Adi's Blog

Cel mai genial blog

Un scurt comentariu despre un TlP

Posted by Adi pe Octombrie 1, 2011

Si anume asta. Si anume scurt, pt ca nici atat nu merita. Apropos, in titlu, intre majusculele T si P se afla L mic.

Facuse niste comentarii vizavi de modul cum arat si gandesc eu. Ceea ce nu este o problema, ci problema este aroganta imbecila si nejustificata. Pe Adrian Nastase il inteleg sa fie arogant, pe Colin Farrel (whatever, 2 exemple anapoda de destept si frumos)… dar nu pe ultimul tigan si primul prost.

Doar pt ca alti oameni te admira nu inseamna automat ca esti de admirat, ci ca exista o gramada de prosti. Ceea ce nici pentru respectivii nu constituie o noutate. Ma aflam eu intr-un mediu multicultural si remarcam ce caracteristici etnice puternice au asiaticii, scandinavii, germanii, francezii, englezii, chiar si americanii. Not so balcanicii. M-am intrebat spontan de ce romanii au trasaturi aproape identice cu tiganii.

Romanii se oftica cand sunt numiti tigani din cauza mojiciei cu care ei insisi ii discrimineaza pe tigani. Uneori le zic unora ca sunt tigan si se amuza in lumina trasaturilor mele pur ariene. Insa in special show-bizul romanesc este plin de… pur si simplu, tigani.

Si nu ma refer la etnia rroma, pe care ii stimez mult. Ci pur si simplu la sluți. Oameni pur si simplu hidosi, urați cu spume. Cand eram mai mic ma miram daca Andra nu putuse gasi pe unul mai frumos decat Maruta… cand am realizat ca si ea e urata. In Romania se intampla ca multi tineri sunt urati de la natura (karma) si naste in ei ambitia sa compenseze asta. Dar nu in vreun mod util, cum ar fi sa se faca mineri, maturatori… sau ceva sa nu ii mai vada lumea.

Ci, dimpotriva, initiaza tot felul de demersuri sa arate, in mod artificial, antropic, bine. Cam in genul florilor de plastic. Toti tiganii, piticii si ologii, astfel, se apuca de antrenamente superintense (in special 6-pack si biceps), poarta haine supertrendy, accesorii pompoase, opulenta, bronz, cercei, piercinguri, cosmetica si alte metrosexualisme.

E plina televiziunea, lumea muzicala si filmul de ei. Hell, not only, au devenit si centrele oraselor si locatiile civice pline de ei, mai recent, si blogosfera! Este o cultura a uratului. Nu constituie nicio surpriza de ce arta a fost inlocuita de comercial. Pentru ca arta, fie ea muzica, film, modelling, inseamna ca e practicata de cineva care are anumite calitati. Talent, aspect fizic, vocatie. Daca astazi fiecare poate face ce vrea pt ca are bani, evident ca aia care chiar au calitatile respective nu mai au loc de aia care au dat buzna mai inaintea lor. Si de vreme ce e mai simplu sa dai cu make-up decat sa dezvolti o vocatie, evident ca poti sa fabrici o vedeta care sa se vanda fara sa aiba vreo calitate artistica.

Inteleg, daca esti frumos de la natura, sa aspiri sa fii celebru. S-ar putea numi vocatie, este o cultivare naturala a unei inclinatii. Evident, nu este o certitudine a reusitei. Dar sa fii urat si sa te faci ca arati bine, tocmai pt ca sa devii celebru, sa culegi beneficiile pt care nu ai niciun merit… asta este crima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: