Adi's Blog

Cel mai genial blog

CTP e prost sau se preface?

Posted by Adi pe Iulie 1, 2012

Din doua, amandoua!

Prostia i se citeste mai intai dupa privirea de caine, mai apoi dupa limbajul de javra. CTP s-a molipsit si el de sindromul justitiarului, mesianism care pare a fi la moda intre personalitatile politice romanesti mai putin cerebrale, gen Vadim, Becali, Basescu… acum remarc ca cu mandrie li se alatura si fabulosul jurnalist Cristian Tudor Popescu!

Cam devreme sa-l fi lovit senilitatea, la cei 55 de ani, CTP afiseaza, in editorialul sau recent, o nostalgie nefireasca fata de `pustisme de pe net`, ceea ce alteori numesc `a te uita la Animal Planet`. Pe bloguri, forumuri si alte medii virtuale se afiseaza tot felul de `neo-eruditi`, care isi fac educatia din documentare tv si clipuri youtube… pe teme stiintifice.

Trec peste marlanisme de 2 lei, gen `cu sentimentul cu care scoţi un enorm guzgan mort din motor` si alte neintelesisme… ca sa nu para ca intre `prostia abisala` si raritatea geniului prima, i-ar face referire… nimeni nu il banuieste pe fabulosul gazetar mioritic ca foloseste expresii absurde ca sa para geniul neinteles.

Asa, trecand peste astea, sa citam din Sir Isaac Newton: `If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.` Cred ca lui CTP i se va face sa inghita guzganul, deoarece tocmai a comis o fabuloasa gafa, cat geniul sau gazetaresc (si prostia sa umana) de mare:  `Repet, de la Aristotel încoace şi Platon, pe tehnic de la Newton şi Einstein, toată lumea a plagiat`.

Nenea CTP probabil n-a terminat de sorbit din pahar sa se gandeasca ca Ioan Rus nu a spus ca `toţi doctorii în fizică i-au plagiat pe Newton şi Einstein`, ci ca TOTI DOCTORII IN FIZICA, DE LA NEWTON SI EINSTEIN INCOACE, TOTI AU PLAGIAT!! Nicidecum ca toti ar fi plagiat exclusiv pe Newton si pe Einstein!!

Vaaai… si eu am fost jurnalist doar 3 ani de zile, nu 20-30 ca dansul! Ce l-am prins cu gogomania!! E clar ca lumina zilei, dupa cum subliniaza (cu modestie) Newton, ca toti au `construit pe munca predecesorilor` (aka plagiat, nowadays) Ca acei predecesori se numeau Galilei, Copernic, Kepler, in cazul lui Newton, respectiv Maxwell, Rutherford, Schrödinger, Heisenberg, Planck in cazul lui Einstein…

Ideea este ca, orbit de ura (si de prostie, daca nu ca stare de fapt, macar ca termen, avand in vedere cat de frecvent il invoca), CTP pur si simplu a scapat ca ceea ce a inteles el nu are nicio legatura cu ceea ce a zis Ioan Rus!!

N-am reusit sa gasesc in ce e inginer CTP, insa inca cateva precizari totusi: Newton şi Einstein au fost, intr-adevar, „pe tehnic”, la modul cum Platon si Aristotel au fost pe filosofic! Incercam sa ne reamintim ca filosofia reprezinta `stiinta prima`, bla bla bla, in toate aspectele ei teoretice, de la cunoasterea zeilor, pana la a naturii, omului, vietii etc. In opozitie fata de aceasta, stiinta empirica, specifica perioadei moderne, bazata pe experiment (ceva fata de care anticii nu aveau nevoie, de vreme ce metoda lor stiintifica era deductiva, nu inducitv-empiric-aplicativa)… este, grosso-modo, tehnica!

Deci Newton şi Einstein chiar au fost „pe tehnic”, dar nu la modul cum isi inchipuie CTP, duelurile imaginare ingineri vs. matematicieni. Dacă Isaac Newton,  în calitatea sa de fizician teoretician şi matematician de geniu, a mai meşterit câte un dispozitiv… telescop… `doar ca să-şi ilustreze teoriile`?? Newton a inventat telescopul doar ca să-şi ilustreze teoriile??? CTP asta e considerat intelectual? Mie imi pare ca si Basescu duhneste mai a inteligenta!

`Albert Einstein n-a făcut în viaţa lui alte experimente în afara celor din mintea proprie`… alta gogomanie. Il invit, pe aceasta cale, pe CTP sa browsuiasca pe pagina Wiki a lui Einstein, cele 10 rezultate ale cautarii dupa cuvantul cheie `experiment`. Apoi, desi, intr-adevar, Einstein e celebru pentru experimentele sale mentale… la fel e de celebru dupa superexperimentul… care l-a facut de fapt celebru! Mai baga documentare, CTP-ule, ca te fac pustanii care chiar stiu despre ce vbesc!

Daca ar fi stiut CTP-ul despre ce ziceam mai devreme despre Platon si Aristotel vs. experimente… cu siguranta se gandea mai bine inainte sa debiteze enormitatea ca un savant modern `n-a făcut în viaţa lui alte experimente în afara celor din mintea proprie`!

Pe langa aceste monstruozitati `de geniu`, chestiuni minore gen `Planck a inventat o mecanică` (ca si cum ar fi vb de maşini şi tractoare), iata inca una: `(despre Planck) Pe baza teoriei lui a explicat Einstein legile efectului fotoelectric, lucrare pentru care a primit  premiul Nobel`. Si iata ce zice si Wikipedia: `he received the 1921 Nobel Prize in Physics „for his services to theoretical physics, and especially for his discovery of the law of the photoelectric effect”. The latter was pivotal in establishing quantum theory within physics`.

Deci aparent teoria lui Planck a fost elaborata ca urmare a stablirii legilor efectului fotoelectric… nu invers, cum sustine CTP! Cat despre `mecanica cuantica, pe care Newton nu putea nici să şi-o imagineze`, pe langa faptul ca avem de-a face cu o presupunere grosolana ca CTP a intrat in mintea lui Newton… CTP probabil vroia sa se dea jmeker vizavi de dualitatea unda-particula… uitand insa cu desavarsire ca insusi Newton a fost cel care a facut cunoscuta ideea ca lumina ar fi alcatuita din particule!!!!!!!!!!!

Inca una (si ma duc): `Teoria electromagnetismului, a lui Maxwell ăsta, a fost numită în cor de lumea ştiinţifică „a doua mare unificare a fizicii”, prima fiind a lui Newton`. Mi-a placut cum suna asta… si m-am dus sa verific. Ce am gasit (pe pagina Wikipedia a lui Maxwell): chiar in primul paragraf: James Clerk Maxwell (13 June 1831 – 5 November 1879) was a Scottish… Maxwell’s achievements concerning electromagnetism have been called the „second great unification in physics”, after the first one realised by Isaac Newton.

Vaaai! Ce plagiat ordinar! Cuvant cu cuvant a copy-pastuit dl. magnificul CTP… fara sa precizeze sursa! Sa mai adaug ca aceleasi observatii se pot face si despre mentiunile sale despre Rutherford, Schrödinger si Heisenberg?! Plagiat-neplagiat, e clar ca lumina zilei ca CTP habar nu are de ce vbeste, daca se rezuma sa dea copy-paste la prima fraza de la cateva articole Wikipedia!!!!!!!!

Îi urez în continuare d-lui Cristian Tudor Popescu să fie un profesionist serios în publicatia pe care o conduce, dar, intelectual-culturaliceşte vorbind, sunt nevoit să-i atribui alt calificativ pro: un prost serios rau. (sic) Eu am voie sa plagiez🙂

DEMISIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 Răspunsuri to “CTP e prost sau se preface?”

 1. Dudu said

  Mie mi se pare ca … Te rog corecteaza-ma dc gresesc, mentionez doar cateva chestii.

  Pt tine mecanica inseamna masini si tractoare… La partea asta am ras cel mai mult. Uita-te in dex:
  „MECÁNICĂ f. 1) Ramură a fizicii care studiază mișcarea și echilibrul corpurilor sub acțiunea forțelor exercitate asupra lor.”
  Iar mecanica cuantica se refera tot la miscarea si echilibrul corpurilor, dar la nivel de cuante.

  In ce priveste logica ta, iar mi se care e foarte proasta, corecteaza-ma dc gresesc te rog.
  Te citez: „Deci aparent teoria lui Planck a fost elaborata ca urmare a stablirii legilor efectului fotoelectric… nu invers, cum sustine CTP!”

  Citez de pe aceleasi pagini din wikipedia: „Based upon Max Planck’s theory of black-body radiation, Einstein theorized that the energy in each quantum of light was equal to the frequency multiplied by a constant, later called Planck’s constant. … This discovery led to the quantum revolution in physics and earned Einstein the Nobel Prize in Physics in 1921.”

  „Aparent” CTP are dreptate.

  Nu stiu cat de serios esti…

  • Adi said

   Salut!
   Dudu-pupi-CTP-n-curescu cumva?🙂

   Te rog, corecteaza-ma dc gresesc… in celelalte chestii!
   Uite catamai textul am scris, iar tu te iei de niste virgule🙂

   Spre exemplu, nu inteleg ce nu ai inteles in:
   `chestiuni minore gen `Planck a inventat o mecanică` (ca si cum ar fi vb de maşini şi tractoare)`
   Sa iti fac un desen: autorul critica in aceasta fraza folosirea de catre CTP a termenului `a inventa` alaturi de `mecanica`, adica mi se pare ca `a inventa o mecanica` suna grosolan! A inventa masini si tractoare, prin analogie, nu ar fi fost atat de grosolan, deoarece masinile si tractoarele sunt… ceva mai grosolane decat `o mecanica`, deci se potrivesc cu `a inventa`!
   Mecanicile nu se inventeaza. Tractoarele si masinile da.

   • dudu said

    Vezi ca ti-am mai facut o observatie. De aia nu zici nimic?
    In legatura cu inventatul mecanicii cuantice.. Sa explic si eu ceva urechilor tale fine: mecanica cuantica este un model a ceea ce exista in realitate, nu realitatea insasi. Au existat mai multe modele dar asta pare a aproxima cel mai bine ce se intampla de fapt. Si da, aceste modele au fost inventate la un moment dat. Poate pe viitor vii tu si inventezi altul mai bun (model al mecanicii cuantice, nu tractor).

  • Adi said

   Bine, am luat la cunostinta de observatia ta. Mai vrei ceva?🙂
   Tu ai luat la cunostinta de celelalte observatii ale mele?
   In continuare atrag atentia ca mecanicile nu `se inventeaza`… asa cum s-a exprimat CTP (fara sa fie mentionat ceva de vreun model).
   Nici exprimarea ta nu e prea reusita: `mecanica cuantica este un model`
   Mecanica cuantica este un domeniu de studiu: http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_mechanics
   A spune ca e un model e tot un fel de barbarism… ceva mai putin grosolan, intr-adevar, decat al lui CTP🙂
   In cadrul mecanicii cuantice au fost propuse mai multe modele, e.g. http://en.wikipedia.org/wiki/Heisenberg_model_(quantum)
   Intr-adevar, in interviuri savantii folosesc colocvialismul `mecanica cuantica e un model` pt a faciliza intelegerea dihotomiei `caracterului probabilistic vs. viziunea clasica, newtoniana.

   • Dudu said

    Ideea e ca sunt unii ca tine care s-au gandit ca par foarte inteligenti daca il iau la misto pe CTP. Daca te pun cu el la masa te bate la toate capitolele. Si daca iti ia cineva la rost ce scrii tu prin texte ca asta nu mai ramane aproape nimic in picioare. Norocul tau ca nu prea te citeste nimeni. Incearca sa mai dai link-uri prin subsolul paginilor in care apare numele lui CTP. Mult succes!

   • Dudu said

    Da-mi voie sa te mai citez o data: „acum remarc ca cu mandrie li se alatura si fabulosul jurnalist Cristian Tudor Popescu!”. Inainte sa mai faci si alte remarci incearca sa mai lucreaza la folosirea limbii romane.

  • Adi said

   `Daca te pun cu el la masa te bate la toate capitolele`
   Table, picioare pe sub masa etc.

   Asta este cel mai pueril lucru de spus cu putinta: asadar sa nu il mai critice nimeni p CTP, pt ca el e oricum cel mai tare :))
   Pai desigur ca e cel mai tare doar in optica ta si a celor care il venereaza… tocmai pt ca nu il critica nimeni niciodata, d-aia va pare cel mai tare. Lol, rationament circular!

   Opinia mea este ca nu e absolut nimic remarcabil la CTP… asa cum nu exista nimic remarcabil la niciun jurnalist, niciun politician… nici macar la mine! Prin urmare, nu ma tem sa dezbat si sa critic pe nimeni. Momentan dreptatea, asupra chestiunii in cauza cel putin, este de partea mea… iar despre `pus la masa` sunt doar presupunerile tale.

   In legatura cu a doua precizare, te informez ca cacofonia nu este problema de `limba`, ci de stil. In special a stilului oral. Aici insa suntem pe net, deci criticii tale ii lipseste orice substanta🙂

   • totedati said

    per global poate fi vizavi de CTP însă strict pentru micul detaliu în care ai vrut să îi mai dai un picior pe sub masă nu! ăla cu cine a fost primul găina planck sau oul fotoelectric …

    și faptul că nu recunoști asta ci te ascunzi după deget, coafînd o greșeală și o minciună într-un sec « am luat la cunoștință » nu te onorează dimpotrivă!

    în loc de a fi liniștit și senin, pentru că nu e vorba de nimic deosebit în a greși, fugi de adevăr ca să nu dai drumul minciunii, minciuna ta, din brațe!

    gata, nu o mai ascunde! nu o mai proteja! nu mai fugi cu ea! dă-i drumul din brațe că e minciună nu adevăr! ai greșit și tu o dată din dorința de ai mai da o labă în plus peste botul plin de bale și de ură CTP-ului …

    ai crezut că ai bîta mai mare și uite că e mai mică! mare scofală! toți greșim! zoe, fii bărbată! gata cu smiorcăiala!

    și brandul se va fibra în plus la foc automat!

    cînd bați minciuna si o fugărești nu o ții în brațe ca a ta în timp ce fugi cu ea, bîta din dotare va deveni mai mare!

    un fals adevăr, adevăr descoperit ulterior ca fiind o minciună devine un … adevăr! pentru că e o minciună! adevărul e că e o minciună!

    nu pierzi nimic! de cîștigat cîștigi totul!
    adevărul există
    minciuna nu există! decît ca un adevăr!

   • Adi said

    Totedati, da, am fost imprudent in mod deliberat… am luat la cunostinta si de asta! Altceva? :))))

   • totedati said

    bănuiam eu! da n-am putut rezista, tot am mușcat! ham-ham!

 2. criser said

  Prietene, te rog comenteaza cat mai iinteligent faptul ca in doctoratul d-lui Victor Ponta sunt 85 de pagini luate copy-paste din aklta lucrare. Multumesc

 3. gigi said

  CTP este un mare cretin.

 4. totedati said

  cînd bați cu ură nu cu iubire și cu grijă de poponețul puradelului se cheamă ca ești prost ca noaptea

  cu ură și fără număr! ai pierdut de mult socoteala! sa dus de mult sub zero efectul pozitiv! bătaia aia nu mai e în numele adevărului, al barosanului șef, ci în numele prostiei universale pe care o afișezi pe post de înțelepciune!

  de lege și justitie … de regulă generală … de normalitate! un nebun prost ca noaptea cu clăbuci la gură de atîta ură în mînă cu bîta universală a adevărului!

  aia da prostie universală! practic … inchiziție!

  e mai bun miștoul! rîsul cu lacrimi și hohote pînă te doare burta! e mai sănătos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: