Adi's Blog

Cel mai genial blog

Este homosexualitatea determinata genetic?

Posted by Adi pe Decembrie 30, 2012

M-a suprins o afirmatie a unuia care are mari pretentii medicale: Faptul că tendințele gay sunt în proporție uriașă predeterminate biologic este la ora actuală dovedit dincolo de orice îndoială.

Rasfoind Wikipedia, primul lucru pe care l-am citit este: Currently, there is no scientific consensus about the specific factors that cause an individual to become heterosexual, homosexual, or bisexual

Cele 2 afirmatii intra in flagranta contradictie!

De fapt, intr-un fel, respectivul are dreptate: tendintele gay, intr-adevar, sunt determinate genetic… la fel ca si culoarea parului. Sau, mai bine zis, ca si faptul ca toti oamenii au par (culoarea parului tinand de pigment, care, strict vbind, este o cauza – de fapt este un efect, dar nu vreau sa divaghez – diferita de cauza cresterii parului). Hai sa divaghez: ceea ce percepem noi ca `culoarea parului` este, de fapt, pigmentul insusi! Firul de par si culoarea lui nu sunt 2 entitati diferite. La randul sau, faptul de a exista un pigment este, de asemenea, predeterminat genetic, insa forma finala pe care o ia pigmentul cand facem observatia (culoarea firului de par) tine de evolutia organismului in mediul natural, nu de mostenirea genetica!

Ceea ce vreau sa ilustrez este ca efectul final, culoarea parului (i.e. pigmentul) are in spate o sumedenie de cauze, intre care mostenirea genetica este doar una, dintr-un lant cauzal dintr-o matrice cauzala mult mai ampla.

Analog, toti oamenii au, intr-o proportie mai mare sau mai mica, tendinte gay. Marea majoritate nu si le cultiva (voluntar sau involuntar – dupa cum oamenii cultiva fara sa vrea si buruieni odata cu culturile agricole) si devin heterosexuali sau altceva, iar o proportie redusa din populatie si le cultiva si devin gay. Dar toti oamenii pornesc cu ele. Evident ca instinctul sexual este orb. Poate viitorul ne va rezerva `surprize` de genul ca si pedofilia si zoofilia ar fi determinate genetic!

Faptul ca o tendinta este facuta posibila de bagajul genetic (la fel cum ar fi capacitatile sportive, talentul artistic, abilitatile tehnice etc.)… nu are absolut nicio legatura cu ceea ce ajunge sa se intample in viata individului! Cineva se poate naste un potential pianist de geniu, dar, daca nu ajunge in compania fericita a unui pian, nu va ajunge niciodata sa cante macar.

La fel, toti oamenii se nasc cu tendinte gay, hetero, bi etc… doar din simplul fapt ca se nasc cu sexualitate (btw, faptul ca copiii se joaca cu copii de acelasi sex, fetele cu fetele si baietii cu baietii… asta indica inclinatie spre homosexualitate?). In mintea asemenor `savanti` oare si faptul ca un barbat isi va practica heterosexualitatea cu blonde sau brunete sau papusi gomflabile… este tot determinat genetic?

Si, daca o bruneta se vopseste blonda, iar un barbat e determinat genetic sa prefere blondele… va face el diferenta intre o blonda vopsita si una naturala?

Continua ala mai departe: Un individ nu devine gay pentru că așa i s-a năzărit lui într-o zi că ar fi cool, sau pentru că a văzut un gay simpatic pe stradă sau la televizor. La vârsta la care tinerii încep să-și descopere și să-și exploreze propria sexualitate, unii constată că au înclinații diferite de ale majorității heterosexuale.

De fapt, niciun om, homosexual sau heterosexual, nu poate sti ce inclinatii au alti oameni. Poate sti doar ce comportamente vede, nu ce e in mintea sau in genele altora. Respectivii pot avea (si au) aceleasi inclinatii pe care le are si el… diferenta este doar modul cum acestia si le manifesta!

Si, in fond, cum altfel isi explora cineva `propria sexualitate` altfel decat in momentele cand vede ce un-cool sunt ceilalti care sunt heterosexuali sau cand vede un gay pe strada, care i se pare simpatic? Sau ar trebui cumva sa faca un rationament abstract prin care sa ajunga la concluzia ca e gay?

`Progresistii` pro-gay acuza incriminarea homosexualitatii… chiar respectivul spune În mod categoric, nu este „vina” lui că are acele reacții. Nu este o alegere făcută la rece, cântărind niște variante, la fel cum o trăsătură fizică nu este o alegere… Dar nimeni nu spune ca e vina lui ca are tendinta respectiva… deoarece tendinta respectiva toata lumea o are! Si nimeni nu incrimineaza pe homosexual nici pentru circumstantele care conduc la manifestarea acestor tendinte… de vreme ce nici circumstantele, nici tendintele nu sunt sunt controlul persoanei insesi.

Ceea ce critica crestina acuza este decizia vadita de a te comporta homosexual, anume in `acord` cu aceste tendinte (adica sa te futi in cur). Ea spune ca impotriva naturii este comportamentul homosexual, nu tendintele care il inspira pe acesta!

Si, in fond, este perfect adevarat ca homosexualitatea este impotriva naturii… la fel cum criminalitatea este impotriva naturii, dpdv statistic, adica in minoritate de cateva procente.

Toti oamenii au inclinatie spre infractionalitate (si nu numai la modul ca `ne vine` sa strangem de gat sau macar sa batem pe cineva)… dar asta nu inseamna ca nu consideram comportamentele infractionale ca deviante si le condamnam ca atare, prin prisma consecintelor lor negative.

Mai departe, tot ‘impotriva naturii’ este mai cu seama faptul ca oamenii contribuie la poluare, taie copaci si risipesc resurse. Si nu doar 5% din populatie… ci 100%!!

In fine, pe mine ma intereseaza tema doar la modul demascarii idiosincrasiilor celor care se pretind savanti si ideologi ai `drepturilor omului`. Bine zicea Osho: Homosexuality, heterosexuality… same stupidity, differen flavours!

2 Răspunsuri to “Este homosexualitatea determinata genetic?”

  1. Pedofilia este determinate genetic? Dar zoofilia?:)))

  2. Se vehiculeaza abuziv ca homosexualitatea e determinata Genetic (asa se nasc).
    De fapt nu s-a descoperit „gena gay”, o gena ale carei mutatii sa duca la homosexualitate, un ” marker genetic” care sa fie prezent la toti homosexualii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: