Adi's Blog

Cel mai genial blog

Atheists have significantly more suicide attempts and more first-degree relatives who committed suicide than subjects who endorsed a religious affiliation

Posted by Adi pe Aprilie 17, 2011

Subjects with no religious affiliation perceive fewer reasons for living, have more lifetime impulsivity, aggression, and past substance use disorder. Sursa

38 Răspunsuri to “Atheists have significantly more suicide attempts and more first-degree relatives who committed suicide than subjects who endorsed a religious affiliation”

 1. Alex said

  Citat din articol:
  After other factors were controlled, it was found that greater moral objections to suicide and lower aggression level in religiously affiliated subjects may function as protective factors against suicide attempts.

  Mă îndoiesc că a contestat vreodată cineva efectele ciudate ale fricii de un prieten imaginar.🙂
  În plus se analizează doar persoanele cu probleme fără a măsura câți ajung să le aibă, procentual, în comparație cu grupul din care fac parte.

  În schimb se poate face o altă comparație. Asta:
  http://www.holysmoke.org/icr-pri.htm

  Deci inventarea unui zeu îi face pe unii să le fie frică să se sinucidă, dar au mult mai puține probleme cu agresarea celor din jurul lor.

  • Adi said

   Nu stiu daca intentia ta era sa faci apologia sinuciderii🙂
   Am gasit raspunsul optim fazei cu puscariile: ateistii prinsi se declara crestini ca sa faca paguba imaginii religiei :)))

   • Alex said

    Doar un creștin adevărat s-ar putea gândi la o astfel de apologie. Doar voi ați inventat și iadul nu? Valorile morale vă sunt complet amețite.

    Și faza cu declaratul religiei merge și pentru sinucigașii ăia din studiul pe care l-ai citat. Doar că ei au făcut-o de frică să nu fie judecați prea aspru de cei din jurul lor.🙂

  • Adi said

   Nu stiu cu cine vorbesti cu `va`… probabil prieteni imaginari?🙂
   Nu stiu daca esti familiarizat cu scrierile lui Sartre si Nietzsche, ateisti adevarati, care faceau apologia sinuciderii in operele lor!

   Nu stiu daca tu consideri ca ti-a reusit gluma cu `declaratul religiei`… de vreme ce e cam bizar sa iti declari religia dupa ce te-ai sinucis… chit ca ai contrazice prima ta afirmatie, ca `inventarea unui zeu îi face pe unii să le fie frică să se sinucidă`.

   • Alex said

    Stai liniștit, e evident că nu știi mult mai mult decât de ce am folosit „vă” acolo.
    Probabil te crezi singurul reprezentant al mitului creștin sau eventual singurul care are ceva de spus în privința lui.

    Și e hilar că tu crezi că ăia au făcut studiul cu subiecții morți.🙂

  • Adi said

   In primul rand, daca bunul simt ti-ar fi impus sa te informezi macar vizavi de profilul acestui blog, ai fi remarcat criticile pe care le aduc crestinismului… avansand fervent chiar solutia desfiintarii acestuia!

   • Alex said

    Nu cumva tu nu te consideri creștin ?
    Poți să înlocuiești „reprezentant al mitului creștin” cu „reprezentant al mitului preferat” în comentariul meu. Oricum considerarea unui mit ca parte a realității nu poate decât să-ți amețească valorile morale.

    Și ce este în al doilea rând ?🙂

  • Adi said

   Urasc de moarte crestinismul!
   Intre altele, pt faptul ca a facut panarama din invatatura lui Iisus. Ma consider mult mai fidel acesteia decat oricine care se pretinde crestin.
   Nu stiu ce te face sa crezi ca eu as reprezenta sau crede in vreun mit.
   Mitologia este o modalitate artistica de reprezentare a profunzimii intelegerii realitatii a unor oameni dintr-o perioada veche, intr-un mod care nu ne mai este accesibil astazi.

   • Alex said

    Tu poți purta o discuție pe un subiect fără să deviezi în bălării?

    Încercai să arăți un efect pozitiv al religiei dar ți-a scăpat imaginea întreagă realizată de acel studiu. În plus sunt convins că nu versiunea ta de creștinism ( pentru că asta ești în cele din urmă ) a avut efecte asupra subiecților lui.

  • Adi said

   Eu sunt budist de fapt🙂
   Ai putea specula ca o atitudine fata de viata, ancorata in transcendental, absolut, infinit, iti ofera o anumita forta de a trata viata… intr-un mod mai lejer. Mai mult, chiar, intr-un mod mai prolific, `mai optim`. In fond, daca ajungi sa fii coplesit de dificultati, chiar daca nu te sinucizi, atunci e un indiciu ca filosofia ta de viata e cam gaunoasa…
   Cred ca la modul asta trebuie interpretat rezultatul studiului, si nu simplist, religia iti ofera consolare si frica de moarte.

   • Alex said

    Da, tu ai putea încerca să faci asta, dar studiul arată altceva ( vezi citatul din primul meu comentariu ). Iar statistica aia din închisori nu-ți susține de loc punctul de vedere.

  • Adi said

   Cand spui ca `studiul arată altceva` nu spui ca studiul nu poate fi interpretat in sensul in care am facut-o eu… desi am senzatia ca vrei sa para ca spui astfel:)
   Nu gasesc statistica cu inchisorile relevanta. Sunt nenumarati factori care conduc oamenii la comportamente infractionale… religia nu are atata putere astazi. Corelatii din-astea poti face cu duiumul… pariu ca covarsitoarea majoritate a detinutilor sunt barbati?
   Are asta vreo forta de generalizare, incat sa rezulte ca toti barbatii sunt in vreun fel anume?

   • Alex said

    De fapt chiar asta am spus, că interpretarea pe care i-ai dat-o nu are logică.

    Iar statistica aia este relevantă în sensul că religia nu oferă sprijinul ăla pe care vrei tu să demonstrezi că îl oferă. Dacă plecăm de la premiza că în general oamenii se comportă asemănător ( tu susții chiar că ateii ar avea un comportament antisocial ) ar trebui ca teiștii, beneficiind de sprijin, să ajungă mai greu în belele.

  • Adi said

   Deci interpretarea mea a fost: o atitudine fata de viata, ancorata in transcendental, absolut, infinit, iti ofera o anumita forta de a trata viata… intr-un mod mai lejer. Mai mult, chiar, intr-un mod mai prolific, `mai optim`. In fond, daca ajungi sa fii coplesit de dificultati, chiar daca nu te sinucizi, atunci e un indiciu ca filosofia ta de viata e cam gaunoasa…
   Ce este gresit la ea?

   Desigur, religia, pe de o parte iti poate oferi acel sprijin. Nu sunt sigur daca religia, la modul cum e crestinismul in general perceput, chiar iti ofera ceva.
   Pe de alta parte, religia iti ofera, dar nu iti baga pe gat. Evident ca pot exista cazuri in care nici religia nu a putut fi de ajutor.
   Statistica recomandata de tine ilustreaza in primul rand ca in societate actioneaza factori mult mai puternici decat religia.

   Sunt nemultumit ca totusi ai o exprimare neatenta… eu am afirmat despre ateisti vizavi de moralitate, nu de comportament antisocial. Daca pornesti cu premisa ca moralitatea este impusa de societate, atunci sunt echivalente. Dar eu nu consider consumul social de droguri si itinerarea partenerilor de sex, la modul social… ca idealuri morale.

   • Alex said

    Consider că am încheiat discuția legată de studiu, că văd că nu vrei să recunoști că concluzia pe care ai vrut tu să o tragi nu este sugerată de el, ci de dorința ta de a vedea ceva bun în religie.

    Off-topic
    M-ai convins din nou că nu prea înțelegi termenii pe care-i folosești.
    Moralitatea se referă la comportamentul social, iar când tu faci afirmații negative legate de moralitatea ateilor, de fapt îi acuzi de comportament antisocial.
    Și chiar dacă ignor faptul că studiile sociale te contrazic ( divorturile, avorturile, sarcinile la fete tinere, … sunt dovedit mai scăzute în rândul ateilor decât în rândul reprezentanților celor mai mari religii și asta ți s-a mai spus cu link către studiile respective ) generalizările sunt ilogice.

  • Adi said

   Concluzia pe care am tras-o eu este in egala masura sugerată de studiu, cat si de dorința mea de a vedea ceva bun în religie. Imi pare nesincer sa ma acuzi cumva sub acest aspect, deoarece un blog este un mijloc de propaganda, jurnalism de opinie, nu strict de informare. Prin urmare, promovarea ideii beneficiilor religiei a preces folosirea studiului ca argument. Si nu invers: am dat intamplator peste studiu si prima concluzie pur obiectiva la care am ajuns a fost…

   Poti sa comentezi off-topic cat doresti. Nu exista restrictii la liberatea de exprimare pe acest blog🙂
   Repet: tu definesti moralitatea strict ca conformare la societate. In sens religios, moralitatea este mult mai complexa decat atat.
   Sinuciderea… comportament antisocial… cam la limita! Dpdv religios, sinuciderea nu este atat de importanta sub aspectul social, cat, desigur, privind lezarea sacrului vietii.
   Studiile sociale ce anume contrazic? Ti-am explicat ca studiile sociale invocate de tine ilustreaza ca exista factori mult mai importanti decat religia care determina comportamentul oamenilor. Esti de acord cu asta?

  • fastleppard said

   Ateii sunt niste oameni cu boala sufleteasca s-au spirituala . Ateii nu duc lipsa de inteligenta si nici de simti critic – dar sunt limitati in a intelege ca defapt noi avem doua firi – una spirituala si una materiala sau umana . Practic ateii se amagesc singuri si se se afunda in intuneric .
   Din cauza ignorantei si nelegiuirii lor ei vor pierde totul .
   Alex tu ai o spihologie tipica zeitgaist – parizez ca acel documentar antihrist , tia spalat si tie bine creierul .
   Si eu eram s acad in plasa acelor informatii siropoase si gustoase cu lux de amanunte – dar din fericire false .
   Daca tu poti sa spui ca crestinismul este un mit – automat trebuie sa ii desfintezi si pe romani – si pe eleni, si pe macedoni – si pe celti inclusiv si pe daci si geti – nu mai spun de popoarele arabe dinspre Siria , Iudea , babilon si multe alte cetati ce erau in acea perioada . Ca sa desfintezi un asmenea mit trebuie desfintat cam tot ce am enumerat eu .
   Pentru ca apostolul Andrei ia crestinat pe daci si pe celti , Pavel ia crestinat pe romani, greci , macedoni , si pe o mica parte din evrei , si la fel au facut si ceilati apostoli .

   • Alex said

    Fastleppard este un om cu boală sufletească s-au spirituală. El nu duce lipsă de inteligență și nici de simț critic dar este limitat în a înțelege că prostiile debitate de el nu au nici o legătură cu realitatea. Practic el se amăgește singur sperând să fie salvat de un prieten imaginar dintr-un întuneric pe care și l-a generat singur trăgând perdeaua visatului cu ochii deschiși peste orice idee care i-ar putea afecta chiar și în cea mai mică măsură speranța că este o ființă superioară care comunică cu un prieten imaginar, acesta din urmă chiar și răspunzându-i.

    În ce privește diagnosticele lui oferite pe Internet pentru un necunoscut, doar pe baza poveștilor cu care a fost spălat pe creieraș de când era în scutece, nu pot decât să mă amuze. Doar un nebun poate susține că pentru că New York-ul există Omul Paianjen nu este doar un mit. Și acel nebun vrea să fie și luat în serios. Sunt convins că el crede și că Moș Crăciun există, și că Zâna Măseluță i-a îngrijit dantura, și că Zeus arunca fulgere de pe Olimp ( altfel i-am desființa pe greci, nu ? ), …. și lista poate continua.

    Și dacă, printr-o extrem de mică șansă, el o să priceapă de ce nu crede celelalte mituri, poate o să mai aibă o șansă să priceapă de ce eu nu cred nici mitul lui preferat. Dar mă îndoiesc că asta o să se întâmple și o să vină cu pledoarii speciale ilogice și copilărești și o să se plângă că e luat peste picior.

    Hai să vedem dacă diagnosticul meu este confirmat de viitoarele postări ale marelui Fastleppard.🙂

 2. fastleppard said

  Am impresia ca esti o ramă s-au un peste ramas pe uscat . Si in primul rand nu e treaba ta ce visez eu , pentru ca la urma urmei numai eu pot sti daca e adevrat s-au nu , iar daca stau bine sa ma gandesc eu am de castigat in ambele sensuri spre deosebire de tine – daca e adevrat ce am vazut eu sunt in castig , iar daca nu e adevarat ce am vazut sunt in aceiasi situatie ca a ta – deci in ambele sensunri eu nu as pierde nimic , ba mai mult as fi in castig .

  Cu toate ca te dai mare istet si esti atat de precis in tot ce spui , sincer eu iti zic ca te compatimesc si ca te vad ca un suflet pierdut si nestiutor .
  Gndirea ta e indreptata strict spre gadirea materialista si nimic altceva – sa stii ca si eu ma distrez, si eu beau , si eu ma uit la filme, sculptez , desenzez – si cu toate ca fac lucrurile astea cu ce sunt atat de special daca nam suflet ?
  Sufletul este esenta si adevarul care se naste in om – sufletul este cel ce dobandeste virtuti si Duh Sfant – asta prin bunatate, respect si credinta sincera in Dumnezeu .
  Nu am ce vorbi cu tine despre spiritualitate pentru ca in materia de credinta si taine spirituale , esti prea redus si nu ai intelege multe chestii chiar daca ti-as explica .
  Nu merita sa mai explic nimanui ce comoara am descoperit eu si cat de important este Dumnezeu , pentru ca am tot explicat multora si degeaba – ori am fost conisderat nebun ori mi s-a spus ca exagerez sau ca visez .
  Nu conteaza ce stiu eu si ce pot eu sa fac , conteaza ce faci tu cu tine ?
  Uit-te la tine intai si apoi critica pe altul – you are in deep shit my friend , with your soul !

  Cat despre spider-man sau x-men sau alte rahaturi si exeple din benzi desenate , daca tu esti in stare sa compari niste plasmuieli ordinare create in sec 20 cu Iisus Hristos , care este indiscutabil cel mai deosebit om din istoria pamantului si cel mai brav – pentru ca el nu avea doar natura umana ci si cea Dumnezeiasca care era desavarsita in el si nu a fost in nimeni altul cum a fost in el , pentru ca el a fost fiul lui Dumnezeu . Eu tiam dat exemplele sfintilor apostoli ca sa iti dai seama pentru ce raavna si adevar si-au dat ei viata si au fost in stare sa isi paraseaca familiile – sotiile copii ca sa se duca de nebuni in lume sa propovaduiasca evanghelia – ce pret de pe pamant la acea vreme ar fi fost atat de mare incat sa ii indrume pe niste oameni in asemena incercari care intreceau viatanormala a oricarui om de pe pamant .
  Apstolii si-au dat viata pentru Hristos , oare de ce – pentru un vis sau pentru un mit?
  Crede-ma ca niste evrei nu ar pleca de la casa si potolul lor pentru nimic . Un evreu ar sta le el acasa cu camataria sa si cu afacerile lui – nu ar pleca in lume de nebun pentru nimic – dar acesti evrei au fost determinati de ceva mareti si tineau cu dintii si cu viata de acest lucru – peste tot pe unde au fost ei – si inca si mai important etse ca nu mai aveau obiceiurile native evreiesti – erau total schimbati din cauza Duhului Sfant care era in ei – bani nu mai cereau , faceri nu mai afceau erau niste oameni cu o gandire superioara si vorbeau toate dialectele si limbile din zonele pe care le parcurgeau .

  Mai invata fatarnicu-le si nu te mai pune cu mine la astfel de discutii pentru ca nu poti rasturna un adevar si nu poti sa mil scoti din inima .
  Tu uit-te la tine si fa-ti bine tie intai si apoi gandeste-te si la altii daca au probleme sau nu .

  • Alex said

   Deci nu-ți prea priește la stomac când ți se răspunde cu aceeași monedă. Mă așteptam și mă bucur că ai confirmat suspiciunea mea că nu ești capabil decât de pledoarii speciale ilogice și copilărești.

   Mă lasă rece invecticele debitate de un spălat pe creieraș care crede că are de câștigat dacă ascultă orbește de niște mituri vechi de 2000 de ani. Eu îți sugerez să te duci să citești cu mai multă atenție poveștile din acel mit pentru că sunt multe aspecte care ți-au scăpat.

   Evident că nu pot să-ți scot din inimă nici o idee pentru că inima are un cu totul alt scop iar tu creierașul ți-l închizi când vine vorba de religie. Ești complet incapabil să porți o discuție pe tema asta altfel decât cu construcții ilogice, amenințări și să te bați în piept că nimic nu te va convinge de contrariul, fără să pricepi că asta este una din definițiile prostiei ( incapacitatea de a gândi pentru tine argumentele care ți se prezintă și luarea unei decizii înainte de a auzi ce are de spus partea opusă ).

   Și îți întorc sugestia ( că oricum văd că nu ai priceput care e faza cu Zâna Măseluță ) : uită-te la tine și încearcă să pricepi că eu nu am făcut altceva decât să îți răspund cu exact aceeși monedă cu care ai scris mătăluță. Dacă nu-ți place ce ai primit în schimb poate data viitoare încerci să-ți folosești un pic creierașul când îți postezi ideile învechite pe Internet.

   • fastleppard said

    Nu sunt un tip religios sunt un om credincios – este o diferenta creier de asutralopitec coborat din copac . Daca as fi fost religios ar fi trebuit sa iti vorbesc in termeni teologici, ar fi trebuit sa iti explic despre acatiste si matanii, as fi dat si cu tamaie si cu mir , dar nu fac lucrurile astea – nu ca m-as feri de ele dar mi se par inutile pentru stiinta si lucrurile pe care ni lea lasat Dumnezeu .
    Iar daca eu sunt invechitul – hai sa vedem ce nea oferit inoitul !
    In afara de faptul ca ai folosit aceiasi critica si ipocrizie pe care toti ateii o manifetsa de la zeitgaist incoace , nimic mai special .
    Nu zic ca nu esti destept – dar inteligenta ta nu are nici o legatura cu a demonstra daca Dumnezeu este fals sau adevrat .
    Iti zic inca o data – noi toti care il vom urma pe Hristos – vom fi huliti, vor rade de noi, ne vor face nebuni , unii chiar ne vor lua la bataioe pentru simplu fapt ca se simt ca niste maimute spuer vanoase si puternice in pumni , unii chiar ne vor omora .
    Hristos nea avertizat de riscurile pe care ni le vom asuma daca ii vom urma pe el si cuvantul lui – dar stii , marita tot riscul sa ajungi acolo unde este el .
    Inca o data iti spun tu nu ai sa intelegi nimica din ce iti spun eu – nu ca as fi eu destept si ca as avea o aroganta fata de tine , nu ! Ci pentru ca tu esti prea departe de cuvantul pe care eu l-am primit – problema ta e una spirituala , nu rationala .
    Si mie imi place sa gandesc logica , si logica e buna in viata – dar sunt lucruri care depasesc si loica si lumea asta perceputa cu ochii nostrii – unde logica nu mai are nici o valoare .
    Logica este aplicata pentru lucrurile pe care le cunoastem , este aplicata pentru lucrurile care au putut fi demonstrate – iar pentru lucrurile nedemosntrate nu iti face griji – au avut ei timp sa le ascunda de tine si de ochii multora – pentru ai tine in intuneric .
    Tu esti victima unui sistem bolnav – creat fortat asa – pentru a te indeparta de adevar – si crede-ma sunt unii in lumea asta acre beau aceiasi apa ca si tine , respira acelasi aer dar interesele lor este s afii tu supus orbeste fata de un sisitem care nu da rezultate ci te tine pe loc si in bezna .
    Ne intoarcem in evul mediu – cand papalitatea inchizitoare avea puterea si tinea in intuneric totul – asa e si acuma numai ca atunci s-au folosit de religie – acuma nu se mai folosec de religie ci s efolosesc de o pseudostiinta – nefolositoare bineinteles , ce tine omul in desertaciune si ignoranta .
    Alex eu nu vreau decat sa iti demosntrez un adevar – daca il accepti bine daca nu iarasi bine – cercteaza mai atent si ai sa aflii cum sta treaba .
    Iisus Hristos nu a indemnat la prostie , ba din contra a spus – cercetati totul si alegeti doar ce este bun – iar cu un mileniu jumate mai tarziu s-au trezit niste nemernici cu arfe de popa in catolicism, sa bage frica in oameni si sa ii tina in control spunand exact invers – crede si nu cerceta – exact invers fata de Iisus Hristos .
    Citeste cu atentie ce ace am scris si gandest-te bine ca nu sunt minciuni .
    Si eu stiu ce inseamna mafie si coruptie, si eu stiu ce inseamna politica asta care e dusa in ziua de azi pentru a amagi pe fraieri .
    Eu sunt un crestin ortodox – si recunosc ca am gasit si eu defecte multe in propria mea religie – dar asta nu ma poate face pe mine un acuzator si binganitor contra ei – pentru ca la urma urmei e o institutie ce a tinut poporul unit .

 3. Alex said

  Câteva întrebări:
  – De unde de altundeba decât din copac putea să coboare un asutralopitec ?
  – Când a fost ultima dată când ai fost bătut că îți urmezi mitul evreiesc ? Nu de alta dar ultima dată când am verificat România era o țară puternic religioasă și sunt mai multe șanse să ia bătaie un ateu decât un păcălici lingător de icoane ( nu că tu ai fi unul ).
  – De ce este zeul vostru atât de prost de nu poate să se exprime în așa fel încât să fie înțeles de toți oamenii ?
  – Cine sunt ăia care încearcă să te țină în întuneric ? Hai recunoaște că iubești teoriile conspiraționiste și îți face o deosebită plăcere să te simți persecutat.
  – Care e pseudo-știința aia folosită de papalitate și de unde știi mătăluță de ea ?
  – Când a fost ultima dată când ai citit cu adevărat biblia ? Cum explici contradicțiile din ea ? Sau nu le-ai remarcat ? Cum explici imoralitatea din ea ? Sau nici pe aia n-ai remarcat-o ?
  – De ce are valoare faptul că religia a ținut poporul unit ? L-a făcut mai ușor de controlat, mai ușor de îndobitocit, mai ușor de manipulat. Și este în continuare la fel.
  – De ce nu aplici tu învățămintele alea creștine dar te aștepți să o fac eu ? Tu ai început ( și continuat ) cu atacuri la persoană deși chipurile religia vă învață să întoarceți și celălat obraz.
  – De ce crezi tu că deții adevărul când nici măcar nu ai studiat complet propriat ta religie, ce să mai zic de concepțiile altor religii și/sau cele atee în privința asta ?

  Sunt convins că nu ai nici măcar un singur răspuns logic la toate întrebările astea.
  Tu vrei să mă convingi de o chestie pe care chiar și tu o crezi doar parțial. Penibil.

  • fastleppard said

   Vai de gandirea si intelegera ta . Am sa iti raspund la toate intrebarile .
   In primul rand papalitatea nu are nici o legatura acuma in prezent cu lucrarea liderilor magnati – ce conduc lumea economic si financiar . Papalitatea a avut rolul si puterea ei la vrema sa , iar acuma in prezent lucrurile stau altfel – si sunt mult mai bine puse la punct din punct de vedere a manipularii si a confuziei maselor de oameni .
   Vaticanul opereaza in alianta destul de secreta cu – mosadul Isarelian , cu Cia de la americani si cu unele societati finantate si create de catre liderii magnati ce conduc lumea prin petrol si o restrang prin embargou cand e necesar . Numai un cretin si un ignorant fara creier si fara capacitatea de a discerne si a cerne informatia nu poate intelege asa ceva si sare repede – hopa teoria conspiratiei . S-au invatat toti imbecilii sa spuna doua civinte – teoria cosnpiratiei !
   Mitul de care vorbesti nu este evreiesc – se trage din acea zona intradevar dar nu are nici o legatura cu jidanii sionului .
   Iisus Hristos a adus invatatura de la el – nu mai exista la iudei o astfel d einvatatura inainte de el si nici dupa el evreii nu au mai avut vreao revelatie pentru ca s-au imprastiat in anul 70 dupa Hristos , dupa prigoana romanilor, darmarea cetatii si isgonirea lor prin .

   1.Era o figura de stil faza cu australopitecul , dar poate ca inteligenta ta enorma si sclipitoare nu mai poate procesa asa ceva .

   2. Inca o data iti spun – eu nu urmez un mit evreiesc . Miturile evreiesti sunt cu sutele in vechiul testament si sunt exemple peste exemple dar nu stau acuma sa le enumar . Eu sunt crestin si urmez strict invataturile evanghelice si epistolele din noul tesrament . Am mai studiat cei drept si multe dintre scrierile apocrife printre care mai sunt si cetava evanghelii necanonizate .
   Romania a fost o tara religioasa , poate ami e si acum intr-o anumita masura – dar tineretul e dus cu pluta in ziua de azi si ignorant si a inceput usor usor sa se duca catre alte porcarii de sectarisme si ideologii ateiste .
   De la un crestin adevrat nu o sa iei bataie niciodata crede-ma , ala care te va batea si va spune ca e crestin iti spun eu ca e un mincinos si un ipocrit – si e crestin doar cu numele dar cu sufletul e un fatarnic .

   3. Nu inteleg de ce ar fi Dumnezeul in care cred eu atat de prost – cand el indeamna la cercetare si la curaj – sa nu aveti frica . Eu nu inteleg ce speudoevanghelii ai citit tu , prbabil ai citit carti talmacite de catre jidani sau de atei , special pentru a distruge cuvantul Domnului .
   Eu nu am o parere buna deloc despre evrei si nici nu pup in cur stilul si sistemul lor . Iisus a fost conisderat dusman de catre ei pentru ca erau prea rai , cruzi, vicleni, si ianpoiati s aconceapa o viata superioara si morala pe care Hristos lea aratat-o . Tocmai daia au ramas asa cum au ramas si au avut soarta pe care au avut-o cu imprastierea si desfintare lor ca neam si popor atata timp .
   Si revenind la subiect Iisus Hristos nu indemna la prostie , inca o data iti zic toate aceste minciuni si rahaturi sunt facute de catre dogmaticii evului mediu , ce au mintit impotriva cunvantului Domnului , iar din dragoste si ravna pe care Hristos a transmis-o eu au stricat absolut tot .
   Hristos chiar spune – pana la sfarsitul vacului acesta eu voi fi cu voi caci eu sunt lumina si adevarul , iar dupa ce eu nu voi mai fi va veni intunericul – intunericul repreinta perioada de decadere a credintei si a faleslor dogme ce au urmat dupa el .
   Inca o data uite ce spune Apostolul Ioan – Ioan 1 ( 4:1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14)
   1. Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.
   2. În aceasta să cunoaşteţi duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturiseşte că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu.
   3. Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume.
   4. Voi, copii, sunteţi din Dumnezeu şi i-aţi biruit pe acei prooroci, căci mai mare este Cel ce e în voi, decât cel ce este în lume.
   5. Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume şi lumea îi ascultă.
   6. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaşte pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaştem Duhul adevărului şi duhul rătăcirii.
   7. Iubiţilor, să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu.
   8. Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire.
   9. Întru aceasta s-a arătat dragostea lui Dumnezeu către noi, că pe Fiul Său cel Unul Născut L-a trimis Dumnezeu în lume, ca prin El viaţă să avem.
   10. În aceasta este dragostea, nu fiindcă noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindcă El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.
   11. Iubiţilor, dacă Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, şi noi datori suntem să ne iubim unul pe altul.
   12. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu rămâne întru noi şi dragostea Lui în noi este desăvârşită.
   13. Din aceasta cunoaştem că rămânem în El şi El întru noi, fiindcă ne-a dat din Duhul Său.
   14. Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul, Mântuitor al lumii.
   15. Cine mărturiseşte că Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne întru el şi el în Dumnezeu.
   16. Şi noi am cunoscut şi am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el.
   17. Întru aceasta a fost desăvârşită iubirea Lui faţă de noi, ca să avem îndrăznire în ziua judecăţii, fiindcă precum este Acela, aşa suntem şi noi, în lumea aceasta.
   18. În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârşită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârşit în iubire.

   4.Persecutati suntem toti inevitabil – pentru ca cine are ochi sa vada va vedea adevrul si mizeria ce se naste in acesta lume care traim .
   M-am saturat de teoria conspiratiei si nu merg pe asa ceva – eu merg pe lucruri bine cercetate si pe chestii obiective care le-am seziat personal – In primul rand ca uit-te la situatia in care este lumea la ora actuala – cu sumedenia de informatii eronate si false pe carea leao ofera mass media si tv-ul – numai prostii si inapoiatii ar putea crede ce spune tv-ul si marioneta ce e pusa sa vorbeasca la tv – totul e un circ daca stai bine sa te gandesti .
   Tu esti prea mic si nici nu iti dai seama ca cei ce au banulin aceatsa lume sunt stapani si pot afce ce vor – de la razboiae si crize, pana la anihilare totala a maselor de oameni . Tu nu ai idee defapt in ce lume traiesti si crezi ca peste tine ar fis niste oameni cu doctorate sua cu masterate – aceste chetsii sunt inutile pentru cei ce conduc lumea pentru ca ei dicteaza orice schimbare si revolutie in lume prin pueterea banului – cu banul faci orice pentru ca e tentatnt .

   5. Contradictiile biblice – chiar aici am vrut sa ajung .
   Pai contradictii sunt cu sutele mai ales daca e sa compari cea ce e in vechiul testament cu noul testament – chiar apar mari contradictii si chestii acre duc la sminteala si nebunie .
   Dar trebuie sa cercetezi totul cu mare atentie si grija . Vechiul testament este o sumedenie d eritualuri slabatice imprumutate de evrei de la diferite popoare ce i-au influentat dealungul istoriei – pentru ca poporul asta a fost navalit de diferite natii cu diferite culte si obiceiuri – in special Sumerul, Bbilonul ,Egiptul si tot asa . Evreii erau practic politeisti in esenta , isi faceau idoli, curveau, se imbatau, si voiau mereu razbunare si razvratire pentru ca aveau o ura fata de celelate neamuri .
   Ei au visat mereu la un Mesia Distrugator si nimicitor , care ii va ridica pe ei ca popor si va distruge celelate neamuri – acest mesia era practic creat de spihologiasi ideologia lor salbatica si plina de ura .
   Au avut printre ei proroci alesi care sa ii indrume si sa le spuna ca un SIngur Dumnezeu este cel adevrat si bun si ceilalti sunt niste idoli si niste talhari si hoti .
   Prorocii mereu au incercat sa arte acestui popor adevarl dar ei au fost mereu caposi, iubitori de avutie, de distractii si desfatari si mai putin iubitori de Dumnezeu . Au devenit cu timpul fatarnici dupa ce s-au proclamant monoteisti si ziceau ca au renutat la idoli si la porcariile ritualice , dar mai mult cu gura decat cu sufletul , adica cu buzele il slaveau pe Dumnezeu da cu inima tot la lucruri rele stateau .
   Acei proroci care ii indrumau ii si mustrau pe evrei in acelasi timp si le spunea ca sunt un popor nelegiuit si preacurvar – iar iudeii cand auzeau ca drept razbunare au inceput sa ia pietre si s aii omoare pe prorocii trimisi de Dumnezeu – iar in testamentele lor iudaice i-au trecut pe acesti proroci ca falsi – pentru a nu sti generatiile urmatoare ca ei au umplut viata de nelegiuire .
   Si asa au facut cu toti prorocii – i-au omorat – ia-au alungat si departat de patrie si asa mai departe .
   Apoi a urmat vremea cand trebuia sa se nasca mesia cel asteptat de ei – din cate prorocisera cei de dinainte omorati cu pietre – stiau de la acestia ca are sa vina un mesia dar dupa ideologia lor rea se asteptau la un tiran care sa zbuciume neamurile si sa le cante lor in struna – s-au inselat amarnic , pentru ca cel ce sa nascut la ei , avea cu totul alta misiune .
   Misiunea lui era sa indrepte acest popor si sa il duca spre adevar pentru ca niociodata ceilalti proroci nu reusise-ra , din caua nelegiuirii evreilor .
   Cand evreii au vazut ca Iisus vindeca orce boala si orice neputinta , si chiar inviaza si morti – ei nu puteau sa creada asa ceva – credeau ca e o poveste la fel cum si tu crezi ca e un mit .
   Iar unii farisei evrei cand au avzut unele minuni singura lor explicatie care la venit in minte a fost ca Iisus are drac , sau ca face vrajitorii – atat de prosti si incuiati erau si inima lor era inmuiata in nelegiuire .
   Contradictiile au aparut pentru ca au fost multi ce au incercat sa strice lucrarea Domnului din pofta de razbunare si invidie – mai ales la invidia si rautatea pe care o aveau evreii fata de primele comunitati de crestini formate .
   Iisus era un aducator al luminii – al iubirii si iertarii necondiionate . Lumea era obisnuita atunci sa mearga pe principiul – ochi pentru ochi, dintre pentru dinte , rana pentru rana .
   Exemlu – Evanghelia lui Matei – 5:21,22,23,24,25,26,28

   ,21. Aţi auzit că s-a zis celor de demult: „Să nu ucizi”; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.
   22. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.
   23. Deci, dacă îţi vei aduce darul tău la altar şi acolo îţi vei aduce aminte că fratele tău are ceva împotriva ta,
   24. Lasă darul tău acolo, înaintea altarului, şi mergi întâi şi împacă-te cu fratele tău şi apoi, venind, adu darul tău.
   25. Împacă-te cu pârâşul tău degrabă, până eşti cu el pe cale, ca nu cumva pârâşul să te dea judecătorului, şi judecătorul slujitorului şi să fii aruncat în temniţă.
   26. Adevărat grăiesc ţie: Nu vei ieşi de acolo, până ce nu vei fi dat cel de pe urmă ban.
   27. Aţi auzit că s-a zis celor de demult: „Să nu săvârşeşti adulter”.
   28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.

   33. Aţi auzit ce s-a zis celor de demult: „Să nu juri strâmb, ci să ţii înaintea Domnului jurămintele tale”.
   34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu,
   35. Nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat,
   36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru.
   37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.
   38. Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte”.
   39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.
   40. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.
   41. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.
   42. Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta.
   43. Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău”.
   44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,
   45. Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.

   6 . Toti domnitorii romani care au incercat sa tina piept otomanilor si popoarelor tatare, au facut-o pentru patrie si pentru un loc pentru care tu traiesti si existi acuma , dar au facut-o si pentru unitatea crestina caci asta era principalul factor sa se tina identitate aomului prin crestinism .
   Ar trebui sa fii mandru caci cretinismul tia tinut tara puternica atata vreme , acuma in prezent crestinismul la noi sa flescait si e slab , nici cuvant nu mai are in el nimic . E plin de tradatori .
   Tu nu faci decat sa contrazici doar ca sa fii diferit , dasta te contarzici cu mine . Eu am fost sincer cu tine si tu imi scoti ochii ca de ce nu tin acatiste si matanii sau sa dau cu tamaie – pentru ca nu e nevoie de ele baiete dasta nu le tin – nu ling icoane si nici nu stau sa fac plecaciuni la altar .
   Dumnezeu e in inima mea si in sufletul meu nu e in alta parte .

   7. Eu aplic invataturile crestine si incerc s afiu cat mai bun si sa ma depasesc in spiritualitate si constiinta – incerc sa ajut pe altii cu ce pot si cat pot , si am intosr obrazul de foarte multe ori , chiar nu ai tu idee ce isnemana sa intorci obrazul si sa suporti umilinte si badjocura .
   Eu am trecut prin aceste lucruri si probabil am sa mai trec , mai mult nu iti spun pentru ca sunt chestii perosnale si nu sunt la interogatoriu .
   Iar conceptiile altor religii leam studiat, si mi-au placut ca filosofii si gandire , dar din moment ce eu am comoara mea in inima si stiu cat de importanta e de ce sa ma scald in alte ape care pot fi sau nu inselatoare?
   Iar cu chestiile aste cu logica – tiam maiz is si eu cand gandesc si socializez fac deosebir si aplic logica pentru ca asa e normal – dar sunt si lucruri care depasesc logica si nu pot fi demosntrate asa de usor .
   Omul nu a ajusn inca la adevrata stiinta ,. daca azi un nebun de savant spune ca lumea a ajuns la apogeu in materie de stiinta manca rahat de nu se poate .

   • Alex said

    Vai de gandirea si intelegera ta.
    Asta venită de la un păcălici care nu poate specifica cum face diferența între zecile de alte mituri și cel pe care îl îmbrățișează este un compliment.

    Dar hai să vedem ce stupizenii ai mai debitat acum:
    1 – De fapt strălucita ta inteligență nu s-a prins că eram doar sarcastic. Ăsta e unul din efectele religie. Te iei atât de mult în serios că nu mai pricepi când te ia cineva peste picior ca urmare a lucrurilor stupide pe care le spui. Sau poate tu chiar ai crezut că stai de vorbă cu un asutralopitec, și atunci chiar ai nevoie de o vizită la un psihiatru.

    2 – Nu asta era întrebarea. E greu să urmezi un fir logic când nu vezi altceva decât roșu în fața ochilor când cineva face mișto de prostiile pe care le crezi.
    Poate vrei totuși să răspunzi la întrebare. Când ai luat ultima dată bătaie pentru că te-ai lăudat cu zeul tău impotent ?

    3 – Da. Nici eu nu înțeleg de ce e atât de prost. E bine că suntem de acord măcarîn unele privințe. Iar citatele alea din cartea voastră cu povești nu fac altceva decât să confirme încă o dată faptul că zeul e atât de prost că nu se poate exprima în așa fel încât să fie înțeles de toată lumea.

    4 – Habar nu ai ce înseamnă să fi persecutat, dar acesta e un alt efect al religiei : mărește numărul sado-masochiștilor care visează că suferă pentru o cauză nobilă.
    Și apoi teiștii se laudă că ei nu au nimic de pierdut prin credința lor. Își pierd viața concetrându-se pe căutarea unor motive de suferiță continuă.

    5 – În sfârșit un creștin onest. Majoritatea susțin că nu sunt contradicții în cartea voastră sfântă. Și uite așa ajungem iar la întrebarea 3. De ce e zeul așa de prost că n-a fost în stare să inspire un text clar și fără contradicții ?

    6 – Gargară de 2 bani. Toți domnitorii ăia au făcut-o de fapt pentru câștigul lor, exact la fel cum fac și guvernanții actuali. Diferența este că între timp mulți au fost mistificați și folosiți la manipularea și mai puternică a omului de rând. Au vrut putere și s-au luptat să o aibă cu orice preț. Dacă tu crezi că au făcut-o pentru tine nu mă mir că nu ai probleme în a crede tot felul de teorii ale conspirației.

    Dar m-a distrat cât de bine îți cunoști tu religia. Nu mă refeream la linsul iconelor când am spus că tu nu-i urmezi învățăturile, ci la întorsul celuilat obraz ( tu ai atacat sălabtic și ilogic ), la umilință ( tu te lauzi cu credința ta și ești mândru ca un cocoș cu cât de mult ai suferit pentru ea ), la a sta martor mincinos ( faci afirmații despre mine fără să mă cunoști și fără să ai nici o bază reală ), la ajutat pe toți cei care ți-o cer ( pun pariu că treci pe lângă cerșetori întorcând capul ), la iubitul dușmanilor ( vezi prostiile pe care le-ai debitat în primul post de aici ), … și cam la tot ce chipurile vă învață religia în privința interacțiunii cu cei din jur. Și apoi ai tupeul să spui despre alții că nu sunt adevărați creștini. Felicitări, nici tu nu ești unul.🙂

    7 – După cum ai reacționat la comentariile mele minți cu nerușinare și adaugi câteva argumente ilogice din viitor care te fac să te simți mai bine.
    Comoara despre care vorbești este doar o mocirlă ( cu câteva pietricele valoroase prin ea ) moștenită de la strămoși, de care te ții cu disperare. Ar fi excelent dacă ai putea să alegi doar părțile pozitive din moșternirea aia și să iei din prezent părțile lui pozitive.
    Uite Adi măcar încearcă să ia părțile care-i plac din mai multe religii. Tot e un pas înainte față de acceptarea oarbă a moștenirii primite de sute de ani de la niște inculți sălbatici și fără scrupule.

  • fastleppard said

   De fapt am stat de vorba cu un gibon , rectific nu cu un australopitec .
   Inteligentule spuneai ca eu nu inteleg ce formulezi tu dar de fapt tu esti mai rau ca mine – eu nu am zis ca Dumnezeul meu e prost si nici impotent . Am zis ca ,cum ar putea un Dumnezeu care indeamna la cercetare si bunatate sa fie prost , sub forma de exclamare am spus-o . Pentru ca stiu ca Dumnezeul meu nu e prost ci e superior gandirii umane .
   Pentru oameni intelepciunea lui Dumnezeu este o nebunie , pentru ca multora le este gresu sa se adapteze unui stil de viata superior si moral pe care Hristos la insamantat in inima credinciosilor .

   Unde am mintit eu ? De ce ma faci mincinos doar de draul contrazicerii . Am impresia ca doar la asta te pricepi sa contrazici pe cei ce te depasesc indiferent daca tu ai habar sau nu despre ce e vorba .
   Ce Dumnezeu imoral e Hristos ? Ce chestii imorale ai avzut tu la Hristos – tu amesteci sula cu prefectura – am specificat clar ca Hristos era unic in invatature si intelepciune si nu mai apare niecaieri in biblie in afara de evanghelii invatatura sa .
   Macar ai citit tot ce am scris eu , sau ai ales doar ce iti convine tie ca sa argumentezi si sa critici .

   Tu nu esti diferit deloc de iudei , in afara de faptul ca pretinizi ca gandesti modern si ca vezi totul dintr-o perspectiva noua – nu mai am cuvinte de uimirea intelepciunii tale – nu ai facut inca o data decat cea ce fac toti ateii dresati – nimic nou – ai dat-o cu faza de teoria conspiratiei de parca eu daca as avea banii casei Rostchild nu as putea domina planeta .

   Sunt crestin ortodox, pentru ca asa sunt botezat si asa am crescut – ce vrei sa imi demonstrezi ca as fi antireligia mea doar pentru faptul ca mi-am dat seama ca unele ritualuri sunt inutile pentru credinta in Dumnezeu . Dar am respect pentru unii preoti care chiar au harul vorbirii si al indemnarii spre adevar .
   Crestinismul ortodox e facut mamaliga la ora actuala nu mai are putere in cuvant si in mentinerea adevarului , pentru ca e plin de tradatori si de asa zisi farisei .
   Chiar daca ti-as explica nu ai intelege fiindca esti mort sufleteste si nu ai nici un fel de inclinatie spirituala – esti ca o masinarie alt ceva nu .

   Tu nu faci decat sa iti mentii intunericul in suflet si sa te afunzi si mai rau .
   Nu trebuie sa te cunosc prea mult – dupa tampeniile pe care le spui se vede ce fel de om esti si ce inclinatie si gandire ai .
   Nici nu trebuie sa ma crezi, eu stiu ce bine am facut altora, eu stiu cate am suportat, si Dumnezeu mie martor – toate la timpul lor .
   Eu am cernut informatia de fiecare data si nu am crezut un lucru orbeste – mereu am cerecetat credinta mea si am aflat esenta de care aveam nevoie .
   Cat despre Adi nu il baga pe el in discutie , oricum el este mult mai luminat decat tine si nici nu te poti compara cu el .
   Tu esti o rama arsa de soare fara evlavie si fara adevar – ideologia si gandirea ta este exact ce vor stapanii de la un om obedient si orb sa fie .

   Suferinta este necesara pentru suflet – caci sufletul tine de lumea spirituala si nu are nevoie de corp neaparat – iar suferinta este o nimica toata pentru un om carea aajuns la mare virtute .
   Aceia sunt oameni puternici si smeriti in Duh , si sunt superiori tie , caci ei vad viata sub alti ochi .
   Tu esti un materialist si un infumurat care se da mare ca toti ceilati atei ce incearca sa strice lucrarea Domnului .
   Toate la timpul lor – vom vedea cine va rade mai bine !
   Mai bine cerecteaza mai atent si revino la adevar – caci ai multe probleme cu sufletul – nu numai ca esti ateu dar esti si antihrist si ai o placere sadica dupa cum scrii in al insulta pe cel ce tia dat viata si crede-ma ca vei ajunge intr-o buna zi la el si va trebui sa ii dai explicatii .

   • Alex said

    De fapt am stat de vorba cu un gibon , rectific nu cu un australopitec .
    Ești așa de spălat pe creieraș că îți închipui că schimbând rasa de maimuță modifici cumva idea originală. Dar mulțumesc de confirmare d-le cre(ș)tin.🙂

    Unde am mintit eu ?
    Acolo unde ai f[cut afirmații despre mine fără să mă cunoști. Ți-am spus asta, dar roșu ăla din fața ochilor când vezi că cineva face mișto de zeul tău impotent nu ți-a permis să vezi asta.

    Tu nu esti diferit deloc de iudei
    Deci pe lângă creștinopat habotnic mai ești și rasist incult. Felicitări.

    Tu nu faci decat sa iti mentii intunericul in suflet si sa te afunzi si mai rau
    Ura nu-ți dă voie să gândești. Zeul tău te va judeca pentru asta.🙂
    Apropo, una din legile era creștine era să nu judeci pe alții. Bănuiesc că asta ți-a scăpat sau n-ai priceput-o.

    Cat despre Adi nu il baga pe el in discutie , oricum el este mult mai luminat decat tine si nici nu te poti compara cu el.
    Ar fi o prostie să mă compar cu un halterofil care crede că le știe pe toate.
    Îl comparam cu tine păcăliciule.

    Tu esti o rama arsa de soare fara evlavie si fara adevar
    Ca un adevărat creștin grăita-i. După creierașul tău atrofiat, ca urmare a nefolosirii îndelungate, era mai bine în Evul Mediu.

    Suferinta este necesara pentru suflet
    Cam la fel cum e necesară sarea la rană.🙂

    Tu esti un materialist si un infumurat care se da mare ca toti ceilati atei ce incearca sa strice lucrarea Domnului .
    Cartea voastră cu povești spune că zeul îți strică singur lucrarea. Nu da vina pe mine pentru incompetența lui.

    Toate la timpul lor – vom vedea cine va rade mai bine !
    Amenințare de om impotent care speră să-i rezolve altcineva problemele.
    Eu râd acum de tine și mă lasă rece prostiile pe care le debitezi. Îmi milă de cei din jurul tău.

    Mai bine cerecteaza mai atent si revino la adevar
    Nu ai recunoaște adevărul nici dacă te-ar mușca de fund.

    nu numai ca esti ateu dar esti si antihrist si ai o placere sadica dupa cum scrii in al insulta pe cel ce tia dat viata
    Sunt anti toți zeii, nu doar a fiului zeului tău impotent.

    si crede-ma ca vei ajunge intr-o buna zi la el si va trebui sa ii dai explicatii .
    În cazul ăsta o să-i spun că e vina lui că mi-a dat creier funcțional.
    Mă întreb ce o să faci tu când o să ajungi în fața lui Allah sau a lui Thor, sau poate Zeus sau alte sute de mii de zei inventați de oameni, mai ales că tu-i excluzi pe toți cu nerușinare și te închini doar celui mai impotent. În plus nici măcar de ăsta stupid pe care l-ai ales nu asculți.🙂

    Și cum văd că tot nu ai nimic de spus îți urez și ție genunchi înroșiți și spor la cazne în aștepatarea morții și îmi găsesc loc de pierdut vremea pe alte „meleaguri”.
    Adi probabil mă caută deja pe site-urile XXX că se pare că după părerea lui doar alea sunt de adulți.

    Îți doresc o viață cu cât mai multe neajunsuri ( doar asta îți dorești și tu, nu ? ).
    Și i-a vezi cum donezi și computerul de la care scrii ori o să ajungi la judecata aia a zeului tău să dai din colț în colț explicând de ce nu ai ajutat toți oamenii care ți-au cerut-o.🙂

  • Adi said

   Nu sunt halterofil!!

 4. fastleppard said

  Si cred ca esti si un mare sustinator al poponarilor – ca de obicei ateii se cam ciocanesc frumos cu poponarii – majoritatea ateilor sunt niste poponari .

  • Adi said

   Fast, as fi curios sa aflu anumite idei ale tale despre Kabbalah.

   • fastleppard said

    Ai vazut ce tupeu nesimtit are asta Alex sa te bage si pe tine in discutia mea cu el , fara nici un rost – asta chiar are arfe de drac .
    Pai am sa postez maine ceva despre Kabbalah , pentru ca cunosc si eu niste informatii dspre aceasta practica care stiu ca este folosita de ocultisti in general – se poate folosi si la bine si la rau – dar multi o folosesc in tainele raului satanic .

   • fastleppard said

    Stiu ca Kabbalah este un fel de cunoastere orala primita de la ingeri si asimilata de oameni . Oricum aceasta cunoastere poate contine orice, poate contine si informatii bune binefacatoare, poate contine si informatii false si distrugatoare .
    Mai stiu sigur ca adevratul mod in care a fost creata bomba nucleara este prin kabbalah – Ocultistii satanici au primit informatii de la ingerul Raziel , iar acesta lea dat formula ciocnirii atomului – el ia invatat aceasta cunoastere . Acestui inger i se mai spune si Ariel – daca te uiti pe punga de dero sau pe cutia de ariel ai sa observi niste cercuri suprapuse ce reprezinta electronii ce s einvart in jurul unui atom .

   • fastleppard said

    Cei ce conduc lumea sunt mana in mana cu acesti ocultisti – pentru ca marii magnati ii sponosrizeaza pe ocultisti .
    Ocultistii astia sunt inebuniti dupa simbolurile lor inclusiv dupa cele mistice si cele create de unele loji masonice .
    In general ei fiind sponsorizati de marii magnati isi pot permite sa isi imprastie simbolurile in orice corporatie si institutie finantata de catre magnati .
    Dasta daca ai ochi sa vezi vei decsoperi aproape la tot pasul simboluri oculte – pentru ca au inceput sa ia amploare chiar sub nasul nostru .
    Iar forma asta de dero Ariel , e chiar un exemplu fatis , si se laga atat de mult de stiinta numita Kabbalah pentru ca asa au si aflat de atomi si de manipularea lor . Ei stiu ca multa lume nu cunoaste aceste simboluri si isi permit pe orice produs facut de ei sa stanteze cate un simbol si o caracteristica ce reprezinta un simbol anume .
    Daca acest dero nu ar fi avut numele de Ariel – acele cercuri ale atomului nu ar fi avut nici o semnificatie oculta pentru ca acel simbol se folosetse si in fizica .
    Dar din moment ce se numeste Ariel aici vine intelepciunea si legatura kabbalistica .

 5. fastleppard said

  Numele ingerilor ce au luat contacte cu oamenii – cei 200 de ingeri rebeli – sefi capetenie a altor ingeri :

  Iată numele şefilor lor: Samyaza, şeful lor, Urakabarameel, Akibeel, Tamiel, Ramuel, Danel, Azkeel, Sarakmyal, Asael, Armers, Batraal, Anane, Zavebe, Samsaveel, Ertael, Turel, Yomyael, Arazeal. Aceştia erau şefii celor 200 de îngeri; şi restul erau toţi cu ei. 10. Şi ei şi-au ales fiecare câte o femeie, şi s-au apropiat de ele şi au convieţuit cu ele; şi ei le-au învăţat vrăjitorii, farmece şi însuşirile rădăcinilor şi arborilor. 11. Şi aceste femei au zămislit şi au născut uriaşi. 12. Statura lor era de 300 de coţi. Ei au înghiţit tot ce munca oamenilor poate să producă, şi n-a fost chip să fie săturaţi. 13. Atunci s-au întors împotriva oamenilor înşişi ca să-i mănânce. 14. Şi au început a se repezi la păsări, la dobitoace, la târâtoare şi la peşti, pentru a-şi potoli foamea cu carnea lor şi setea cu sângele lor. 15. Şi atunci pământul a murmurat împotriva celor răi.

  Vezi in afirmatiile de mai sus in acre se vorbea de contactul cu femeile oamenilor , aici tot o manifestare Kabalistica a fost . Lea invatat si insusirile arborilor si a radacinelor – tot prin comunicare orala .
  Asta sa intamplat inainte de marele potop .

  • Adi said

   Fast, am inteles care e faza cu evolutia de la politeism la monoteism!
   Toate religiile moderne isi au originea in politeism…. ar fi absurd sa pretindem astfel…
   DAR! Trebuie sa ne asumam barbatia spirituala sa raspundem la aceasta provocare… de ce?
   Oare, intr-adevar, strastrastramosii nostri erau atat de prosti, incat nu stiau suficient de bine de Dumnezeu… cum zic evolutionistii…
   Sau, mai degraba, ei stiau niste chestii pe care noi le ignoram si uitam azi, in mod deliberat?
   Fast, locul zeilor era in spatiu simbolic si timp sacru. Grecii aveau muntele Olimp, evreii Sinaiul, indienii Himalaya… insa zeii aia nu locuiau acolo, ci doar erau imaginati acolo… pt ca altfel nu era nimic de inteles. Locul conferea puterea de intelegere, insa timpul pe cea de sacru… faptele zeilor greci aveau loc intr-un timp primordial, cumva inglobat in `chaosul`, din care creatia avea sa apara… un fel de taram platonic, pe care oamenii sa se straduiasca sa il imite si atinga.
   Din oarece nefericire, monoteismul a inversat lucrurile… `zeii` monoteisti iau atitudine in istorie (Biblia, Koranul)… insa capata o oarece valenta de universalitate (se refera la toti oamenii). Avem si astazi indieni care se roaga lu Indra, dar care nu justifica ca faptele sale s-au datorit poruncilor acestor zei…
   Noi trebuie sa ne pastram calmul spiritual si integritatea intelectuala… intre cele 2 paradigme sa vedem Adevarul, `calea de mijloc`.

 6. fastleppard said

  Parca ai scos capul acuma din pestera . La tine a fi un om perfect si inteligent inseamna sa profiti de pe urma altora ? Si sa ii consideri pe cei slabi nefolositori si de aruncat la gunoi .
  Daca tu crezi ca un crestin nu este folositor in aceasta viata te inseli amarnic . In primul rand un crestin adevrat isi traieste viata pe acest pamant pentru a ajunge in final la virtute si la dobandirea duhului Sfant . Daca tu crezi un om ca e prost si naiv doar pentru ca acel om ajuta din inima si isi da viata pentru altii , inseamna ca tu chiar gandesti ca o maimuta paralitica si nu te duce capul .
  Din cate vad eu tu mergi pe linia aia cu cel mai tare il domina pe cel slab – legea junglei .
  Inainte sa stii ca Iisus era un Dumnezeu bun si moral , ziceai ca e un Dumnezeu imoral si rau care distruge . Acuma spui ca e un Dumnezeu prost si naiv doar pentru faptul ca e iertator si bland si iarta pe pacatosi .
  Tu faci acest lucru strict pentru a te contrazice – pentru ca decat asta stii . Un argument calumea nu am azuit de la tine decat cririca nefondata si infantila – tipica a unui ateu dresat de stapan .
  Nu sunt rasist cretinule – pentru ca nu am nimica impotriva , negrilor, chinezilor, indienilor , si a altor natii . Sunt doar impotriva anumitor evrei care fac rau si se vede pe ei, numai ca prostii nu sisi dau seama . Ei l-au rastignit si pe Iisus , ei au facut si criza din ziua de azi prin sistemul bancar pentru ca ei sunt stapanii bancilor si a intregului sistem economic .
  Mai gandeste si tu si mai ridica – te de la nivelul de maimuta la nivelul de oligofren macar .
  Tu iti imaginezi ca vad rosu in fata ochilor pentru ca asta ai vrea tu sa vezi la mine, dar nu e deloc asa . Ce ma supara la tine e stupiditatea si necredinta enorma pe care tio manifesti , in rest de ce as vedea rosu in fata ochilor?

  Despre viata si taina spirituala nu am ce sa vorbesc cu tine pentru ca tu esti mort sufleteste si traiesti doar pentru castig si faima . Asta te va duce la pierzanie totala a sufletului .
  Toata lumea isi doreste binele in aceasta lume , si e normal ca oricine sa se odihneasca si sa aiba o viata fericita . Dar nu ai cum sa ai o viata perfecta intr-o lume in care iti este pusa la taxa pana si ploaia care cade din cer . Taxe peste taxe, criza, foamete, boli, inegalitate, incest, pedofilie, homosexualitate, si tot felul de probleme si degenerari sunt in aceasta lume , care nu este deloc perfecta .
  De ce crezi ca multi oameni tind spre mai bine, pentru ca in aceasta lume nu il vor avea niciodata – e o lume condamnatat pentru majoritatea, si perfecta pentru cativa umflati cu arfe de stapanitori .
  Ce drept egal are cel ce tremura de foame si de frig , pe langa unul care are totul si creaza si razboi si genocid in masa ?
  Ce drept egal are omul normal de pe strada cu familie si copii pe langa homosexualul din ziua de azi care are toate drepturile si faima sustinuta dins pate de catre globalisti – hai sa ne facem toti poponari , pentru ca in ziua de azi ai succes deplin .
  Ce drept egal au milioanele de oameni care muncesc pe un salariu mizer si nu mai au timp nici macar de propria lor viata muncind pentru supravietuire intr-o tara ca a noastra ?
  Ma doare udneva de ideologia voastra distrugatoare si fara Dumnezeu , caci voi va distrugeti pe boi si pe altii din anturajul si viata voastra – sufleteste .

  • Adi said

   Fast, cheia `misterului` este cumva in a discrimina intre actiunile deliberate si cele implicite. A trai in aceasta lume a schimbarii perpetue inseamna a actiona. Nu poti sa te opui schimbarii, deoarece chiar si aceasta inseamna tot a actiona. Deci nu exista inactiune in mod absolut in lumea relativa. Nu ai de ce te ancora, deci trebuie sa plutesti.
   Flow with the Tao. Actiunile intentionale determina karma. Dorinta implica actiune, actiunea implica consecinte, consecintele se intorc la dorinta.
   In BG, Krishna ilustreaza ca solutia este sa actionezi perfect detasat de a urmari consecintele, deci, practic, a actiona natural, ca si cum respiri. Nu respiri constient de faptul ca trebuie sa inhalezi oxigen, ci se intampla `de la sine`. La fel si cu crescutul parului…
   Asta inseamna detasare, eliberare, constiinta Universala. Tot ceea ce faci deliberat faci din egoism, din calitatea de `Eu`. Daca faci totul natural, flow with the Tao, atunci devii constiinta intregului Univers.

   • fastleppard said

    Aici i-am raspuns lui Alex . Inganfatului care le stie pe toate si se pisa pe orice zeitate . El crede ca Zeus sau Hercule daca a fost consacrat in legendele olimpului poate fi la fel de usor comparat cu Iisus Hristos, care chiar a fost un personaj real si care a schimbat lumea .
    Eu inteleg echilibrul de care vorbesti , dar omul a inceput sa uite de Dumnezeu si de importanta lui .
    Am rasfoit azi apocalipsa si am inteles ce se intampla cu adevrat in lume pentru ca lumea e pacatoasa .
    Curva babilonului de care se vorbeste in apocalipsa este defapt toata unitatea asta ecumenica care va fi facuta, dar care va fi distrusa de catre fiara la un moment dat , fiara fiind – duhul inselaciunii care zace in stapanitorii lumii .

    15. Şi împăraţii pământului şi domnii şi căpeteniile oştilor şi bogaţii şi cei puternici şi toţi robii şi toţi slobozii s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor,
    16. Strigând munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi şi ne ascundeţi pe noi de faţa Celui ce şade pe tron şi de mânia Mielului;
    9. După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic.
    10. Şi mulţimea striga cu glas mare, zicând: Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care şade pe tron, şi de la Mielul.
    11. Şi toţi îngerii stăteau împrejurul tronului bătrânilor şi al celor patru fiinţe, şi au căzut înaintea tronului pe feţele lor şi s-au închinat lui Dumnezeu,
    12. Zicând: Amin! Binecuvântarea şi slava şi înţelepciunea şi mulţumirea şi cinstea şi puterea şi tăria fie Dumnezeului nostru, în vecii vecilor. Amin!
    13. Iar unul dintre bătrâni a deschis gura şi mi-a zis: Aceştia care sunt îmbrăcaţi în veşminte albe, cine sunt şi de unde au venit?
    14. Şi i-am zis: Doamne, Tu ştii. El mi-a răspuns: Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului ( Iisus Hristos ) .

    15. Pentru aceea sunt înaintea tronului lui Dumnezeu, şi Îi slujesc ziua şi noaptea, în templul Lui, şi Cel ce şade pe tron îi va adăposti în cortul Său.
    16. Şi nu vor mai flămânzi, nici nu vor mai înseta, nici nu va mai cădea soarele peste ei şi nici o arşiţă;
    17. Căci Mielul, Cel ce stă în mijlocul tronului, îi va paşte pe ei şi-i va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.

    . Şi s-a arătat din cer un semn mare: o femeie înveşmântată cu soarele şi luna era sub picioarele ei şi pe cap purta cunună din douăsprezece stele.
    2. Şi era însărcinată şi striga, chinuindu-se şi muncindu-se ca să nască.
    3. Şi alt semn s-a arătat în cer: iată un balaur mare, roşu, având şapte capete şi zece coarne, şi pe capetele lui, şapte cununi împărăteşti.
    4. Iar coada lui târa a treia parte din stelele cerului şi le-a aruncat pe pământ. Şi balaurul stătu înaintea femeii, care era să nască, pentru ca să înghită copilul, când se va naşte.
    5. Şi a născut un copil de parte bărbătească, care avea să păstorească toate neamurile cu toiag de fier. Şi copilul ei fu răpit la Dumnezeu şi la tronul Lui,
    6. Iar femeia a fugit în pustie, unde are loc gătit de Dumnezeu, ca să o hrănească pe ea, acolo, o mie două sute şi şaizeci de zile.
    7. Şi s-a făcut război în cer: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul. Şi se războia şi balaurul şi îngerii lui.
    8. Şi n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în cer.
    9. Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el.
    10. Şi am auzit glas mare, în cer, zicând: Acum s-a făcut mântuirea şi puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru şi stăpânirea Hristosului Său, căci aruncat a fost pârâşul fraţilor noştri, cel ce îi pâra pe ei înaintea Dumnezeului nostru, ziua şi noaptea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: