Adi's Blog

Cel mai genial blog

Spune Biblia ca Pamantul este plat?

Posted by Adi pe Decembrie 5, 2012

Biblia spune multe lucruri (dovada ca este cea mai masiva carte din lume), multe dintre care par sau sunt contradictorii… insa nu face absolut nicio afirmatie despre forma planetei Pamant… pentru simplul motiv ca conceptul de planeta nu fusese inca inventat la momentul cand cartile Bibliei au fost scrise!

Daca vreo afirmatie despre aparenta planareitate a suprafetei terestre… nu e cu nimic de mirare ca ar spune ca este relativ neteda si inconjurata de ape… deoarece asta chiar este situatia (Trei sferturi din suprafata planetei este acoperita de ape)!

Mai mult, Biblia nu are cum sa `invete` ca Pamantul este plat, deoarece, pana la aparitia conceptului de planeta (care oricum la inceput se referea la corpurile ceresti – inclusiv Soarele si stelele, nu la Pamant insusi)… pur si simplu nu exista Biblie (Biblia a fost editata incepand cu secolul 4)!

Chiar si daca Biblia ar fi inclus afirmatii ca Pamantul ar fi plat, aceasta nu ar fi putut constitui o invatatura proprie, deoarece aceasta conceptie ar fi fost deja universal prezenta la toate popoarele! Fapt pentru care presupusa prezenta a acestor idei in Biblie ar fi mai degraba ecoul conceptiilor deja prezente in societate si nu o invatatura proprie.

Insa oricum nu o face, deoarece aceasta conceptie este unul dintre cele mai frecvent invocate mituri in propaganda ideologica stiinta vs. religie… abia in sec 20!

8 Răspunsuri to “Spune Biblia ca Pamantul este plat?”

 1. In cartea lui Enoh se vorbeste de piatra unghiulara , ( multe unghiuri , sferica , pamantul ) pe care Enoh a vazut-o cand a fost luat de ingeri in calatoria cereasca si cosmica .
  Cartea lui Enoh este acum considerata apocrifa dar in preajma secolului 1 cand inca apostolii mai traiau era cunoascuta si de ei , aratand autenticitatea acesteia prin descrierile unora dintre ei precum Pavel si Iuda Tadeu .

 2. Adrian.I said

  Sau mai simplu ar fi sa spui ca Biblia nu o face pentru ca nu este o carte care sa se ocupe cu geografia :)))

  Ateistii care se bazeaza pe Biblie pentru a ataca crestinismul(in special pe VT si crimele evreilor) sunt de departe cei mai prosti. Daca ar fi fost ceva mai inteligenti si-ar fi pus cateva intrebari de baza:cum ar fi: ce e cu Biblia asta,cum a aparut si ce a insemnat in istorie. care a fost scopul ei,ce a insemnat si inseamna pentru crestini s.a.

  • Adi said

   Desigur, dar nu ar fi totusi un argument extraordinar de puternic… deoarece oricine poate sa faca afirmatii despre geografie… fara sa necesite expertiza de specialitate🙂

  • Biblia nu are cum sa fie perfecta din cap pana in picioare pentru ca nu a fost scrisa de cineva ca singura carte .
   Contine foarte multe carti cu foarte multe influente .
   Pentru noi crestinii ortodocsi este important noul testament si trairea sfintilor parinti , ce se intampla in vechiul testament e mai greu de talcuit , pentru ca scrierile de acolo sunt asa de vechi si nu se stie exact de unde si cum au fost influentati evreii in acea perioada . Am vazut ca toata lumea inchide ochii cand e vorba de vechiul testament si nu ii gaseste cusur , dar asa cum bine stim din pateric de la sfintii parinti ca sunt multe inselari si false carari in care diavolul te poate baga asa si in vechiul testament sa intamplat la fel , dar multi dintre preoti sau evrei au spus ca mesajul e de la Dumnezeu , de la demoni nu s-au gandit ca pot fi multe dintre influentele sangeroase ( hotii si talharii care au sarist in staul si au risipit oile) .
   Stim sigur ca nu a mantuit pe nimeni tora , si nu a dat nimanui adevarul si viata , decat atunci cand Iisus Hristos a adus cuvantul pe pamant , el este calea .

 3. Adrian.I said

  @Adi
  Eu ma refeream la faptul ca nu are absolut nici un interes sa o faca din pricina subiectului abordat
  Nu chiar, de acord, oricine poate face o afirmatie despre orice, insa probabilitatea ca aceasta sa apara intr-o carte a carui scop sau specialitate vizeaza alta arie este extrem de redusa.De ex: nimeni nu-i imputa lui Arhimede de ce nu a vorbit despre un subiect biologic sau lui Seneca despre matematica, mai ales intr-o carte despre fizica sau oratorie.
  De altfel e chiar si ilogic sa imputi ceva unuia caruia nu are ca scop sa vorbeasca despre acel lucru.

 4. Mizantropescu said

  http://biblia.resursecrestine.ro/Proverbele/8#verset-31

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: