Adi's Blog

Cel mai genial blog

I dislike feminism because it’s stupid

Posted by Adi pe Februarie 24, 2013

548624_474137912628610_1870263657_n

Feminism, rasism, nationalism, sexism, specism si alte isme sunt doar niste ideologii care propaga ura si dezbinarea intre oameni, pe motiv ca unii oameni ar trebui sa aiba un statut mai aparte decat alti oameni… pe care unii oameni le adopta in ideea de a parea `progresisti`.

Cum s-ar spune `liber-schimbisti`, care sunt de parere ca ideile traditionale sunt responsabile pt tot raul din lume, prin urmare, acestea trebuie schimbate cu opusul lor.

Astfel, daca negrii au fost sclavagiti timp de secole, astazi trebuie o atentie deosebita sa nu le ranesti sentimentele. Unui alb poti sa ii zici cioara, dar daca ii zici unui negru, atunci esti acuzat de rasism.

A fi negru intr-o tara alba nu reclama in mod natural vreo atentie aparte, precum nici a fi alb, galben sau albastru nu necesita vreo atentie aparte. A apartine unei minoritati nu inseamna ceva virtuos, care trebuie rasplatit prin drepturi si beneficii suplimentare.

Femeile nu sunt insa nicidecum minoritate. Doar `feministele` prezinta situatia ca si cum femeile ar fi dpdv psihologic in minoritate, deoarece traiesc intr-o `lume a barbatilor`. Nu mai zic ca feminismul ar trebui sa presupuna emanciparea femeilor de prejudecati patriarhale… inclusiv cele conform carora femeile sunt o clasa aparte, opusa barbatilor. Sau ca daca in trecut se purta fusta, acum trebuie sa porti pantalon. Sau ca ar trebui neaparat ca femeile sa munceasca cot la cot cu barbatii… chiar daca nu isi doresc?! [How retarded is that!]

Insa, cand o `feminista` cere ca femeile sa fie platite echivalent cu barbatii… ce cere de fapt acea persoana? In primul rand, `barbatii` nu sunt ei insisi platiti echivalent. Lasand laoparte alte feluri de discriminare, pur si simplu un loc de munca este mai bine platit, iar altul mai prost. Frecvent fara legatura intre volumul sau calitatea muncii.

Un director sau ministru poate sa munceasca mult mai putin sau mai prost decat un muncitor… si totusi sa primeasca mult mai multi bani. De ce s-ar tine cont doar de cazurile in care acestia sunt femei?

Aceasta nedreptate cea mai mare a sistemului capitalist victimizeaza toti oamenii, nu numai femeile. Daca aceasta ar fi reparata, problemele feministe ar fi automat solutionate… dar, daca pretentiile feministe ar fi solutionate, atunci aceasta situatie nu s-ar schimba cu nimic.

Pot spune ca a pretinde ca femeile sunt discriminate, in contextul in care aproape toti oamenii sunt discriminati… e pur si simplu ticalos si nu denota o preocupare pt `egalitatea in drepturi`, ci o promovare de drepturi speciale pt femei in dauna barbatilor.

Dpdv social, intr-adevar, femeile au avut mai putine drepturi (comparativ cu astazi), dar: 1. au avut si mai multe beneficii 2. pe marea majoritate nu le-a incomodat cu nimic acest lucru!

Vedem si astazi ce `minune` e faptul ca femeile au drept de vot… insa procesul democratic este complet distrus de slaba prezenta la alegeri si lipsa de implicare civica in politica. Stupida realitate este ca faptul ca femeile nu voteaza… pur si simplu nu are nicio importanta, deoarece in vasta majoritate a cazurilor, voturile lor sunt simetrice cu ale barbatilor.

Femeile voteaza cu barbati mai degraba decat cu femei… nadajduiesc eu, in primul rand pe criteriul competentei, nu pe criterii de sex. Apoi, ar fi absurd sa alegi o persoana incompetenta intr-o functie de conducere… doar pt ca este femeie!

Evident ca femeile au fost vitregite de dreptul la proprietate… dar nu in mod implicit si de accesul la proprietatea insasi, de vreme ce aceasta apartinea barbatilor lor. Iar statutul de `housewife` nu era chiar atat de demonic, relativ la faptul ca barbatii mai mergeau si la razboi, dueluri, respectiv sa munceasca (eventual sa vaneze).

Si, chiar si asa, ce legatura au femeile din zilele noastre cu femeile din secolele trecute? Ce logica are sa spui ca nu e corect sa critici propaganda feminista de astazi… de vreme ce de secole femeile se lupta pt `drepturi`? Unele din femei, foarte putine, s-au luptat pt dreptul de vot, dreptul la proprietate… si le-au primit. Foarte bine! Acum, ce legatura are faptul ca femeile nu aveau drept de vot secolul trecut… cu faptul ca astazi ar avea salarii mai mici decat barbatii?

Ce ar trebui sa se intample… sa vina guvernul sa zica angajatorilor sa mareasca salariile femeilor? Sau sa le acorde ajutoare suplimentare? Evident ca asemenea sugestii ar fi complet tampesti, de vreme ce contributiile la bugetul de stat sunt facute in majoritate de barbati (daca acestia au salarii mai mari), caz in care acordarea de beneficii femeilor s-ar face in mod discriminatoriu in defavoarea barbatilor.

Scopul sloganului astuia nu este sa contribuie cu ceva la rezolvarea problemei, ci a produce scandal si temei de tot felul de alte cereri. De exemplu, concediu de maternitate, alocatii pt copii etc. Cei care militeaza pt `nediscriminarea minoritatilor` nu sunt interesati de egalitate, ci de propriul profit. In politica si afaceri s-ar numi lobby, insa imbracand haina de `lupta pt drepturile omului`, feminismul si alte porcarii de genul au pretentia superioritatii, cum ca numai ei au dreptul moral sa faca lobby, iar cei care li se opun sunt fascisti, homofobi sau rasisti.

Cineva care crede sincer ca oamenii trebuie sa fie egali s-ar uita mai intai care sunt obstacolele principale in calea egalitatii: cu siguranta disparitatile sistemului economic, intre bogati si saraci, sunt mult mai importante decat culoarea pielii! Exista bogatasi si albi si negri, insa nu exista bogatasi saraci.

Rezultatele acestor demersuri de lobby sunt in general rizibile: acum toata lumea trebuie sa zica he or she intr-o propozitie, trebuie sa zici `persoana de culoare` in loc de negru. Nici placutele bilingve pt unguri nu sunt cel mai intelept lucru, de vreme ce o masura mult mai rationala ar fi promovarea educatiei – cetatenii minoritatilor sa invete limba romana si limbi de circulatie internationala pt a comunica cu restul populatiei tarii. Nu mai zic de amenzile acordate cluburilor de fotbal pt mesajele rasiste ale galeriilor – discriminare oricum atat de abstracta, incat nu ofenseaza pe nimeni.

Faptul ca ii spui unui negru negru a ajuns sa devina mai important, in ochii acestora, decat incalzirea globala, razboaiele, SIDA, distrugerea mediului si saracia. Militantii pt `drepturile minoritatilor` empatizeaza doar cu cei care, la randul lor, sunt impotriva rasismului… ceea ce este exact tiparul rationamentului tribal! Negrii sunt impotriva rasismului, iar militantii militeaza impotriva rasismului, deoarece impart aceeasi ideologie ca si negrii insisi – asta este motivul real al `empatiei`, nu preocuparea de egalitate.

Militantii ii urasc pe rasisti nu pe motivul ca ar exista o paguba obiectiva produsa de rasism, ci pe motivul ca subiectiv impartasesc aceleasi idei cu negrii, carora rasistii se opun. Nicidecum intentia nu este de a face pace, ci doar de a lua partea negrilor in aceasta `confruntare`. O adevarata preocupare pt egalitate ar trebui sa includa, si mai degraba sa inceapa, de la speciile cele mai defavorizate – animalele. Apoi sa includa vasta majoritate a omenirii care locuieste in lumea a treia… si abia apoi sa se preocupe de minoritatile rasiale din tarile occidentale!

Just think about negrii americani care cer dreptul de a fi numiti `cetateni de culoare` sau afro-americani (care sunt oricum desemnari implicite legate de culoare, chiar daca nu este folosit explicit termenul de negru)… versus fostii conationali africani ai lor, care se confrunta cu malaria, SIDA, lipsa de apa potabila si medicamente, razboaie etc.

Si care `cetateni de culoare` nu vor sa fie arestati pt trafic de droguri… in conditiile in care fostii lor conationali n-au nici macar ce sa manance!

Just think si la milioanele si miliardele de animale, masculi si femele, indiferent de specie si rasa, ucise zilnic de oameni… versus paradele gayilor spre a le fi recunoscuta casatoria de nu stiu ce biserica!

Just think si la cele 20 milioane de romani, multi saraci si bolnavi, care nu au sansa sa primeasca niste conducatori competenti, care sa le apere interesele… versus placutele bilingve ale ungurilor si locurile de munca sustinute de la bugetul de stat pentru folosirea limbii maghiare in administratie, justitie si educatie!

Chiar si la milioanele de femei si barbati palestinieni, traind si murind in teroare, ocupati in propria lor tara… versus minoritatile evreiesti care pretind muzee si monumente ale Holocaustului… ignorand holocaustul care are loc zi de zi in teritoriul palestinian.

Si, la o adica, just think si la femeile rrome si de alte minoritati rasiale, care traiesc in saracie, cu o droaie de plozi dupa ele… nu din cauza ca sunt numiti tigani, ci din cauza ca mentalitatea si stilul lor de viata sunt insuficient compatibile cu civilizatia din care presupun ca fac parte. Versus feministele, care nu ar face schimb de roluri cu o femeie rroma (desi sustin practicile acestora, care in realitate sunt cauza problemei), insa ar sustine pana in panzele albe ca e o crima sa vorbesti despre subventie pentru sterilizare!

2 Răspunsuri to “I dislike feminism because it’s stupid”

  1. Miona said

    Really? :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: