Adi's Blog

Cel mai genial blog

Biblia este arma diavolului

Posted by Adi pe Aprilie 30, 2011

Ideea ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu este probabil cea mai primejdioasa idee religioasa din istorie.

Biblia relateaza anumite evenimente, la majoritatea carora scriitorii cartilor Bibliei (alaturi de protagonisti si alti martori) au participat sau cunosteau despre ele prin traditia orala. Daca Biblia nu face decat sa relateze anumite evenimente despre care multi oameni stiau in perioada cand au avut loc… atunci in ce consta inspiratia divina a autorilor?

79 Răspunsuri to “Biblia este arma diavolului”

 1. Eu am auzit ca biblia a fost tradusa dupa indicatiile sotiei lui Constantin, dar nu stiu cat de verosimila e informatia. Adica se presupune ca ea a dictat ontinutul bibliei si a scos foarte multe informatii, tocmai pentru a pastra Adevarul numai pentru cei initiati.

 2. fastleppard said

  Ateii sunt niste curve si niste sclavi ai pacatului , nu ar trebui sa ii asculti nici daca ti-ar surade cu ceva bun pentru ca ei ar inventa orice speculatie, teorie si neadevar pentru a distruge pe Hristos si lucrarea Sa .

  De unde atata prostie si minciuna , cum sa asculte Constantin pe nevasta-sa cand femeile in acea perioada nu aveau nici un cuvant de zis .
  In primul rand Constantin se sfatuia cu clericii , nu avea nevoie de scumpa sa sotie ca sa ia vreo decizie , astea sunt bancuri s-au povesti facute de evrei , sau eventual de atei care pun botul la tot ce spun jidanii .
  Si sa vei faza ciudata la atei – ateii nu recunosc existenta lui Dumneze, se pisa pe cultura si invatatura crestina , dar ca niste catei obedienti pupa in cur pe evrei , ca de ce spui asa de evrei ca esti anti-semit si ca mai esti si rasist , de ce te ei de poponari ca au tot dreptul , si cam asta e judecata degenerata a unui ateu – niste oameni dresati si periculosi sunt ateii .

  Si revenid la context – Sunt total de acord – Bibilia nu poate fi cuvantul lui Dumnezeu in totalitate , dar avem indemnarea apostolului Pavel care ne spune si nu numai el , ci chiar si Hristos – cercetati totul si alegeti doar ce este bun – deci ne indeamna la cercetare si la cautarea adevraului .
  Cuvantul lui Dumnezeu sunt evangheliile si invataturile apostolice ce sunt date prin epistole – aceste scrieri sunt cuvantul lui Dumnezeu – prin care sfintii parinti au Dobandit har lumina si virtute – daca nu ar fi fost adevrate ar fi ramas ca legumele .
  In vechiul testament sunt multe scrieri intortochiate si false – ce nu tin de spiritul crestin si nici de cuvantul lui Dumnezeu .
  Vechiul testament in mare parte este cuvantul diavolului – dar nu in totalitate pentru ca si in vechile scrieri Tatal ceresc a trimis proroci sa ii indrepte pe evrei si sa ii intoarca de la satana la Dumnezeu , si au ramas si unele invataturi bune si in vechiul tetsament – in spalmi lui David, si a lui Solomon .
  Dar in rest sunt o sumedenie de multe dracii in vechiul testament ce te duc la sminteala si contradictie – asta vorbind in comparatie cu noul testament .
  Mai sunt si unele apocrife care sunt o parte din ele foarte adevrate , dar o parte din ele sunt total false .
  Sunt unele scrieri gnostice foarte periculoase si false , si multe dintre ele au aparut chiar in perioada formarii crestinismului .

  • Adi said

   Cuvantul lui Dumnezeu e Cuvantul lui Dumnezeu… pur si simplu.
   Nu e o carte sau o rugaciune sau altceva.
   Cine avanseaza suficient spiritual cunoaste Cuvantul lui Dumnezeu fara sa il invete altcineva!

   • fastleppard said

    Si un om care nu are habar de nimica , nu e indrumat de nici un fel de invatatura cum sa avanseze spiritual , si cum s ail cunoasca pe Dumnezeu ?
    Adi ar trebui sa stii ca fara Iisus Hristos nu ai cum sa il cunosti pe Dumnezeu .
    Evreii pretindeau ca il cunosc pe Dumnezeu si nu era chiar asa, pentru ca Iisus Hristos lea demonstrat cat departe erau ei de cuvantul Domnului .
    Deci nu ai cum sa spui ca bibilia in totalitate este cuvantul diavolului , este total gresit sa spui asa ceva .
    Cercetand scriptura dupa cum am mai zis vei gasi si chestii contradictorii si va trebui sa le dai deoparte – cercetarea e ca mai buna unelta in aflara adevarului .
    Cercetati totul si alegeti doar ce este bun spunea Iisus , apoi a zis acelasi lucru si apostolul Pavel , si Ioan .
    Dumnezeu inseamna iubire – insa iudeii nu stiau acest lucru – doar 11 dintre iudei stiau si acestia sunt sfintii apostoli .
    Prin harul lasat de catre Iisus , apostolii au propovaduit evanghelia si adevarul .
    Daca tu afirmi ca biblia e toata diavoleasca – inseamna ca si Iisus era diavol si apostolii , si sfintii parinti, si ascetii , toti sunt diavoli cu toate ca vindeca si proslavesc pe Domnul .
    Atunci care nu este diavol , ala care sta ca leguma si nu face nimica decat tine totul pentru el – ala e un sfant?

  • Adi said

   Desigur, nu pot pretinde ca detin raspunsul la toate intrebarile. Oricum, nu prea ajuta sa le adresezi la modul cel mai general cu putinta… nu stiu daca exista vreun om care nu are chiar habar de nimica… toti oamenii sunt diferiti si se afla la stadii diferite de evolutie spirituala. Nu se poate discuta de solutii universale…
   Evreii decazusera atat de mult, incat nu s-ar mai fi putut redresa fara interventia lui Iisus (cam acesta ar fi singurul gen de solutie universala).
   Expresia `arma diavolului` se refera la utilizarea pe care o dau majoritatea crestinilor Bibliei (inclusiv alterarile care s-au produs pe parcursul istoriei).

   • fastleppard said

    Iisus lea zis evreilor asa – voi sunte-ti fii ai diavolului , acela este si a fost un ucigas inca de la inceput .
    Daca a-ti crede in Tatal Ceresc a-ti crede si in mine , dar voi nu credeti in El , tocmai daia nu credeti nici in mine .
    Asa ii certa Iisus pe farisei si pe unii iudei care nu puteau sa inteleaga adevarul rostit .

    Lea mai zis inca o chestie – Eu sunt pastorul cel bun si am venit sa adun toate oile risipite , si mai am alte oi dupa care trebuie sa ma duc – neamurile .
    Cei ce au fost inainte de mine au fost hoti si talhari ( ingerii rebeli s-au decazuti ) Iisus ii stia foarte bine – acestia au sarit in staul si au risipit toate oile , si nu ia interesat de ele . Insa eu am venit sa imi dau viata pentru oile mele si sa nu pierd nici macar una .
    Eu sunt calea adevarul si viata – adevrat va gariesc caci eu sunt poarta catre imparatia cerurilor .
    Iisus a venit pe pamant pentru toti , dar in general pentru cei cu pacate care trebuiau reabilitati sufleteste .

    Cu privire la apostoli – el la dat har si curaj , dar ia avertizat ca vor avea de suportat multe chinuri si hule pentru numele si cuvantul sau .
    Lea spus ca cei ce vor crede in el vor fi din toate namurile si vor vorbi diferite lilbi .
    Lea mai spus ca isi va lasa duhul peste neamuri si prin ei va face minuni si va vindeca pe altii – si avem exemple destule pana si mai autentice – Sfantul Isac sirul , Antonie cel nebun , Sfantul Serafim si multi altii din toate patriile crestin ortodoxe ce urmat .

    Biserica a cam decazut dupa acteva secole , cel putin ca institutie si dogme – dar Duhul Lui Dumnezeu a ramas peste cei care au avut ravna si inima curata – iar ei tot din sanul bisericii ortodoxe au fost .
    Intunericul la care se referea Iisus Hristos ca va veni – era de fapt perioada evului mediu care a inceput cam la 5 secole dupa el – deci nu era departe – si apoi au urmat cu inca 5 secole mai tarziu marea ruptura a bisricii – la marea schisma – in 1074 – atunci au inceput sa ia fiinta catolicismul – care mai tarziu sa adeverit a fi o unelta a satanei – pe care Sfantul Apostol Ioan o numeste in revelatia apocaliptica – Curva Bbailonului – caci face jocul babilonului ocult si a imprumutat multe arfe babiloniene .
    Curva babilonului – femeia care sa imbatat cu sangele sfintilor – inchizitia , ardarea pe rug si torturarea celor ce se opuneau dogmelor mincinoase ale papalitatii – printre care erau si sfinti ce au fost ucisi .

    Mai tarziu apare fiara cu 7 capete descrisa in apocalipsa – aceasta fiara avea putere de la balaur – adica de la satana – si fiara este adunatura sionista a evreilor care lupta impotriva lui Hristos si a crestinitatii .
    FIara va amagi multe namuri – si s eintampla si acuma in prezent – cretsinismul e atacat si distrus din interior .

 3. fastleppard said

  http://www.youtube.com/user/fastleppard?feature=mhum

  • creca said

   Da’ ‘mneata, despre religia gramaticii ai cetit cite ceva?

   • Adi said

    E foarte in verva si scrie grabit, din adancul sufletului si nu din coada ochiului!

   • creca said

    de cele mai multe ori „verva” dezadinceste „adincul sufletului” si te transforma in ins care exhiba zgomotos convingeri.

   • Adi said

    Face bine la `culoarea` exprimarii🙂

   • creca said

    chiar si albastra fiind, culoarea exprimarii nu netezeste virfurile punctelor de vedere.

   • Adi said

    In cazul de fata… e culoarea sangelui🙂

   • fastleppard said

    Eu nu stau sa scriu perfect gramatical pentru ca nu sunt academician – sunt grafician si artist plastic – eu desenez si in acelasi timp se intampla sa ma grabesc .
    Eu vreau sa aflu cat mai multe despre suflet si despre induhovnicire – nu voi ajunge in imparatia cerurilor daca am doctorat si masterat in evaluarea limbii romane – asa ca ar fi mai politicos sa trecem la subiectul acestui blog .
    Nici macar Adi care este un mare poet si filosof , nu sta sa imi raporteze mie greselile gramaticale pentru ca intelege ce inseamna sa scrii in viteza !
    Iisus ia spus lui Iuda sa isi foloseaca inima nu creierul .
    Sfintii parinti majoritatea erau semianaflabeti – dar dobandisera lucruri duhovnice pe care nici cel mai mare Intelligence quotient – IQ de peste 170 nu le poate intelege , asa ca terminati cu aroganta si mandria de a fi perfecti !

   • Adi said

    Eu nu sunt poet!
    Am scris 2 poezii :))

   • creca said

    scrierea si vorbirea cit de cit corecte intr-o limba nu tin de perfectiune ci de bun simt, mai ales ca gramatica nu are pretentii ateiste iar duhovnicii nu-si propun semianalfabetisme din dragoste de duh sfint.

   • creca said

    frica de moarte este o atitudine imprumutata de undeva..in nici un caz din viata.

   • fastleppard said

    Tare as vrea sa vad daca vei obtine tu cu bunul tau simt academic mantuirea si desavarsirea , pe langa unul care a trait in munti si nu a citit decat evanghelia si radiaza de lumina si de Duh Sfant .
    Ce bun simt poate avea un ascet cu straie de lana si cu smerenie deosebita pe langa un diplomat ce tine in mana o valiza plina de euroi .
    Diplomatul e un om gatit , mandru si viclean si nu va atinge niciodata lumina lui Dumnezeu – pentru ca prin speudostiinta lor ei se afunda in propriul lor intuneric .
    Asa ca noi cand vb de Dumnezeu , vb de dragoste , iubire si desavarsire duhovnica – lipsita de alte infranari sociale ce tin de gandirea lumeasca nu de stiinta lui Dumnezeu .
    Stiinta lui Dumnezeu pentru oameni este o nebunie sau o absurditate – numai cine gusta si e facut pentru ea o intelege – iar acel om e nascut din Dumnezeu .

 4. Adrian.I said

  Doar prostii si ateistii scriu corect pe net.

  • Adi said

   Nu, prostii si ateistii nu scriu corect🙂

  • creca said

   ce inseamna „prost”?

   • Adi said

    In general, prost si ateist sunt sinonime.

   • creca said

    bun, dar ce inseamna?

   • Adi said

    Se impune o nuantare: eu nu stiu exact la ce s-a referit tizul meu prin `prost`, vizavi de a scrie corect sau gresit. Probabil la un fel de dezechilibru intre a scrie mai corect decat a gandi.

   • creca said

    chiar m-ar interesa un text in care scrierea e mai corecta decit gindirea care a produs-o.

   • Adi said

    Aici m-am agreat cu tizul: la ateisti se gasesc cu precadere scrieri mai corecte decat gandirile care le-au produs!

   • creca said

    exemplu?

   • Adi said

    Nu stiu la ce ai nevoie de exemplu… ia orice blog sau scriere ateista!

   • creca said

    bun, hai sa intram in subiect: eu cred ca responsabilitatea implicata de liberul arbitru este atit de mare, incit individul coplesit de libertatea de a alege nu poate „supravietui” decit rational..altfel, plonjarea in revelatie comporta un risc urias..despre acest risc urias vad ca nu vrea sa vorbeasca nici un „neateu”.

   • Adi said

    Explica in ce consta riscul!
    In paralel, de ce constituie `ratiunea` (la modul practic, deoarece, la modul teoretic, eu vad ratiunea ideala ca identica cu intuitia) cea mai buna strategie?

   • creca said

    simplu: pentru ca ratiunea este cel mai CUMINTE lucru in toata dinamica existentei.

   • Adrian.I said

    @Creca.
    Care risc urias?

   • creca said

    iar credinciosul, aproape de orice fel, este mai mult cumpanit decit apoteotic..ori cumpanirea, tine cumva de rationalitate si mai putin de exuberanta.

   • creca said

    riscul ca ai putea sa gresesti renuntind total la espectativa.

   • Adrian.I said

    Si ce daca gresesti.

   • creca said

    asa ca eu cred ca ne aflam inca intr-o devreme a istoriei iar atitudinea corecta este espectativa, cu micile ei excursuri rationale prin preajma-i.

   • creca said

    cum adica „si ce daca gresesti”?
    jignesti o intreaga munca de perfectionare a viului.

   • Adi said

    Eu n-am simtit niciodata ca ratiunea ar fi departe de mine, cu atat mai putin dusmanul meu. Eu ma consider cel mai rational cu putinta.
    Gandeste-te la datele problemei: cel mai cert lucru este ca o sa mori. Orice alt lucru, bun sau rau, frumos sau urat, are o probabilitate subunitara. Moartea e sigura.
    Ce e rational de facut in acest caz?
    Daca iti arde casa iar salvarea ta sigura e sa fugi… iar tu optezi pt a ramane sa mai mananci cateva sandwichuri si sa se termine emisiunea de la TV…
    Gandeste rational: daca mori, nu mai conteaza cu nimic ce ai facut inainte sa mori! Dar daca exista macar cea mai mica posibilitate din lume ca sa eviti moartea (si niciun ateist nu o sa iti garanteze 100% ca nu se poate)… atunci cea mai rationala optiune e sa mergi in acea directie!

   • creca said

    dar de ce te sperii tu de moarte inainte de a-ti insusi viata exact asa cum e?

   • Adrian.I said

    Prostii.Ce se poate intampla, decat numai sa ajungi in iad.
    Mai bine sa fi un mic Dumnezeu ai caror decizii conteaza, decat o mica maimutica care pare fericita in sinea sa.
    Superioritate consta in insasi esenta fiintiala ci nu in starea sentimentala aparenta, perceputa de mintea individului.

   • Adi said

    Subscriu 100% la ce zice tizul!
    In legatura cu frica de moarte… iti recomand ultimul articol🙂

   • creca said

    sigur as subscrie si eu daca as intelege ce a vrut sa zica..cum adica sa fii un mic dumnezeu avind singur scop jignirea unei nevinovate de maimutici?

   • Adrian.I said

    Creca. Liberul arbitru…..

   • creca said

    si de unde stiti voi care este „esenta fiintiala” a individului, cind daca va intreb ce este piatra…?

   • Adi said

    creca, provoci dezbateri inutile. Daca tizul se complace, n-am nimic impotriva:)
    Dar! Admiti ca dispui de liber arbitru… apoi o sa ti-l folosesti doar la speculatii sterile gen `se poate combina religia cu evolutionismul`?
    Sau decizi sa il folosesti la randament maxim si sa iti optimizezi viata?!

   • Adrian.I said

    Esti si foarte greu de inteles, ca oricine si in orice situatie este superior fata de un sclav.

   • creca said

    si hai sa inchei cu ce CRED eu: nimeni nu e convins pe deplin..foloseste-ti convingerile pentru a te convinge pe tine..si numai dupa ce ai terminat te poti revolta ca a durat atita.

   • creca said

    cit despre inutilitatea dezbaterilor, credeti-ma ca fericirea voastra plictiseste al naibii.

   • Adi said

    Eu n-am nevoie sa ma conving dpdv ontologic. Si religiosul si ateistul isi cunosc limitele.
    Dar invit pe cine o putea sa ma convinga dpdv pragmatic… nu exista mod mai bun de a-ti trai viata decat cel religios!

   • Adrian.I said

    Si asa s-a ales praful de ideea ateista despre, negativitatea liberului arbitru🙂

   • creca said

    da, si nici macar n-ai aflat ce este „praful”

   • Adrian.I said

    Ateismul este praf.

   • creca said

    si praful, ce este praful frate?

   • Adrian.I said

    Praful este umbra, toata lumea e umbra.
    Intrebarea asta ar trebuii sa ti-o pui intai tu, daca crezi ca stiinta este asa avansata.

   • creca said

    daca inca nu ai observat ca nu ma intereseaza ce este praful din punct de vedere stiintific inseamna ca esti cu mult mai „nereligios’ decit mine, si nu te vrei decit fanaticul unei cauze de la care ai imprumutat citeva „profunzimi”..

   • creca said

    de fapt, tu vrei sa te razboiesti cu cineva, sa convertesti ceva, altfel impacarea cu tine insuti iti este insuficienta..nu-i asa?

   • Adrian.I said

    Daca vroiam sa convertesc pe cineva, intram pe alt blog.
    Pai tocmai asta e si ideea, nu ati realizat nimic stiintific si puneti la inaintare stiinta in razboiul cu religia, chiar nu-ti dai seama de afirmatia ta.
    Am spus ca praful este umbra…daca te intereseaza,intra pe articolul creatia ex nihilo si citeste comentariile mele.

   • creca said

    imi sunt suficiente aceste comentarii..mi-ai aratat ce vrei sa-mi spui ca esti mai altcumva decit mine, nemultumindu-te sa ramii mai altcumva decit tine..si asta e chestie de trufie..dar tu ai voie sa fii trufas nu-i asa? asta apropo de poporul ales, idee cu care n-o sa ma impac vreodata.

   • Adrian.I said

    Creca. Te intereseaza sau nu, ce e greu de inteles, nu vrei sa intelegi, nu citi.
    Poezi, ma ce te preocupa pe tine cum sunt ceilalti daca intreaga ta existenta atarna de un fir de ata, care se va rupe indiferent daca aveti dreptate, sau nu.

   • Adi said

    Notiunea de popor ales este, intr-adevar, aberanta.
    Dar asta nu spune nimic despre posibiltatea fiecarui individ de a se considera ales. Ceea ce este o idee foarte buna!
    `ratiunea este cel mai CUMINTE lucru`
    Am uitat sa precizez ca trebuie sa intelegem ca ratiunea este un instrument… nu vreo entitate. Tot reificam si personificam in stanga si in dreapta.
    Ratiune aveau si nazistii, si bolsevicii… si, daca pui crap pe input o sa obtii supercrap pe output… fie de-ai avea cea mai performanta ratiune la mijloc!

   • Adrian.I said

    @Adi.
    Nu exista popor ales, ai crezut si tu acelasi lucru ca creca🙂 … ca crestinismul e ca „iudaismul”?🙂 Defapt ai crezut ca e pe bune (la dimensiune reala) si faza cu Adam, pasarelele si marul🙂
    Trecand peste asta, comentariul tau este bun, numai ca nu exista nici individ ales, ci individ care primeste sau nu, din propria lui alegere.

   • Adi said

    Da, toti sunt alesi, insa doar putini descopera. Cum zicea Iisus de `chemati`…
    Astept inca sa imi prezinti cosmogeneza crestina!

   • Adrian.I said

    Tu vrei sa-ti prezint in mare ceva ce nu cunosc decat partial si doar pe unele subiecte.

   • Adi said

    Sau sa renunti la comparatii stupide cu cosmologia vedica🙂

   • Adrian.I said

    Pai explica cosmologia vedica , daca crezi ca e asa buna?

   • Adi said

    Mda… sa explic 5 milenii de filosofie… in cateva cuvinte!

   • Adrian.I said

    Cand am spus eu ceva asemanator, ai zis sa fac un rezumat🙂

   • Adi said

    Pai fa!🙂

   • Adrian.I said

    HA, cu tine nu e valabil…🙂

   • Adi said

    Nu stiu pe cata lume intereseaza cosmogonia vedica… insa cea biblica este de foarte interes in arealul crestin!

   • Adrian.I said

    De fapt se numeste cosmogonie patristica, iar patristica (avansata), in general nu mai intereseaza pe nimeni pentru ca lume a devenit prea proasta ca sa inteleaga si prefera doua 3 carti de colorat, sectante.

   • Adi said

    Deci nu inteleg: ori stii despre ce este vb si poti sa rezumi, ori nu cunosti, caz in care cum poti sa elogiezi?🙂

   • Adrian.I said

    Nu chiar. Cunosc suficient de mult sa observ complexitatea si insuficient pentru a o descrie corect.🙂

   • Adi said

    Poezii!

 5. Adrian.I said

  @Adi
  Da ai dreptate, lor le ramane doar gramatica , defapt scriu prostiile alea doar pentru a se lauda, ca stiu gramatica🙂

 6. Alex said

  Hai sa-ti dau de lucru :))
  http://www.causes.com/causes/609693

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: