozitate… doar nu vrei sa imi spui: du-te in India si vezi ca asa o sa se intample!

   Eu idealizez f putin India… si o fac ca reactie la realitatea dezastruoasa a `tarilor crestine`.
   Ceea ce idealizez, ai putea exagera ca merg pana la divinizare, este filosofia indiana antica, vedica.

   `Ce treaba are Hristos cu cruciadele?` N-am zis ca Iisus ar avea vreo legatura cu cruciadele, ci doar am raspuns la intrebarea ta anterioara: `Te rog sa-mi arati si mie cati crestini omoara pe cei de alte religii !!!`

   Cu ce se ocupa Mohamed , Vishnu , Krishna?

   De fapt, cel mai mult au avut de suferit evreii, care intamplator nu erau f entuziasti de `eliberatori`. Bizantinii au avut de suferit din partea catolicilor :))))

 31. crip71 said

  Din cate imi aduc aminte catolicii au facut cruciadele .
  Evrei nu mai erau in Tara Sfanta de multe sute de ani , iar daca or mai fi fost cativa , numarul lor e nesemnificativ , as ca ies din discutie.
  Domnii Mohamed , Krishna se ocupau cu Razboaiele . Cand se plictiseau de tuns oi si muls vaci , mai dadeau cate o tura prin tinuturi la casapit oameni .
  Crestinii totdeauna au fost toleranti cu paganii . As putea spune ca mai aprigi au fost cu ereticii . Crestinul a stiut ca religia lui este descoperita de Dumnezeu si nu poate fi inteleasa rational , pentru ca el insusi a experimentat acest lucru . Ca unii conducatori de-ai crestinilor s-au lacomit si au pornit razboaie impotriva altor popoare nu este vina religiei . Astea-s chestiuni personale .
  Eu cand ma refer la crestini am in vedere numai ortodocsii , ca ereticii , (incepand de la catolici ), sunt rataciti mai mult sau mai putin , ceea ce a dus la nenumarate actiuni aberante.
  Faptul ca sunt scrise pe situri crestine nu este o dovada ca nu sunt si adevarate .

  • Adi said

   Dar unde si cum au plecat toti evreii?
   In 1099, The Fatimid ruler expelled the native Christian population before Jerusalem was conquered by the Crusaders, who massacred most of its Muslim and Jewish inhabitants when they took the solidly defended city by assault, after a period of siege; later the Crusaders created the Kingdom of Jerusalem. By early June 1099 Jerusalem’s population had declined from 70,000 to less than 30,000. http://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem#Middle_Ages
   Vezi ca si Mircea cel Batran a participat la cruciade! Si cu siguranta ca nu era singurul lider ortodox…
   La cate razboaie a participat Krishna?
   Si, chiar si in cazul lui Mahomed, cum iti poti permite sa afirmi ca `se ocupau cu Razboaiele`?
   Moise, David si ailalti profeti biblici se ocupau cu razboaiele.

   `As putea spune ca mai aprigi au fost cu ereticii`
   Asta e o calitate?

   `Ca unii conducatori de-ai crestinilor s-au lacomit si au pornit razboaie impotriva altor popoare nu este vina religiei `
   Iti reamintesc ca discutia a pornit de la afirmatia mea ca reincarnarea nu e dogma si nu te omoara nimeni daca nu crezi in reincarnare.
   La care tu ai replicat: `Dar daca le-ai spune ca esti crestin , cum ar reactiona . Poti sa fii sigur ca te taie bucati si te pun la saramura.`
   Si, acum, in fata ilustrarii violentelor comise de crestini, exact pe baza dogmelor, cu care `paganii` nu erau de acord… care este pozitia ta?

   `Faptul ca sunt scrise pe situri crestine nu este o dovada ca nu sunt si adevarate `
   N-am zis ca nu ar fi adevarate, ci ca sunt suspecte de a fi irelevante. Si nu neaparat faptul din cauza autorilor lor, ci din cauza faptului ca le-ai colectat tu la gramada, sa para multe🙂

   `Eu cand ma refer la crestini am in vedere numai ortodocsii`
   Bine ca nu te referi numai la tine si cunostintele tale!
   Vrei sa deschidem o discutie separata despre `moralitatea la romani`?

 32. crip71 said

  Moise si David au fost oameni asemeni lui Mohamed si Krishna , Hristos este Altceva.
  El a spus ” mila voiesc , iar nu jertfa.

  Mircea cel batran …. hai fii serios si nu mai exagera …. cruciadE , adica la toate opt ? Si el era printre cele mai importante figuri …..
  Mircea cel Batran era si el de umplutura , ca daca nu il faceau cruciatii varza .

  e normal ca moralitatea la romani sa scada pentru ca dupa zeci de ani de comunism nici macar cinci la suta nu frecventeaza Biserica . Marea majoritate au amestecat crestinismul cu religiile asiatice , ceea ce a dus si mai mult la scaderea moralei .

  te rog sa ma luminezi si pe mine , pe baza caror dogme omoara crestinii , ca sa stiu ce sa-ti raspund

  • Adi said

   Tu chiar stii ceva despre Krishna sau repeti in mod obsesiv, ca sa ma iriti?
   Am remarcat tehnica asta la diversi `distinsi` interlocutori. Daca am vreo admiratie pt Krishna, e pt invatatura sa, eventual pt karisma sa exprimata in Mahabharata… nu pt persoana in sine.
   Faptul ca te apuci sa arunci cu noroi ma inoportuneaza asadar strict sub aspectul ca vbesti tampenii.

   In genere nu o sa ma contrazic cu tine asupra invataturii lui Iisus, deoarece si eu am aceleasi fapte in fata si doar unora dintre ele le acord alta interpretare. Ti-a parut cumva ca as fi formulat pana acum vreo acuzatie impotriva lui Iisus?
   Dar tu folosesti termeni impozanti ca `traditia Bisericii` sau `crestinism`… pe care le strecori prin asocierea cu Iisus.
   Dimpotriva… eu am adus critici strict asupra aspectelor divergente, unde aceste institutii merg in afara invataturii lui Iisus.

   Mircea cel Batran a participat doar la cruciadele la care a fost contemporan🙂 Am lasat loc ca ar fi fost mult mai multe forte militare ortodoxe decat el… dar nu ma pasioneaza atat de tare subiectul.
   Acuzatia era indreptata impotriva `crestinismului`… faptul ca ingustezi continuu definitia conceptului nu e foarte cinstit🙂

   Vlad Tepes a fost afectat de comunism?
   Faza asta cu `zeci de ani de comunism` e o mantra aproape magica… esti cumva legionar?
   Morala comunista e net superioara, prin rigurozitate si coerenta, celei crestine!

   `Marea majoritate au amestecat crestinismul cu religiile asiatice`
   ??
   Marea majoritate a cui?
   Si in ce consta si mai marea scadere a moralei?

   `pe baza caror dogme omoara crestinii`
   Pai colonialismul e in stransa legatura cu evanghelismul. `Paganii` nu trebuiau convertiti… chipurile, ca asa ar fi ordonat Iisus? (Ma refer aici ca Biserica ar fi interpretat ca Iisus ar fi recomandat asa ceva)
   Sunt convins ca consideri evanghelismul o indatorire…
   Cruciadele… in mare idem. Desigur, mai e si dogma cu `Tara Sfanta`

 33. crip71 said

  Biserica este una singura intemeiata de Iisus Hristos : Crestin Ortodoxa . Celelalte sunt imitatii proaste . Foarte proaste . Asa ca nu mai veni cu exemple proaste gen colonialism.

  Marea majoritate a crestinilor din ziua de azi nu mai au o credinta curata , ci mai degraba e un sincretism religios .
  Morala Evangheliei nu se mai respecta , insa mai este loc de a merge in jos , inca nu am ajuns la fundul sacului , dar suntem aproape .

  Credeam ca idolul tau este Vlad Tepes . La cat de mult iti doresti sa omori lumea ca s-o faci mai buna .
  Eu am trait in comunism si stiu ce spun . Nu ti-ar strica sa fii putin mai intelept si sa nu mai spui astfel de neghiobii geniale. Macar atat ar fi trebuit sa stii ca intreaga filosofie comunist-atee era inspirata din crestinism.

  Mai dragutule , tu stii de ce au aparut calugarii in crestinism ? Pentru ca atunci cand au devenit religia licita , in Biserica s-au inmultit lupii cei rapitori . Iar cei ce vroiau sa urmeze invatatura lui Hristos pana la capat s-au vazut siliti sa abandoneze lumea si sa se adune in singuratate . Este cumplit de greu sa faci voia lui Hristos in valtoarea acestei lumi .Daca ai fi citit putina istorie bizantina , ai sti ca au fost chiar si regi care au lastat tronul pentru a se face monahi . Asa ca eu nu ma mir ca au existat institutii ce nu au facut voia Domnului .

  De unde sa stiu eu ca tu il admiri pe Krishna? Si te rog sa-mi arati cand am aruncat cu noroi in el.
  Insa cine e de admirat? Iisus Hristos care a dus o viata virtuasa peste puterile omenesti sau Krishna care a trait o viata normala pentru un print indian . A avut mii de femei , s-a luptat in razboaie, etc. Baiat asa de genial si sa crezi in legendele olimpului….pacat.

  • Adi said

   In primul rand, Iisus nu a infiintat nicio institutie care sa se asemenea macar cu Biserica Ortodoxa.
   Mai mult, si celelalte `imitatii proaste` au exact aceeasi pretentie ca si tine.
   Cand solicit cuiva sa argumenteze de ce el are dreptate si nu celalalt… mi se dau exemple de moaste…
   Asta este penibil!

   `cat de mult iti doresti sa omori lumea`
   Iar demonstrezi ca nu ai inteles nimic! Am zis eu undeva ca vreau sa moara cineva… cu atat mai mult, sa omor eu pe cineva? Faptul ca am identificat raul nu inseamna ca am afirmat ca omenirea trebuie sa moara.
   Evident, ar fi mai bine sa moara… dar a omori pe cineva nu este in niciun fel solutie.

   `intreaga filosofie comunist-atee era inspirata din crestinism`
   Nu cunosc in detaliu toate analele istoriei, dar n-am nimic impotriva afirmatiei. In fond, comunismul e o ideologie care a izvorat din tari eminamente crestine, prin urmare nu putea sa fie independenta de backgroundul cultural.
   As putea insa observa ca comunistii au perfectionat morala arhaica crestina… eliminand imbecilitati gen `sa nu faci nimic duminica`

   Nu stiu exact asupra carui punct ai adus calugarii in discutie. Dar repet cat de penibil este, cand intreb de `crestinism`, sa restrangi atat de mult aria de definitie (incat probabil sa nu te includa nici macar pe tine) la niste calugari care traiesc in munti sau sfinti de acu nush cate secole!
   N-am zis nimic in legatura cu acestia, ci cu `grosul` crestinismului. Asa cum cand zici ca americanii sunt prosti, nu te referi exclusiv la Obama.

   `Si te rog sa-mi arati cand am aruncat cu noroi in el.`
   `Domnii Mohamed , Krishna se ocupau cu Razboaiele`
   Apoi nu vad ce legatura are admiratia fata de Krishna cu admiratia fata de Iisus?
   Nu il admir pe Krishna pt viata sa normala de print indian, ci pt invatatura sa.
   La fel cum nici pe Iisus nu il admir pt cariera de tamplar.
   `legendele olimpului` Inainte sa faci mistouri de factura ateista, ar trebui sa te intrebi de ce au scris popoarele legende…

 34. Automoto1 said

  Great delivery. Great arguments. Keep up the amazing work.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: