Adi's Blog

Cel mai genial blog

Au descoperit bozonul pix

Posted by Adi pe Octombrie 27, 2012

Singurul lucru de care pot fi necontenit sigur este ca niciodata nu vor inceta oamenii sa ma surprinda cu prostia lor…

Citeam un oligofren de pe contributors.ro care critica confruntarile politice din Romania, chipurile, in epoca de varf a descoperirii bozonului Higgs! Problema e ca, in ciuda teribilei incompetente a politicienilor respectivi… acestia macar faceau (macar la modul teoretic) ceva care are legatura cu oamenii. Desigur, nu mare lucru si discutabil daca de bine… insa, in orice caz, putin mai mult (fie si pomana electorala!) decat sa ciocneasca particule.

Nu inteleg cat de cretini pot fi unii sa considere marea inventie a unui nou model matematic ca mai importanta decat politica unei tari!! Pur si simplu nu este… din ce in ce mai des imi par atat de clare lucruri carora celorlalti li se pare clar opusul. Ba, retardatilor, modul cum sunt guvernati 20 milioane de oameni e infinit mai important decat cacatele de acceleratoare de particule, bozoane etc.!!!!!!!!!!

Este de importanta capitala, cel putin pt romani, sa fie condusi de oameni competenti, nu de bozoane si tocilari cu ochelari care dau banii oamenilor care mor de foame pe lasere si aceeleratoare de particule!! O guvernare buna sprijina cresterea nivelului de trai, ce se traduce prin venituri mai mari, mai multa civilizatie, armonie sociala, protectia mediului etc. O guvernare proasta inseamna o gramada de lucruri imprevizibile ce pot merge rau: pica jumate din elevi la bac, spitalele sunt vai de capul lor, orasele si drumurile vai s-amar, infractionalitate, preturile cresc si veniturile scad… lucruri binecunoscute.

Acum nu zic ca coruptia la un nivel atat de inalt nu este un lucru rau. Toata lumea jupuie statul cu orice ocazie are la dispozitie, iar politicienii au ocazia sa jupuiasca cel mai mult (`savantii` jupuie si ei la greu, insa prin mecanisme `legale` ca subventiile – se iau banii de la oameni si se dau la ochelaristii din laboratoare sa ciocneasca particule). Dar parca pe cetatean il incomodeaza cel mai tare coruptia institutionalizata, cu care se intalneste zi de zi! Pe cetatean ar trebui sa il deranjeze ca medicii te lasa sa mori daca nu le dai bani, functionarii nici nu se uita la tine daca nu le dai atentii, angajatorii ii exploateaza pe salariati ca pe sclavi etc. Dar mintea omului de rand, prostivist, nu gaseste nimic mai important decat ce tablouri are Adrian Nastase acasa, cate oua etc.

Presa furnizeaza circ continuu. Politicienii sunt prezentati ca cei mai mari ticalosi, care jefuiesc tara. Omul priveste linistit, injura, se ia la harta cu altii de alte opinii… i se racesc sentimentele fata de politicieni in general. Nu mai gasesti pe nimeni astazi sa zica ca admira vreun politician… toata lumea admira vedetele de televiziune… inclusiv pe cei care isi cladesc popularitatea pe politicieni, gen Mircea Badea, Dan Diaconescu, CTP.

Romanul a dezvoltat un mecanism foarte eficace: mistoul. Occidentalii au dezvoltat munca, orientalii filosofia. Romanii nu s-au omorat nici cu creierul, nici cu osul… ci mai dintotdeauna s-au preocupat cu hazul de necaz. E un fel de strategie a minimii rezistente: confruntat cu o situatie, ce faci: elaborezi un sistem analitic de intelegere a situatiei, te apuci sa rezolvi ceva sau o iei la misto?

M-a izbit discrepanta intre setea de distractie a romanilor si cutumele olandejilor. Olandejii probabil beau mult mai mult decat romanii (lasand laoparte drogurile si alte alea). Totusi se concentreaza asupra weekendurilor, vacante etc. Romanul insa nu cunoaste decenta (cu atat mai putin abstinenta): la orice moment, din zi si din noapte, setea de distractie este la cote maxime.

Cu siguranta ca este vb de o puternica defulare. Pe de o parte, confruntarea constienta cu viata de cacat naste escapism. Pe de alta, emergenta din subconstient a caracterului mizer. Distractia romanilor consta in injuraturi, galagie, comportamente retardate, jackass etc.

E o imbecilizare colectiva. Mai grav este ca sacrifica tot ce este mai bun din tineri: incepand de la nopti risipite, plimbari la mall, excursii de weekend si alte activitati complet inutile, bani risipiti pe bautura, timp petrecut in locatii infecte ca baruri si discoteci, promovarea unor relatii sociale bazate pe unica calitate de a face misto… in dauna virtutilor.

Si in vidul asta axiologic, omul de rand isi coboara privirea de la cer inspre cei care isi confectioneaza aripi de ceara sa zboare inspre acesta. Omul a uitat ca mitul lui Icar este o metafora… ca ceea ce vrea sa reprezinte zborul catre cer este inaltarea fiintei umane deasupra mizeriei care este viata in lumea cotidiana.

Faptul ca raiul era `in ceruri`, iar iadul sub pamant era cat se poate de ilustrativ ca omul trebuie sa se inalte deasupra acestui statut intermediar, tranzitoriu… sa invinga gravitatia lumii cotidiane care il intoarce din aspiratia sa pentru absolut… potolindu-i setea cu urina societatii. Foarte simbolic soldatul roman, intruchipand omul de rand, ii da lui Iisus pe cruce sa bea otet.

Aspiratia transcendentala a omului a fost intotdeauna pe verticala: mai inalt, mai frumos, mai demn… abia astazi a devenit exclusiv pe orizontala: impotentii de oameni, din cauza vicierii firii lor de cacat, n-au mai putut sa se ridice, si s-au complacut in mocirla ca porcii. Si au crescut pe orizontala tot ca acestia. Si tot la orizontala isi gasesc satisfactia mizera, in pofte animalice, frecari si udari. Si tot la orizontala isi vor gasi culmea implinirii… 2 metri sub pamant.

Si in acest marasm de senzualism, materialism si hedonism, falnic rasare simbolul falic al `omului de stiinta`. Omul de rand (si mai ales ganditorul in locul acestuia, `intelectualul`) a ajuns sa considere ca realizarea propriu-zisa a omenirii este zborul spre cer. Era un slogan `Stiinta iti da avioane sa zbor, iar religia sa le izbesti in cladiri`. Dar de ce ar vrea omul sa zboare???

Cu siguranta ca in cer nu e nimic interesant de facut… de fapt nu e nimic in general, e frig si irespirabil (si cu cat mai departe de pamant, cu atat mai radiatii ca in cuptorul cu microunde). Culmea imbecilitatii este insa la moda azi: saritul de la inaltime. Pur si simplu nu gasesc ce se uda toti cand vad pe oligofrenul ala ca sare in gol de la 10 km. Oau! A trebuit sa faci ditai efortul ca sa realizezi cat de mic si imbecil esti…

Religia iti spune din capul locului ca omul e un cacat. Ca daca iti dai cu parfum nu faci decat sa acoperi mirosul, nu si sa schimbi esenta. Ca ca viermelui sa ii creasca aripi si sa zboare ca fluturele, ii trebuie o noua nastere, din ou, o reintrupare, mai precis o transcendere a trupescului. Ca un vierme daca mananca mult si sare de pe statia orbitala… nu devine fluture prin asta.

Fluturele zboara in cu totul alta lume decat cea a viermelui. Religia afirma ca viata este un mister pentru vierme (viermele vede fluturele si nu intelege ce-i ala). Ca viermele nu poate face nimic fara `gratia divina` ca sa devina fluture. Insa tocmai acea gratie divina este in interiorul sau. El nu o poate gasi in cer sau pe pamant, ci doar in renuntarea la ceea ce il face vierme.

Gratia divina, atman, sufletul, constiinta, inteligenta… este ceea ce ramane cand firea umana este dezbracata. Cand nourii impermeabili se dau laoparte, soarele straluceste. Dar evident ca nu norii fac soarele sa straluceasca. Soarele straluceste fie ca exista nori, fie ca nu exista nori.

Insa din ipostaza asta ca viata este un mister… religia intra fundamentalmente in contradictie cu stiinta. Stiinta crede in cauzalitate, ca norii nasc Soarele (literalmente, asta este concluzia cosmogoniei big-bangice). Stiinta spune ca daca viermele isi pune silicoane e frumos, daca sare de pe statia orbitala e cool, daca colizioneaza particule atunci e inteligent.

Stiinta crede ca totul poate fi cunoscut prin metodologia empirica. Dar ratiunea ne arata zi de zi ca simturile sunt cele mai imperfecte instrumente. Si chiar ratiunea insasi e silita sa recunoasca ca nu e cel mai capabil si infailibil mecanism! Dar premisa fundamentala a stiintei este insasi irationala si ilogica… de vreme ce nu ai cum sa stii ca totul poate fi stiut (sau chiar ca macar ceva, oricat de mic, poate fi stiut)! Tot ceea ce ai senzatia ca stii este doar culoarea pe care o da mintea predispozitia mintii tale… plansei albe a Realitatii.

Devine astfel clar ca stiinta este ilogica si se bazeaza pe credinta in irational, iar religia este strict rationala si logica! Cea mai mare iluminare este cand intelegem ca nicio explicatie nu merita efortul! Atunci vom intelege cu adevarat, in mod direct si nemijlocit (de vreo explicatie conceptuala), Realitatea. Scopul religiei nu e sa explice nimic, pentru ca explicatiile sunt iluzorii. D-aia spune ca Dumnezeu a creat lumea… ca sa se inteleaga ca lumea este o plasmuire, un miraj, nu este realitatea insasi!

Insa omul, chiar si cel mai pretins religios, intelege gresit afirmatia ca `Dumnezeu a creat lumea` in termeni de explicatie. El cauta mereu salvarea sa in altcineva, in afara sa, in lume sau in alta lume (in fond, toate astea sunt concepte in mintea noastra, la fel de adevarate ca si zeii sau ideile platonice). D-aia viata e plina de contradictii, iar daca cautam explicatii dam doar peste relativitate si incertitudine.

Si dupa roade ii veti cunoaste: Iata ce a facut Religia pentru noi si ce a facut stiinta pentru noi.

36 Răspunsuri to “Au descoperit bozonul pix”

 1. FGL said

  Ce să zic! Ai dreptate, aşa cum zici…. pentru că eşti foarte greşit !

 2. « Atunci vom intelege cu adevarat, in mod direct si nemijlocit (de vreo explicatie conceptuala), Realitatea »
  huo! monistule! ți-ai prins și tu urechile în minciunica pe care stă cocoțată știința oficioasă?
  aia că existență = realitate? că tot ceea ce există e real și că nu există nimic în afara realității?

  nu realitatea o înțelegi în mod direct ci existența! existență care nu e musai să fie reală, adică măsurabilă! că asta pretinde exact știința pe care vrei să o combați tot ce există e real și nimic nu e dincolo de realitate, în transcendental sau supranatural … iar realitatea aia e perversă, e reală doar dacă poți pune metrul pe ea! n-ai găsit metrul pentru ce pretinzi tu că e real, șut în cur și cămașă de forță la nebun!
  doar chiar el recunoaște că n-are metrul cu care să putem măsura realitatea aia pe care o vede și înțelege doar el! e clar nebun! realitatea e prin definiție măsurabilă doar deaia e reală! cum altfel!? e axioma zero a realității!
  și deaia barosanul șef e o fantezie, moș crăciun cu barbă albă, deaia sufletul e la fel de ireal și inutil! deaia avem paradoxul dualității minte-corp din care nu peste mult timp mintea va ajunge în același closet ca și sufletul și dumnezeu, înlocuit cu 2 mb de linii de cod, de o bibliotecă software! pentru că realitate = existență!
  în scurt timp vom vedea tot mai mulți zombie cu dublă personalitate care nu mai pot fi din principiu trași la răspundere pentru nici una din faptele lor pentru că nu sunt altceva decît automate celulare programabile vii și orice prostie fac nu sunt ei de vină ci celălalt eu! nu eu am făcut cutare prostie ci celălalt eu! pe el să îl trageți la răspundere!
  nu sistemul de operare a dat erori ci rutina XXL din biblioteca de funcții KapaZeta!
  acolo vom ajunge dacă nu vom înțelege perversiunea logică monistă a realității = existență!
  iar știința modernă e vîrful de lance al acestei noi religii mondiale cu care zeul bozonului pix va șterge pe jos cu toți dumnezeii anteriori, va dărîma toate falusurile și altarele de închinăciune ale vechilor religii …

  • Adi said

   `Monistule`… adica ceea ce percepem noi ca `realitate`, adica existenta este iluzorie.
   Evident ca nu exista nimic `in afara` acestei `existente`, deoarece `in interiorul` acestei `existente` nu exista nimic… deoarece totul este iluzoriu🙂

   Adica e ca si cum cu metrul ai incerca sa masori caldura. Caldura fiind Realitatea, iar spatiul (distanta pe care crezi tu ca e reala) vrei sa il masori. Am scris mai demult: https://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/01/06/succint-despre-filosofia-lui-shankara/

   app: https://adrianarvunescu.wordpress.com/2010/09/05/stiinta-contemporana-este-ca-politeismul-antic/

   • tot în jurul cozii te învîrți! auzi la el « realitate adica existenta »! huoooo!!!! dublu monistule!
    păi nu tot tu spui că e o iluzie? de ce nu desparți o dată nenorocita aia de realitate iluzorie de pura existență!? harșt! și gata! sa rezolvat problema! cum a tăiat și alexandru macedon nodul gordian!

    iluzia asta nu e tot o existență? ce înțelegi prin iluzie ceva real sau ireal? ceva ce există sau nu? sesizezi ironia situației cînd insiști prea mult vizavi de realitate = existență? sau iluzie = realitate?

    realitatea și iluzia sunt categorii modale care au nevoie de existență pentru a fi, existența nu are nevoie nici de a fi reală nici ireală sau iluzorie pentru a fi în toată plenitutinea sa!

    evident cu ceva rădăcini mai vechi, antice, doar nimic nu e nou sub soare și totul se reinventează … plecînd de la heraclit cu al său totul e un flux și în schimbare

    dpmdv aici e nodul gordian, monismul moșit de evrei, de ocultă, caracatiță, bubuli, în încercarea lor de a upgrada iudaismul, cam ruginit pe vremea lui spinoza, de al trage de urechi peste crestinismul cam butucănos, dar sănătos tun ca o gospodină cubică, al vremii sale, sec XVI spre XVII … evident backgroundul substratul secolului luminilor care a scuipat știința modernă, iluminismul, umanismul, putem pune fără probleme și capitalismul modern tot aici, și care a dat cu cracii în sus vechea europă feudală creștină …

    au reușit nu numai să belească feudalismul creștin ci și pe barosanul șef! l-au dat afară din univers ca inutil și redundant pentru că deacum încolo viermișorul e propriul său dumnezeu, n-are nevoie de alt șef moț peste el!

    și, ca pagubă colaterală, s-a belit și pe sine micul viermișor barosan șef pentru că dacă nu e barosan șef în afara realității nu e nici suflet sau minte separată prin natura sa de trup! totul e otova îndesat la grămadă într-un singur sac-univers real, material și măsurabil, adică obiectiv, al cărui singur șef e știința și cunoașterea știintifică

    bietul viermișor și-a pus singur căpăstru și de atunci se călărește singur ca apucat de toți dracii!

    monismul ăsta mincinos, pentru că neagă existența barosanului sef, sa infiltrat peste tot în occident și mai ales în protestantismul anglican … a ajuns un fel de a doua natură a gîndirii occidentale! din « realitate adica existenta » văd că nici tu n-ai scăpat deși te dai mare zen-budist!

    și din ce văd persiști în eroare! nu numai că realitatea e o iluzie dar mai mult în afara iluziei sau în interiorul ei nu mai e nimic altceva decît tot iluzii! triplă eroare!

    ba e destulă existență și în interiorul și în afara realității cît să stai cuminte în banca ta și să nu mai umfli pieptul că l-ai prins pe barosanul șef de un picior dacă ai bălegat și tu de seamă, biet viermișor, faptul că materia, necreată conform cărții sfinte, e ambasadorul barosanului șef în univers și că fiind trup material există posibilitatea teoretică de a fi și tu, viermișorule, un mic barosan șef… mare brînză ai descoperit!

    dar mă opresc aici și cînd am timp mă mut la linkurile pe care le-ai băgat la înaintare să văd ce alte aiureli moniste ai mai spus și acolo …

    PS:
    eu mă tot cert cu unii științifici deăștia alternativi pe net, free energy, tesla, perpetuum mobile șamd și e unul care m-a făcut praf și pulbere

    omul e disperat nu știe ce să mai facă ca să scape de tirania propriei minți! vrea să iasă afară din propria minte ca să fie … liber! că altfel se simte sclavul propriei sale minți și asta nu-i dă pace, i se pare că din cauza asta nu poate el descoperi energia gratuită, că propria minte călărită la rîndul ei de bubuli și caracatița nwo îi limitează orizontul de cunoaștere …

    n-am reușit neam să îl fac să priceapă enormitatea prostiei în care crede! cît de iluzorie și lipsită de sens e această ieșire din propria minte, această fugă de sine!

    și tot așa ne învîrtim în jurul cozii de luni de zile! îmi mai dă el o labă peste bot … mai bag și eu un pumn la coaste cînd prind ocazia … dar de convins să renunțe la piticii săi n-am reușit!

    de fapt n-am prea reușit să conving pe nimeni de nimic pe acolo!

  • Adi said

   Vizavi de invartit in jurul cozii, esti de parere ca exista mai mult decat o dezbatere terminologica… si una ideatica? :)))

   Nu poti propriu-zis sa desparti nenorocita aia de realitate iluzorie de pura existență… decat cam la modul cum te trezesti in somn si desparti visul de starea de a fi treaz.

   `realitatea și iluzia sunt categorii modale care au nevoie de existență pentru a fi` include tautologia au nevoie de existență pentru a fi… deci nu ai clarificat nimic🙂

   iluzia este existenta… exact la modul cum termenul sugereaza: pare ca exista, dar nu exista. Este foarte important sa ne ferim de dualism: nu exista 2 realmuri in mod simultan: materialul si spiritualul.
   Ci doar spiritualul exista in mod absolut, iar materialul doar pare ca exista (timp in care spiritualul nu pare ca exista, deorece nu-l vedem). Dar, cand intelegem aceasta iluzie, atunci vom vedea ca colacul de funie nu era de fapt sarpe.

   prinsul barosanului șef de un picior face asadar parte tot din vis. Orice conceptualizare este blasfemie.

   Cel mai interesant e PS-ul🙂
   Despre cine e vb cu free energy, tesla, perpetuum mobile șamd care te-a făcut praf și pulbere??

   • totedati said

    evident că e o luptă de idei … de curs curge un alt fel de sînge! dacă am fost prea slobod la gură îmi cer scuze

    « include tautologia au nevoie de existență pentru a fi »
    ele au nevoie de existență pentru a fi, existența pură nu! atomul eteric universal nu e doar simplu ci și … unic! una bucată barosan șef în tot universul!
    culoarea roșie are nevoie de dumnezeu pentru a fi dumnezeu n-are nevoie de culoarea roșie pentru a fi!

    deci e greșit dpdv logic să spunem că iluzia e existență! e o inversiune logică forțată! existența e și iluzorie, cînd e doar un vis al minții tale și reală cînd e un vis al minții barosanului șef!
    însă eroarea monistă, existență=realitate e acela de a nega existența visului!
    și visul și realitatea sunt adevărate, fiecare pe tarlaua sa, cît timp barosanul șef există și … visează! pentru că el nu e real sau ireal e doar adevărat!
    doar noi împărțim existența în real și ireal pentru că nu îl cunoaștem pe dumnezeu!
    adevărul există
    minciuna nu există pentru că nu e adevărată așa cum vrem noi! în locul unde spunem noi că este!
    însă minciuna e adevărată cînd îi spunem minciună! cînd spunem că am descoperit o minciună și ce spunem noi se potrivește cu ceea ce există cu adevărat, care e considerat acum în monism singura existență reală, ăla e un adevăr!
    însă cît timp minciuna există și ea e un neadevăr!
    minciuna există însă la fel ca culoarea roșie! e totdeauna o parte nu întregul! adevărată acolo unde iluziile sunt posibile și reale!

    e un pic mai complicat dar nu imposibil dacă
    1 separăm realitatea de existență
    2 negăm dualismul ascuns și pervers al monismului, al echivalenței și egalității dintre adevăr și minciună!

    minciuna are nevoie de adevăr ca să fie adevărată … adevărul nu are nevoie de minciună ca să fie adevărat!

    ăla e adevăratul monism! care nu neagă existența lui dumnezeu! care nu pretinde că omul e propriul lui dumnezeu!
    aia e o minciună!

    sper să nu te surprindă faptul că mai răspund o dată după ce am mai răspuns acum 2 săptămîni!
    citind acum mesajul tău am mai detectat ceva direcții de atac pe care anterior nu le-am abordat la fel de hotărît ca acum
    pentru că între timp am mai ridicat și eu ceva greutăți la sala de forță intelectuală! am mai pus ceva mușchi!

   • totedati said

    « Despre cine e vb cu free energy »
    am uitat să răspund, scuze
    http://cercetare.forumgratuit.ro/t745-o-seciune-destinata-certurilor#20963
    dacă ai timp și poți suporta nivelul cam incoerent al discuților bagă-te și tu pe forumul ăla de știință alternativă … sunt mulți nebuni frumoși acolo, inclusiv atei mai religioși ca talibanii creștinopați!
    avem și yoghini! ăla cu care mă cert eu pe tema ieșirii din propria minte bagă hinduism la greu, evident cu biblia în mînă, și eu îl ard peste bot la fiecare ocazie! tot cu biblia în pumn!
    dă și tu cu brandul că e fun!
    pari destul de forțos!

  • Adi said

   O sa ma uit la ala… adevarul este ca, din proprie experienta, cu totul altfel intelegi Bibilia din perspectiva budista, vedica, orientala etc… decat din perspectiva crestina.
   Ceea ce este un lucru extrem de favorabil, deoarece iti imbogateste inestimabil experienta religioasa.
   Cu cat un diamant are mai multe fatzete, cu atat este mai valoros!!

   Imi pare ca ridici, in mod artificial, o gramada de pietre de moara… anume strawmanii pe care ii combati vizavi de monism.
   In primul rand, monismul nu neaga esenta existentei, ci contesta conceptul despre esenta existentei!
   Cand vbim despre Dumnezeu… orice am spune, ne inselam. Deoarece Dumnezeu este deasupra cuvintelor.
   [a se ignora tocmai enuntul asta, susceptibil de paradoxul cretanului:>]

   Adevarul este ceea ce este – doar ceea ce credem noi despre el poate fi adevarat sau fals.
   Daca și visul și realitatea sunt adevărate, fiecare pe tarlaua sa… nu vad cum nu cazi automat in dualism. Care este legatura intre vis si realitate, atunci?

   `existența e și iluzorie, cînd e doar un vis al minții tale și reală cînd e un vis al minții barosanului șef!`
   Sunt de acord cu tine… admitand ca si `monismul calificat` constituie o perspectiva valida de a privi lucrurile.
   Dar, daca vrem sa progresam si mai mult, trebuie sa intelegem ca si ideea de vis al minții barosanului șef… este tot un vis iluzoriu al mintii noastre🙂

   • totedati said

    ți-am răspuns la sfîrșit, n-are rost să ne împrăștiem dacă vrem să upgradăm viitorul de la statutul de iluzie la cea de realitate

    îți trebuie concentrare și clarviziune nu acțiuni dezordonate și haotice (doar tu m-ai ajutat să pricep asta barosanule! ești o ditamai gaură neagră! PESTE DAVE!)

 3. « Si chiar ratiunea insasi e silita sa recunoasca ca nu e cel mai capabil si infailibil mecanism »
  adică celebrele teoreme ale incompletitudinii ale lui gödel? la alea te-ai gîndit?

  cum adică religia e strict rațională și logică!? a ști nu e totuna cu a crede! religia e superioară doar în măsura în care nu s-a mințit pe ea însăși, și pe noi cei care credem în religie, și a plecat din start și cu axiomele și cu teoremele, nu a pretins niciodată că au ambele aceeași natură, că putem renunța la unele și folosi doar partea care ne convine nouă și dorinței noastre nesfîrșite de putere!

  știința monistă a plecat de la ideea că poate transforma toate axiomele în teoreme, da’ toate! adică în timp vor fi exact zero axiome necesare, infailibile și incomprehensibile! și, după această măreață victorie finală, omul va deveni dumnezeu și va combina și recombina teoremele cum combină azi atomii și moleculele, cum va dori mușchiul lui de mic dumnezeu închipuit! fără nici o limită a puterii sale de creație din moment ce nu va mai exista nici o axiomă care să stea împotriva voinței sale!

  • Adi said

   desigur, incompletitudinea goedeliana, incertitudinea shrodingeriana, relativismul einsteinian etc… sunt cel mai faiomoase concluzii ale stiintei.
   dar ma pot referi la aproape orice, in special la imperfectiunea vadita a mecanismului perceptiv sau la biasurile inerente ale gandirii

   Cand spun ca religia este rationala si logica… ma adresez cuiva care pretuieste aceste notiuni :))

   • deaia mie mi se pare că e și mai bine să spunem că e ȘI rațională si logică nu doar rațională și logică! și de aici, în cazurile fericite, poate poate ajungem pe pășunea credinței adevărate ca bază a rațiunii și logicii adevărate …

    că la seceta spirituală din zilele noastre dacă nu suntem scrofuloși cu definițiile intențiile bune se întorc ca niște bumeranguri împotriva noastră! unii pragmatici vor arunca imediat știința la gunoi și vor transforma religia în știință! cu dovezile pe masă! și astfel cădem din lac în puț și nu realizăm nimic, ne întoarcem la iepoca de aur a inchiziției și la realizărili sale prețioase

  • Adi said

   Imi pare uneori ca este cel mai fericit lucru ca traim in vremurile astea… cele mai nefericite!!
   Cu cat intelegi cat de proasta e lumea, cu atat devii mai intelept :))

   • de acord … trăim în cea mai bună din lumile posibile … bocitul, ca sport mondial trăgînd cu ochiul la drobul de sare, cade? nu cade? cînd cade? șamd e inutil

   • anyone said

    Adi, ma bucur pentru tine ca esti fericit.🙂

    Dar ce e gresit in faptul ca lumea e proasta? De ce trebuie sa ii aratam cu degetul pe cei pe care ii credem prosti si de ce sa nu-i acceptam asa cum sunt? Au ales ei sa fie prosti? Daca te-ai fi nascut tigan, fara acces la scoala si informatii? Daca, spre exemplu, s-ar intoarce lumea pe dos si toti ar incepe sa rada de cei inteligenti, sa-i arate cu degetul si sa-i priveasca injositor, nu crezi ca ar fi acelasi lucru? Desi, in zilel noastre, intr-un fel, nu suntem departe.

    Intradevar suntem fiinte spirituale, dar sa nu uitam ca la baza suntem animale si din cauza asta avem foarte multe porniri animalice mai ales in zilele noastre, cand placerile si frumosul sunt expuse la maxim. Dar ce e gresit in urat? Sau ce face ca raul sa fie rau? La fel cum binele face parte din viata noastra, la fel si raul face parte. Diferenta este ca pentru animalul din noi binele este foarte important, cand pentru omul spiritual ambele au aceeasi importanta sau la fel de ok ar fi si daca nu ar exista niciuna.

    Cum vad eu spiritualitatea? Dpmdv un om spiritual este acela care daca ar vrea s-ar putea pune in fata trenului fara sa vrea sa se sinucida, fara sa se gandeasca la ce lasa in urma, la prieteni, la omenire, sau alte alea, si asta zambind, dar in acelasi timp nu nebun. Deci, dpvd spiritual eu cred ca totul este ok, nu e nici o problema cu prostul ca e prost, la fel cum nu e nici o problema cu inteligentul ca e inteligent. Problema eu zic ca apare in momentul in care luam in calcul animalul din noi, cand ne gandim ca viata este probabil o sansa unica, o sansa care nu ne face nici un rau, probabil ca nici bine nu ne face, pentru cachiar daca am trai o viata in suferinta, rea sa zicem, per total totul e ok, la fel cum daca am trai o viata fericita, sau buna, per total totul e ok. Impacarea atat a animalului cat si a spiritualului, asta cred ca este ceea ce ar trebui sa urmarim. De fapt, impacarea animalului, pentru ca spiritual, existenta ne accepta oricum. Dar atat timp cat nu acceptam suferinta ca fiind parte egala cu fericirea in viata noastra nu cred ca vom ajunge prea departe.

    P.S. Intradevar foarte multa lume in ziua de azi este proasta. Dar ce iti da tie dreptul sa-i arati cu degetul pe cei prosti? Cum ti-ai dobandit inteligenta si condtitiile la nastere? Ce faci tu pentru cei prosti, pentru a-i ajut asa se „trezeasca”?
    No offence here🙂. Filozofic vorbind.

   • « Au ales ei sa fie prosti? »

    au ales! cînd îți pune cineva că ești prost și tot prost rămîi e numai și numai alegerea ta! nu e de vină bietul moromete!

    « Daca te-ai fi nascut tigan, fara acces la scoala si informatii »
    ar trebui să îți dăm o medalie de tinichea vizavi de prostia pe care ai spus-o aici! de legătură e între școală și prostie!? n-ai dat încă peste destui proști inteligenți? ăia cu MBA-uri care ne conduc? asasinii economici inteligenți care ne distrug viitorul de inteligenți ce sunt? acel tip de inteligență e de fapt prostie! și e destulă, chiar prea multă în specia umană!

    acum 2000 de ani toți erau proști pentru că n-aveau acces la școală și cultură!? celebrul superstar isus n-avea nici un fel de școală în sens modern, instituționalizat, iar VT la buchisit la fără frecvență, printre turmele de capre de care trebuia să aibe de grijă dacă nu vroia să moară de foame împreună cu tot familionul și nu ne putem plînge că din cauza lipsei de școală a ieșit bou de la coada caprei! iar cînd s-a făcut mai măricel a trecut imediat la nicovală și rindea n-a avut timp de prostii!

    iar cheful de un concediu sabatic corporatist prelungit la lovit pe la vre-o 30 de ani! pînă atunci 6 zile muncă și una de odihnă eventual cu ceva lecții de religie iudaică la sinagoga din sat! altă școală n-a avut!

    « in care luam in calcul animalul din noi »
    nu animalul mănîncă pînă îi vine să vomite doar ca să poată mînca iar pînă vomită! nu animalul face sex nonstop dacă ar putea, zi și noapte pînă moare de epuizare ci noi! cei pretinși superiori animalelor! noi nu avem nici o măsură și în loc să scădem adunăm fără să mai știm să ne oprim!

    așa că să o lăsăm mai moale cu animalele problemele sunt ale noastre, 100% spirituale și umane, nu ale animalelor! animalele își ascultă instinctele și astfel din multe puncte de vedere sunt mai înțelepte ca noi!

   • anyone said

    „celebrul superstar isus n-avea nici un fel de școală în sens modern”

    is tare curios ce ar fi facut Isus in zilele noastre

    „așa că să o lăsăm mai moale cu animalele problemele sunt ale noastre, 100% spirituale și umane, nu ale animalelor! ”

    N-am nici o treaba cu animalele. Dar in comparatie cu restul animalelor noi suntem constienti de placerile si de suferintele pe care ni le produc anumite lucruri, din cauza asta sexul excesiv sau fuga de suferinta. Dpmdv nu suntem prosti deloc, suntem doar fraieri. De ce sa mai muncesc cand pot sa fac sex? Sexul e placere, imi place, munca nu-mi place. Adica animalului ii place. N-am zis ca animalele sunt de vina, ci doar de unde cred eu ca pleaca problema.

    „au ales! cînd îți pune cineva că ești prost și tot prost rămîi e numai și numai alegerea ta! nu e de vină bietul moromete!”

    Probabil ca alegem sa fim prosti, dar asta fara sa ne dam seama. Inca din momentul nasterii societatea ne baga religia pe gat. Pot sa aleg? De mici copii societatea, extrem de agresiv, ne spune ce trebuie sa facem, pana si cum sa facem. Pot sa aleg? Ajungem la varsta adolescentei, incepem sa vedem viata cu alti ochii, incepem sa gandim, cel putin unii, iar in cazul meu ma intreb ce dreaq le plac la altii asa de mult discoteciile si prostiile cand mie mi se par o porcarie, si ma gandesc ce plm nu e in regula cu mine, de ce toti imi spun ca nu e bine cum sunt? Intradevar de acum am putea alege. Dar ce sa alegem? Ce e binele? Ce e raul? Intradevar imi dau seama ca sunt fraier, dar ce sa fac? Cum scapam de tiparele, de credintele impuse de societate? Sa zicem ca ne-am gasit raspunsurile. Am ajuns in punctul in care ne dam seama ca mergem intr-o directie gresita. Dar in acelasi timp, ne dam seama ca pentru a ne urma directia trebuie sa renuntam la multe si in acelasi timp sa luam singuratatea de mana.

    Si atunci, de ce sa ii aratam cu mana pe cei pe care ii credem prosti? Cu ce suntem noi mai destepti facand acest lucru? Sunt sigur ca majoritatea vad si ei ca sunt prosti, dar vazand ca fiecare persoana pe care o intalneste ii spune ca e prost, se obisnuieste cu ideea si o ia de buna. Si intr-un final se intreaba de ce dreaq sa ma mai chinui pentru ceva? Oricum eu is prost, oricum nu’s in stare de nimic. Si uite asa apare conflictul intre noi ca fiinte spirituale si animalutul nostru. Spiritul ne indeamna sa fim noi, pe cand animalul ne-o spune direct: „Bah esti prost la cap, nu vezi ca toata lumea imi spune ca-s prost de ce dreaq sa ma fac acuma de rusine, cand ii clara treaba. Si asa mi-e frica de fraierii astia care imi spun mereu ce sa fac. Daca ma impusca, daca imi taie o mana, un picior, ce dreaq fac? Nu mai bine imi vad de ale mele si stau in banca mea?” Nu dau vina pe nici un animal, n-am treaba cu nimeni. Dar, in general vorbind, ca om, pana nu reuseste cineva sa ma convinga(nu sa-mi bage pe gat fortat) de faptul ca in viata asta nu am de ce sa ma tem, ca totul e la decizia mea, voi fi in continuare fraier. Iar sa ma convinga poate doar spiritul meu, ori ajutat de altii ori singur. Insa in ziua de azi nu prea vad cine ne-ar ajuta in domeniul asta, iar calea singuratatii e al dreaq de grea. Parerea mea!

   • totedati said

    « is tare curios ce ar fi facut Isus in zilele noastre »
    eu nu … mie suficient să citesc ce a făcut atunci ca să aproximez fără nici un fel de curiozitate perversă ce ar fi făcut azi

    « constienti de placerile si de suferintele pe care ni le produc anumite lucruri, din cauza asta sexul excesiv sau fuga de suferinta »
    wtf!? adică nu doar proști, perverși! ne place să ne chinuim singuri! pentru că sexul EXCESIV nu e plăcere e suferință! a mînca ca să vomiți ca să mănînci iar nu e plăcere e suferință! ne chinuim singuri FĂRĂ CA SĂ FIM CONȘTIENȚI de asta! de cauza suferinței! adică noi suntem inconștienții nu animalele!

    « nu suntem prosti deloc, suntem doar fraieri »
    care e diferența!?

    « Probabil ca alegem sa fim prosti, dar asta fara sa ne dam seama »
    și eu ce spuneam!? fara sa ne dam seama = inconștient! eu asta înțeleg prin inconștiență faptul că nu ne dăm seama de cauzele reale ci tot visăm aiurea

    « Pot sa aleg? »
    nu! dacă ești prost nu poți să alegi, că ești prost! ca să alegi, să iei decizii corecte, trebuie să fii conștient nu inconștient! dacă ești prost e greu să te trezești din iluzia realității închipuite … deaia ce alegi nu e o libertate de mișcare ci o constrîngere! cînd mergi prin ceață nu ești mai liber ci mai constrîns de împrejurări în mișcările tale! aia numai libertate nu e!

    « Intradevar de acum am putea alege »
    păi acum poți! doar sa ridicat ceața! nu mai ești la fel de prost!

    « Ajungem la varsta adolescentei … incepem sa gandim »
    adică inconștient … adică erai prost! n-am spus eu ci tu!

    « Cum scapam de tiparele, de credintele impuse de societate »
    de ce vrei să scapi de ele!? ca să intri din nou în ceață!? vrei iar să schimbi adevărul, care nu îți aparține, cu propria minciună? aia e libertatea pe care o cauți? păi atunci redevii iar la fel de prost ca înainte! mai grav, acum știi de ce societatea îți împunea anumite tipare de comportament spre deosebire de faza inițială cînd erai în ceață! acum cînd vei aluneca înapoi ceața va fi și mai deasă!

    « Intradevar imi dau seama ca sunt fraier, dar ce sa fac »
    cînd ai aflat că ești fraier nu mai ești la fel de fraier! o minciună descoperită se transformă într-un adevăr! pentru că acum e adevărat că e o minciună nu un adevăr! deci dilema ta e falsă! ai ce face, să cauți adevărul! nu alunecînd înapoi în ceață ci adunînd tot mai multe adevăruri!

    « Sa zicem ca ne-am gasit raspunsurile »
    alte adevăruri!

    « Am ajuns in punctul in care ne dam seama ca mergem intr-o directie gresita »
    direcția e greșită doar cînd o vei descoperi pe cea corectă … pînă atunci e greșită! e un fals adevăr, o minciună!

    « sa luam singuratatea de mana »
    dacă ai rămas la fel de prost da! altfel adevărul e cel mai bun prieten, n-ai nevoie de altcineva! dor proștii sunt singuri pentru că nu cunosc adevărul! dacă ai cunoaște adevărul ai vorbi si cu pietrele! aia numai singurătate nu e!
    barosanul șef e un bolovan! cu mult chef de vorbă! rîul, ramul, ciocîrliile ci trilurile lor minunate toate vor fi prietenii tăi! a naibii singurătate!

    « dar vazand ca fiecare persoana pe care o intalneste ii spune ca e prost »
    păi e simplu! dacă ăla e în stare doar de atît, să îți spună că ești prost e clar mai prost ca tine! nici nu merită să îl bagi în seamă! dar sunt alții care îti spun că ești prost și de ce ești prost! și cînd ai aflat de ce ești prost devii mai putin prost! deci faza cu « oricum nu’s in stare de nimic » e evident pentru proștii care nu știu de ce sunt proști! nu mai ești printre ei! ființa spirituală și animăluțul se simt tot mai bine împreună, devin prieteni de nădejde! cei mai buni camarazi!

    « ca totul e la decizia mea, voi fi in continuare fraier »
    aaaa! deci ești și mai prost! pentru că vrei să fii deștept doar ca că ai brandul mai mare ca barosanul șef! pînă nu devii șef mai bine rămîi prost! păi așa vei și rămîne! cel mai prost dintre toți!

    în viață nu trebuie să te temi, în sensul de a fugi de el, de a nu-i căuta compania pentru că e cool și la modă, decît de un singur lucru, de prostie! adică de necunoașterea adevărului! chiar și minciuna devine rizibilă cînd fugi de prostie și nu mai ai de ce să te temi de ea! o apuci și o bagi acolo unde îi e locul în tomberonul cu gunoaie de fiecare dată cînd dai de ea! fiecare minciună e un mic drăcușor! cu cît mai mulți întîlnești și învingi în luptă dreaptă cu atît mai bine!

    mersul pe jos face piciorul frumos! exercițiul și antrenamentul întărește mușchiul! luptele greco-romane cu legiunile de drăcușori mincinoși face spiritul omului mai frumos! adevărul e frumos!

   • Adi said

    anyone, este o falsa problema… dar nu inteleg de ce lumea o tot ridica.
    Simplul fapt ca constat ca lumea e proasta… nu e nimic altceva decat o simpla constatare, o observatie.
    In mod artificial tu ii asociezi conotatie etica – cum ca toti ar trebui omorati, pt ca sunt prosti.
    Ar trebui sa te gandesti din perspectiva aialalta… ar trebui toti sa ne acoperim ochii si urechile, ca sa nu mai vedem ca oamenii sunt prosti?!🙂

   • anyone said

    Adi said:

    „In mod artificial tu ii asociezi conotatie etica – cum ca toti ar trebui omorati, pt ca sunt prosti.”

    Pai chiar asta e. Cand ii zici unui om ca e prost sau pur si simplu il faci sa se simta prost, avand in vedere faptul ca e prost, pentru ca daca nu ar fi nu s-ar simti, el incepe sa-si ascunda prostia, sa caute tipare despre cum ar trebui sa actioneze si asa mai departe. In loc sa-si accepte prostia si sa se gandeasca daca e multumit cu ea, el de fapt cauta in alta parte raspunsuri, fara sa stie ca de fapt raspunsul il are doar el si nimeni altcineva.
    Dpmdv oamenii prosti sunt cei care gandesc, nu cei plini de tupeu care se baga in rahat fara sa se gandeasca ce s-ar putea intampla. A doua categorie sunt ok. Dar cei care gandesc, pentru ca gandesc, isi dau seama ca sunt prosti, se intreaba, cauta raspunsuri, doar ca nu le cauta unde trebuie. Vazand ca o anumita persoana le spune ca-s prosti se gandesc ca persoana respectiva are si raspunsul, sau daca vor reusi sa fie ca persoana respectiva nu vor mai fi prosti. Dar nicidecum nu se
    gandesc ca raspunsul de fapt este la ei, in interior. Probail se intreaba cum ar putea fi la ei daca ei sunt prosti?
    Lucrurile merg prost chiar din vina celor prosti, de fapt a celor care gandesc, dar nu gandesc destul, sau cum ar trebui. Cei nesimtiti isi fac treaba lor, bravo lor, daca ceilalti, care mai si gandesc, le permit. Si le permit, din cauza frici. Si pe buna dreptate se tem, sau NU. Pai daca ti-e frica sa fi tu, de ce dreaq te mai plangi? E simplu, pentru ca cred ca ceilalti, care nu sunt prosti vor face ceva pentru mine.

    Adi said:

    „Ar trebui sa te gandesti din perspectiva aialalta… ar trebui toti sa ne acoperim ochii si urechile, ca sa nu mai vedem ca oamenii sunt prosti?!”

    Intradevar, nu ar trebui sa ne acoperim nici ochii si nici urechiile. In schimb ar trebuie sa nu-i mai facem pe cei prosti sa se simta injositi, sa-i ajutam sa-si accepte prostia si sa fie ei in prostia lor. Iar daca ei sunt multumiti cu prostia lor si nu isi doresc mai mult, bravo lor. Dar cel putin nu mai au motiv sa se planga. Fiecare om ar trebui sa faca ceea ce vrea el sa faca fara sa fie controlat in vre-un fel de ceilalti. Dpmdv asta este ceea ce cautam noi. Totusi apare o intrebare. Daca toti fac ceea ce vor si libertate deplina, si unuia mai retardat X ii vine cheful sa omoare pe un altul Y ca nu i-a placut fata lui, ce se intampla? Pai e simplu. Practic nu ar trebui sa se intample nimic. Omul a facut ce a crezut el ca e ok. Noi ceilalti nu avem nici macar un drept de a-l judeca, a-l baga in inchisoare sau alte cele. Pur si simplu nu avem nici un drept. Dar daca cel omorat a fost prietenul lui Z, iar Z crede ca lui Y i s-a facut o nedreptate si vrea sa o indrepte facandu-i acelasi lucru lui X, sau mai rau, e treaba lui. X stie ca are responsabilitatea pentru faptele sale. Libertatea asta e cea pe care cred ca noi o urmarim. Dar o urmarim incercand sa avem din ea doar partile bune, sa nu suferim deloc, sa fim fericiti tot timpul, ceea ce nu cred ca este posibil.

    Din momentul in care ne nastem avem o certitune. O sa murim. Cu ce ocazie o sa murim, nu tine neaparat de noi. Nu avem nici o obligatie in viata, nu trebuie sa ascultam de sfaturile nimanui. Practic, cred ca singura responsabilitatea pe care o primim inca din momentul nasterii este sa fim noi si sa ne traim viata. Ne-am nascut pentru a trai viata, indiferent cum alegem sa o traim, altfel nu ne nasteam. Daca ai ales ca in viata ta sa fi sluga, sa-ti dea altii ordine pentru ca nu vrei sa te chinui sa gandesti pentru tine, foarte bine. E perfect ok. Pe langa asta, nici ceilalti n-au nici un drept sa te judece. Dar nici tu nu ai motiv sa te plangi. Iar faptul ca cel inteligent incearca sa-ti dovedeasca ca esti prost da dovada de egoism si lasitate. Ok, ne temem ca poate aia prosti or sa ne omoare. Si ce daca? Ne nastem ca sa murim. Viata e minunata, dar implica riscuri. N-am drept de control asupra ei, in schimb pot fi eu insumi. Vreau sa controlez lucrurile?
    De ce anume? Pentru ca ma tem pentru siguranta mea? Totusi siguranta mea depinde in mare masura de mine, dar in acelasi timp depinde si de ceilalti. Si asa va fi de la un capat al vietii pana la celalalt. Si asta pentru ca nu suntem singuri. Suntem multi si multe, sub diferite forme, desi intr-un final toti suntem una.

    Si intr-un sfarsit, si aia tupeisti care fac lucrurile fara sa se gandeasca prea mult si sunt responsabili, cred, pentru multe rele, vor sta in sfarsit pe ganduri si se vor intreba cu ce drept fac ei lucrurile pe care le fac, vazand ca fiecare actiune poate avea si o reactiune, poate mai mica, poate mai mare. Practic nu ar trebui sa mai existe control deloc.

    Asta e un punct de vedere. Dar intr-un final cred ca lumea e ok asa cum este ea, si a fost ok dintotdeauna. Nu stiu de ce avem noi impresia ca am putea schimva ceva, in bine sau in rau. Nu stiu de ce avem impresia ca putem controla ceva. La fel cum lumea a evoluat pana la oameni, fara actiunea noastra, la fel va evolua si de acum tot fara actiunea noatra, desi avem impresia ca noi controlam ceva. Nu suntem nimic mai mult decat animale care au bucuria de a putea fi constiente de ceea ce se intampla in jur. Dar faptul ca suntem constienti nu cred ca ne dreptul de a controla.

    Sincer, stau si ma intreb daca nu’s „dus cu pluta”. Desi nu cred.🙂

    Totedati said:

    „de ce vrei să scapi de ele!? ca să intri din nou în ceață!? vrei iar să schimbi adevărul, care nu îți aparține, cu propria minciună? aia e libertatea pe care o cauți?”

    Daca acceptam realitatea asa cum este ea, daca acceptam lumea asa cum este ea acum, cum am putea sa o mai schimbam? A accepta nu inseamna a fi de acord cu ceea ce se este, cu ceea ce se intampla? Asta ar insemna sa fiu de acord cu situatia in care este lumea acum. Asta ar insemna ca nu vreau sa fie mai bine, ca e ok asa cum este.
    Intr-un final cred ca este ok asa cum este. Am scris mai sus de ce cred asa. Dar atunci daca lumea este ok, ce mai cautam noi pe blogul lui Adi? La ce mai e nevoie de stiinta sub orice forma? Probabil ca e nevoie de stiinta pentru a ajunge in punctul in care ne dam seama ca toata stiinta e degeaba. Dar cum pot sa ajung acolo daca nu scap de tiparele vechi, impuse de societate?

   • Adi said

    Scuze pt delay, dar volumul surprinzator de mare de comentarii depaseste cu mult capacitatea mea temporala de a raspunde :))

    `ce e gresit in faptul ca lumea e proasta?`
    Ce e gresit in faptul ca ceva e gresit? Ce este albastru la faptul ca cerul este albastru? Nu este nevoie sa fie nimic gresit IN ASTA. ASTA (faptul ca lumea este proasta) este simpla definitie a starii de greseala🙂

    ii aratam cu degetul pe cei pe care ii credem prosti nu pt ca sa ii condamnam, ci pt ca sa vada ceilalti sa nu se ia dupa ei!
    Si pt simplul fapt ca este un adevar. Adevarul nu are nevoie de niciun motiv sa fie enuntat!!

    Consider ca cei considerati `inteligenti` (considerati in general de catre cei prosti) sunt si mai deplorabili decat cei considerati prosti insisi.

    Pozitia acestui blog este nu ca `la baza suntem animale` ci ca suntem spiritualitate la baza, in mod accidental animale!
    In cazul marii majoritati a oamenilor… in mod voit🙂
    Sunt insa de acord cu perspectiva ta asupra spiritualitatii… sper sa intelegi, in cele din urma, ca afirmatiile facute in acest articol pur si simplu nu sunt din aceasta perspectiva!
    Dpdv spiritual, comunicarea verbala n-are niciun sens (dupa cum zicea si Eminescu ca degeaba gandesti, ca gandul nimic in lume nu schimba). Aceasta comunicare este facuta din perspectiva cotidiana!

   • Adi said

    `animalele își ascultă instinctele și astfel din multe puncte de vedere sunt mai înțelepte ca noi`
    Mi-ar placea sa zic ca si noi le ascultam… si luam decizii rationale pe baza a ceea ce ne spun :))
    Insa si animalele trebuie ca au o forma primitiva de rationare… care insa nu a ajuns atat de pervertita, ca a oamenilor!

    E interesant ca `era ne-noastra`, fara scoala si Internet, a dat lumii pe Buddha, Iisus, Socrate etc…. iar era noastra pe Justin Beaber si Britney Spears!

    `Cum scapam de tiparele, de credintele impuse de societate?`
    Pur si simplu scapa de ele!
    Renunta, da-le jos, arunca-le! Neaga-le! Ai nevoie de manual de instructiuni ca sa iti dezbraci hainele? Nu le nega, ci pur si simplu renunta la ele!

    `Ce e binele? Ce e raul?`
    Fiecare isi poate sonda mintea, cu sinceritate ii va raspunde!

    `sa renuntam la multe si in acelasi timp sa luam singuratatea de mana`
    Inclusiv singurtatatea si `multe` sunt dogme ale societatii🙂

    `Nu mai bine imi vad de ale mele si stau in banca mea?`
    Tocmai, ce rost are sa te complici in tumultul societatii… cand poti sta linistit in banca ta?!🙂

   • totedati said

    « Pozitia acestui blog este nu ca `la baza suntem animale` ci ca suntem spiritualitate la baza, in mod accidental animale! »
    lol! păi biblia dacă ne luăm după ceva tradiții chabale mai ezoterice spune fix asta! celebrul adam nu era om cu trup de carne ci doar spirit care îmbrăca un corp de lumină! a devenit trup material cînd i-a dat barosanul șef un șut în cur, apăsînd pe butonul eject din rai! dar tot i-a fost milă de el și văzîndu-l în curul gol și cam amărît ia croșetat o pereche de chiloți și un maieu și atît! restul, să se descurce singur dacă tot vrea să pună pe limbă dulcele gust al cunoașterii binelul ȘI răului! el a ales! eu i-am respectat decizia! focul l-a descoperit singur! la fel jertfele! odată întrupat în trup de carne n-a mai fost doar spirit a devenit și parțial animal … în timp a evoluat spre starea de tot mai mult animal și tot mai puțin spiritual! pe dumnezeu l-am ucis … mai avem puțin și ne sinucidem complet! dualismul corp|minte îi zgîrie pe creer pe inteligentii preoți al bozonului pix! cu sunt full de voința minții de cimpanzeu e garantat că nu se vor opri pînă nu vor despărți mintea de corp! cum? cu ajutorul unei teorii matematice! cu ajutorul bozonului pix! și, după ce vor reuși asta, vor păstra doar trupul, că ăla se poate cîntări și măsura, și vor arunca la coșul de gunoi al istoriei mintea! vom fi doar trupuri + 2MB de linii de cod! nu vom mai iubi, vom face toți sex! nu vom mai trăi, vom produce! nu vom mai rîde, vom face revizii software și upradeuri! visurile? n-avem nevoie de moș crăciun! e nemăsurabil prin definiție! oare vom mai avea idei? nu prea cred! avem evoluția naturală darwiniană, complet randomizată și aleatoare, care nu mai are nevoie de nimic pentru a fi înțeleasă! de nici o idee! temperatura termodinamică a universului va ajunge astfel la cote maxime! cu atît mai bine zic preoții bozonului pix! că e pe măsurate! dacă e mai mare e mai bine! dacă e mai mult e mai bine! dacă e mai cool e și mai bine! cu cît e mai mult cu atît e mai bine! deaia zecimalele numărului Ⲡ cu cît sunt mai multe cu atît e mai bine! e totul mai bine! e religia perfectă a viitorului om animal! se va scoate în afara legii semnul minus și toți vor fi din fericiți în mai fericiți la foc automat, fără nici un efort deosebit!

    « cum zicea si Eminescu ca degeaba gandesti, ca gandul nimic in lume nu schimba »
    și noi vrei acum să adorăm în continuare statuia lui eminescu? noa no! jmecherule! uite că o ia și genialul eminescu peste bot dacă a înghițit, din neatenție, așa gîndăcel, și a scos pe guriță așa drăcușor!
    te schimbă pe tine! și e suficient! pentru că și tu faci parte din lume, deci și lumea se schimbă odată cu tine! e simplu! adevărul are brandul cel mai mare și mai tare din parcare! lumea nu e o iluzie! pentru că adevărul nu e o iluzie! adevărul există! pur și simplu!

    superspecialule! mai mult decît genialule! elefant cu chiloți de argint! e timpul ca să faci și tu o schimbare! să pui și tu umărul la schimbarea lumii! că vine apocalipsa! ori a noastră ori a lui roș împărat! însă de noi depinde să decidem care va veni! barosanul șef nu se bagă! el ne-a dat deja cartea sfîntă și a pus acolo tot ce e necesar pentru a fi geniali și spirituali nu animale, oameni cu minți de cimpanzeu care nu se mai pot opri din numărat și măsurat!

    semnele vremurilor nu mint! se adună nori grei deasupra ierusalimului! depinde doar de noi dacă soarele, dava noastră, va răsări ca să risipească norii la timp! dacă nu va răsări la timp ca să salvăm ierusalimul, e doar din vina noastră!

    e timpul să cînte clopotele! să se audă discurile de bronz! atît de tare încît să se cutremure tot pămîntul! să joace sub picioarele noastre ca tipsia care aruncă în vînt recolta ca să putem pune deoparte grîul și să aruncăm în foc nestins pleava de care nu mai avem nevoie!

    și cînd vom face asta stîlpii templului închinat bozonului pix se vor prăbuși! sub tonele de moloz bozonul pix își va găsi mormîntul pentru veșnicie!
    http://cercetare.forumgratuit.ro/t826-539ara-legiunea-capitanul

    PS: eu tot stau să mă minunez, la încoronarea lui mihai viteazul bassul era dat de clopote, de tunuri sau de discuri de bronz!? ar trebui să îl întrebăm pe sergiu nicolaescu! dar scopul a fost atins! nici un suflet de om care vede și aude acel ritual creștin de încoronare a lui Sol Invictus nu mai poate rămîne în punctul său de echilibru interior anterior! soarele neînvins! soarele biruitor! devele super-inteligentule! se mișcă trompa? la mine sa mișcat!

   • Adi said

    Ceea ce zici depinde de perspectiva din care o spui. Mai `evoluat` decat `suntem spiritualitate la baza, in mod accidental animale!` este `viata a facut mult efort sa creasca de la materie la spirit`.
    Insa cel mai evoluat e sa remarci ca toate sunt vise… dupa cum zicea si poetul :))
    https://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/04/08/i-do-not-know-whose-son-it-is-it-might-appear-to-have-been-before-god/

   • Adi said

    Anyone, Cand ii zici unui om ca e prost sau pur si simplu il faci sa se simta prost.
    In primul rand, aici nu spun nimanui nimic. Cine vrea citeste, cine nu nu. Daca se simte cineva prost, nu mai citeste si gata. In exprimarea directa, tete-a-tete, ai motive sa te cenzurezi, deoarece cunosti destinatarul si esti responsabil de impactul asupra sa.
    In spatiul virtual nu poti sa cunosti toti destinatarii intamplatori ai mesajelor, cu atat mai putin toate reactiile posibile, deci s-ar ajunge sa nu mai zic nimic, deoarece cine stie cine si de ce s-ar putea supara!

    Cei care sunt prosti sunt prosti pt ca nu isi pun intrebari. Se complac in confortul ca toata lumea e `toleranta` cu toata lumea, nimeni nu spune nimanui ca ceea ce face e gresit… singurul lucru intolerabil este intoleranta :))
    Devine evident ca cea mai responsabila atitudine este criticarea aspra a cliseelor de gandire care permit existenta confortabila a prostiei! (sa nu-i mai facem pe cei prosti sa se simta injositi, ci sa se simta confortabil in prostia lor)
    Pai problema prostiei e ca afecteaza pe toti oamenii, nu doar pe cei care o poseda :>>>>

    In legatura cu digresiunea care urmeaza, in ciuda tentei presupus filosofice… nu prea ii vad scopul.
    E foarte util sa iti pui intrebari existentiale, ce e viata, ce sa fac cu ea etc.
    E foarte important sa fii macar observatorul vietii tale, daca nu neaparat comandantul ei. Totusi, daca pornesti de la premise eronate, nu o sa ajungi la nicio concluzie… ceea ce vad ca vezi si tu ca este tocmai cazul tau!

    Tocmai ca religia pune in dubiu premisele simpliste legate de sensul vietii, moarte si libertate… si aici incepe partea cea mai interesanta a vietii (cu care se ocupa acest blog:>)

    De exemplu, dupa cum vezi, problema este fals pusa `a accepta realitatea asa cum este ea`… pt ca `realitatea` asta include (si reprezinta, de fapt) opinia ta despre interpretarea corecta a realitatii! Deci, daca opinia ta este inadecvata, `realitatea` pe care o accepti este eronata!!!!
    Deci nu se pune problema schimbarii `realitatii`, deoarece realitatea nu este corecta sau gresita… ci doar schimbarea opniei noastre eronate despre ceea ce este aceasta realitate!

   • anyone said

    Scuze, raspunsul asta abia acum l-am vazut.

    „Pai problema prostiei e ca afecteaza pe toti oamenii, nu doar pe cei care o poseda :>>>>”

    Chiar asta e problema, nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni faptul ca altii sunt prosti. Cuvantul prost e total gresit. Nici nu ar trebui sa existe in dictionar. Cred ca se intelege din celalalt raspuns (Omenirea ca o gramada de mere) de ce.

    „In legatura cu digresiunea care urmeaza…”

    =)) M-ai dat gata cu cuvintele astea. Pana si dexonline o stat mult pe ganduri.

    „Deci nu se pune problema schimbarii `realitatii`…”

    Adevarat.

  • Adi said

   Nu, nu,nu…. traim probabil in cea mai proasta lume cu putinta!!
   Probabil e doar un exercitiu de imaginatie :))
   Ceea ce am spus e ca aceasta este totusi cea mai buna oportunitate!!

  • Adi said

   Asta e mai mult joc de cuvinte… asa cum nu ne putem imagina cum o alta lume poate exista… la fel nu ne putem imagina cum poate fi ea mai buna (daca exista)🙂

   • totedati said

    ba putem!
    DACĂ EXISTĂ!

   • totedati said

    iluziile … NU EXISTĂ!

   • totedati said

    viitorul pe care îl vezi nu e o iluzie dacă există!

   • totedati said

    « altfel intelegi Bibilia »
    de acord! asta am priceput!

    « in mod artificial, o gramada de pietre de moara »
    nu sunt artificiale, sunt reale! trebuie să le ridic dacă vreau să devin o gaură neagră mai mare decît tine!

    expirație … inspirație!
    interesant cuvîntul, nu? inspirație!

    « orice am spune, ne inselam »
    nu ne înșelăm pentru că existăm
    ți-am spus că după ce o pui și tu peste dave o mut jos! sus va fi omul!
    cu ajutorul tău, normal!

    « nu vad cum nu cazi automat in dualism »
    cazi, dacă înlocuiești adevărul cu iluzia!

    « legatura intre vis si realitate »
    legătura dintre vis și realitate e că ambele sunt reale dacă există!

    « este tot un vis iluzoriu al mintii noastre »
    este un vis dar nu iluzoriu ci real! acel vis se transformă în realitate, aia pe care se sparg în figuri să o descifreze la cern, cînd mutăm iluzia la locul ei, în coșul de iluzii care nu există!

   • totedati said

    și evident că e ȘI un joc de cuvinte! o chimilitură! nu sunt sigur cît pricepi din ea, inteligentule! genialule! atît de genial încît nu poate vedea viitorul! că e doar o iluzie!

    adică ce jucăm aici e un joc de go! dar unul românesc! strămoșesc! vine din trecut de la buneii noștri!
    știi cum numeau ei acest joc de go? nu știi! eu știu! pentru că eu văd viitorul! nu iluzii ca tine!

  • Adi said

   `legătura dintre vis și realitate e că ambele sunt reale dacă există!`
   lol!

   `este un vis dar nu iluzoriu ci real! acel vis se transformă în realitate`
   De fapt, realitatea se transforma in vis, apoi in realitate, apoi iar in vis etc… de dragul jocului, lila.

   `să aproximez fără nici un fel de curiozitate perversă ce ar fi făcut azi `
   Opinia ta este cea mai buna masura a adevarului?🙂

   `sexul EXCESIV nu e plăcere e suferință`
   Intreaga viata este suferinta.
   Orice sex mai mult decat cel pe care il poti face fara ajutorul necuvenit al altcuiva (sotie sau propria mana)… este excesiv :)))))

   `dacă ești prost nu poți să alegi`
   De fapt, daca esti prost, alegi, dar alegi prost. In fond, asta inseamna sa fii prost… a face tot timpul lucruri proaste. Intr-acest fel, omul este intr-adevar o tabula rasa!

   `dacă ai cunoaște adevărul ai vorbi si cu pietrele! aia numai singurătate nu e!
   barosanul șef e un bolovan! cu mult chef de vorbă! rîul, ramul, ciocîrliile ci trilurile lor minunate toate vor fi prietenii tăi! a naibii singurătate!`
   LIKE de 1000 de ori🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: